Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter – nemt og lækkert

  • Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkert
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkertEr du vild med glaseret skinke, så kig med her.

Jeg fik en genial ide og retten smagte så godt, at jeg næsten overvejer at tage patent. 🙂

Retten er også nem at lave, for ovnen klarer det meste af arbejdet.

Hvis du følger bloggen trofast, så vil du vide, at jeg er ret vild med “alt-i-en-retter” hvor alt laves færdigt i ét og samme fad.Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkertDet er genialt, når ingredienserne kan give smag til hinanden og det gør også arbejdsprocesserne endnu nemmere. Selv opvasken går som en leg. 🙂

Jamen hvad er det så der er fantastisk ved denne ret?

Det er såmænd bare, at det giver den skønneste smag, hvis man lader en glaseret skinke stege på toppen af et fad bagte rodfrugter.Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkertDen sødlige smag af sennep og farin giver så god en smag til de bagte rodfrugter.

Hvo intet vover intet vinder og jeg vandt virkelig, med udviklingen af denne ret.

Har du mon lyst til at springe på og lave retten, vil du ikke fortryde det.Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkert

Du får opskriften lige her og det er en dejligt overskueligt kort ingrediensliste 🙂

Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkert
Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkert
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Dagens ret
Kategori: Slow food - simremad
Portioner: 4 -5 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 skinke eller hamburgerryg gerne på på 1-1½ kg
  • ½ flaske sød sennep almindelig sennep kan også bruges, hvis du er mere vild med det
  • 2-3 dl. brun farin
  • 1½-2 kg blandede rodfrugter rødbeder, gulerødder, pastinak og kartofler
  • Lidt olie
  • Salt/hvidløgspeber
  • Tilbehør:
  • Creme fraiche dressing med timian 1 tsk sød sennep, 1 tsk akaciehonning, salt og hvidløgspeber

Sådan gør du

  • Skræl rodfrugterne og skær dem i stave
  • Vend i lidt olie og fordel rodfrugterne i et ildfast fad - gerne et støbejernsfad hvis du har.
  • Læg en rist på toppen (hvis du har en rist, ellers kan den undværes)
  • Pensl skinken på alle sider med sennep og drys med farin.
  • Læg skinken på toppen af kartoffelfadet
  • Sæt fadet i ovnen og steg ved 175 grader varmluft i ca. 1-1½ time eller til kartoflerne er gennembagte og stegen har en kernetemperatur på 75 grader.
  • Hold øje med stegen og skru lidt ned for temperaturen, hvis den branker på toppen.
  • Det er svært at komme til at vende kartoflerne rundt , men prøv, hvis du kan. Det er nemmest hvis du ikke bruger en rist til stegen.
  • Lad skinken hvile nogle minutter, før du udskærer den.
  • Serveres straks med kartofler og creme fraiche dressing.

Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkertDet er en virkelig nem ret og du kan se arbejdsprocessen i billeder fra start til slut her:

Servér gerne den lækre creme fraiche-dressing med timian, sennep og akaciehonning til.

Den lidt søde timiandressing smager skønt til de bagte rodfrugter og den møre skinke med den sprøde, karamelliserede top.

Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkert

Uhm – jeg er bare vild med glaseret skinke. Smagen er skøn, men det er også som om glaseringen holder på fugten i stegen – i hvertfald bliver en glaseret skinke altså endnu mere mør og lækker synes jeg 🙂
Så er der serveret. Måske et tip til din weekend-menu?

Her i huset var vi kun to omkring middagsbordet og vi havde rigeligt mad til to dage. Sjældent har vi glædet os så meget til de lækre madrester på dag 2. 🙂

God fornøjelse med den lækre ret. Jeg er sikker på at den også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂
Glaseret skinke på bund af bagte rodfrugter - nemt og lækkert


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Charlotte

Man plejer til glasering at putte lidt honning på skinken, som blander sig med farin og sennep, men det gør du ikke?

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer