•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkertEr du vild med glaseret skinke, så kig med her.

Jeg fik en genial ide og retten smagte så godt, at jeg næsten overvejer at tage patent. 🙂

Retten er også nem at lave, for ovnen klarer det meste af arbejdet.

Hvis du følger bloggen trofast, så vil du vide, at jeg er ret vild med “alt-i-en-retter” hvor alt laves færdigt i ét og samme fad.Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkertDet er genialt, når ingredienserne kan give smag til hinanden og det gør også arbejdsprocesserne endnu nemmere. Selv opvasken går som en leg. 🙂

Jamen hvad er det så der er fantastisk ved denne ret?

Det er såmænd bare, at det giver den skønneste smag, hvis man lader en glaseret skinke stege på toppen af et fad bagte rodfrugter.Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkertDen sødlige smag af sennep og farin giver så god en smag til de bagte rodfrugter.

Hvo intet vover intet vinder og jeg vandt virkelig, med udviklingen af denne ret.

Har du mon lyst til at springe på og lave retten, vil du ikke fortryde det.Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkert

Du får opskriften lige her og det er en dejligt overskueligt kort ingrediensliste 🙂

Glaseret skinke i ovn med lækre bagte rodfrugter – nem opskrift

Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkert
Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkert
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Dagens ret
Kategori: Slow food - simremad
Keyword: bagte rodfrugter, glaseret skinke
Portioner: 5 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 skinke eller hamburgerryg gerne på på 1-1½ kg
  • 1-2 dl sød sennep almindelig sennep kan også bruges, hvis du er mere vild med det
  • 2-3 dl. brun farin
  • 1½-2 kg blandede rodfrugter f.eks. rødbeder, kartofler, gulerødder, pastinak, persillerod
  • Lidt olie
  • Salt/hvidløgspeber

Creme fraiche dressing:

  • 5 dl creme fraiche eller fromage frais ell. lign
  • 1 tsk sød sennep
  • 1 tsk akaciehonning
  • salt/hvidløgspeber
  • 1 tsk tørret timian

Sådan gør du

  • Skræl rodfrugterne og skær dem i stave
    Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkert
  • Vend i lidt olie og fordel rodfrugterne i et ildfast fad - gerne et støbejernsfad hvis du har.
  • Læg en rist på toppen (hvis du har en rist, ellers kan den undværes)
  • Befri skinken for nettet og evt. fedtlag. Pensl skinken på alle sider med sennep og drys med farin.
  • Læg skinken på toppen af kartoffelfadet
    Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkert
  • Sæt fadet i ovnen og steg ved 175 grader varmluft i ca. 1-1½ time eller til kartoflerne er gennembagte og stegen har en kernetemperatur på 75 grader.
  • Hold øje med stegen og skru lidt ned for temperaturen, hvis den branker på toppen.
  • Det er svært at komme til at vende kartoflerne rundt , men prøv, hvis du kan. Det er nemmest hvis du ikke bruger en rist til stegen.
  • Lad skinken hvile nogle minutter, før du udskærer den.
    Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkert
  • Serveres straks med kartofler og creme fraiche dressing.
    Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkert

Noter

Du kan bruge både skinke og hamburgerryg
Du kan bruge alle slags rodfrugter til retten f.eks. rødbeder, kartofler, gulerødder, pastinak, persillerod
Hvis I har en rest skinke tilbage, så kan du panere kødet i æg og rasp og stege dem som hamburgerkoteletter dagen efter.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En saftig og lækker glaseret skinke med bagte rodfrugter – alt i ét fad

Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkertDet er en virkelig nem ret og du kan se arbejdsprocessen i billeder fra start til slut her:

Sådan laver du glaseret skinke med bagte rodfrugter – se billederne her:

Servér gerne den lækre creme fraiche-dressing med timian, sennep og akaciehonning til.

Creme fraiche dressing - nem og lækker opskrift
En nem og lækker basisopskrift på Creme fraiche dressing
Se opskriften her
Creme fraiche dressing - nem og lækker opskrift

Den lidt søde timiandressing smager skønt til de bagte rodfrugter og den møre skinke med den sprøde, karamelliserede top.

Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkert

Uhm – jeg er bare vild med glaseret skinke. Smagen er skøn, men det er også som om glaseringen holder på fugten i stegen – i hvertfald bliver en glaseret skinke altså endnu mere mør og lækker synes jeg 🙂
Så er der serveret. Måske et tip til din weekend-menu?

Her i huset var vi kun to omkring middagsbordet og vi havde rigeligt mad til to dage. Sjældent har vi glædet os så meget til de lækre madrester på dag 2. 🙂

God fornøjelse med den lækre ret. Jeg er sikker på at den også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂
Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkert


  •  
  •  
  •  
  •  
  •