Clafoutis er en fransk dessertkage, der oprindeligt laves med kirsebær. Her får du opskriften på en meget nem  fransk kirsebærkage.

Jeg elsker bare de nemme kager og her får du opskriften på endnu én.

Clafoutis - nem opskrift på fransk kirsebærkage

Hvad er clafoutis?

Clafoutis betyder “at fylde i” på fransk. Faktisk så er det en slags ovnbagt pandekage fyldt med bær eller frugt. Du skal bruge få enkle ingredienser du med garanti har i dine køkkenskabe.

Dejen er en slags tynd pandekagedej, der hældes over frugten. En super nem kage, der også er fedtfattig, for du kan bage den helt uden smør. Der er heller ikke så meget sukker i, så det er også én af de lidt sundere kager.

Clafoutis - nem opskrift på fransk kirsebærkage

Oprindeligt laves kagen med kirsebær, men den er også god med andre bær/anden frugt. Prøv f.eks. denne clafoutis med jordbær eller denne med rabarber.Clafoutis - nem opskrift på fransk kirsebærkage

Jeg elsker jo at eksperimentere og har prøvet at bage clafoutis kager i flere afskygninger. Uhm glæder mig også til at prøve at lave en variant med pærer, æbler, brombær? Kun fantasien sætter grænser.

Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på nemme dessertkager og tærter med bær eller frugt.

Clafoutis - nem opskrift på fransk kirsebærkage

Opskriften på clafoutis med kirsebær er rigtig nem og du får den lige her

Clafoutis – nem opskrift på fransk kirsebærkage

Clafoutis - nem opskrift på fransk kirsebærkage
Nem og lækker kirsebærkage - fransk dessertkage
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Clafoutis - nem opskrift på fransk kirsebærkage
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram kirsebær + 2 spsk sukker ca. Andre bær kan sagtens bruges. Frosne kirsebær kan bruges, men vend dem med lidt kartoffelmel/sukker først.
  • 2 æg
  • 90 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 dl mælk gerne sødmælk eller fløde
  • 1 knivspids salt
  • 75 gram hvedemel
  • Flormelis til drys

Sådan gør du

  • Udsten kirsebærrene og dup dem tørre. Vend dem med 2 spsk sukker. Er bærrene meget sure, så tilsæt evt. lidt ekstra sukker. Lad bærrene trække imens du laver dejen.
    Clafoutis - nem opskrift på fransk kirsebærkage
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen med mælk eller fløde
    Clafoutis med jordbær på ½ time - nem opskrift
  • Bland salt med hvedemel og pisk det i dejen. Rør til der ikke længere er klumper i. Dejen bliver som en tynd pandekagedej.
    Clafoutis med jordbær på ½ time - nem opskrift
  • Smør et lille dejfad og hæld halvdelen af dejen heri. Fordel kirsebærrene i dejen. Mit fad målte 10 cm x 30 cm. Andre fade kan bruges. Forbag kagen 10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) til bunden har sat sig.
    Clafoutis - nem opskrift på fransk kirsebærkage
  • Tag kagen ud af ovnen og fordel resten af dejen ovenpå. Bag nu kagen yderligere ca. 20-25 minutter v 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). En Clafoutis hæver op som en soufflée under bagningen og falder sammen bagefter.
    Clafoutis - nem opskrift på fransk kirsebærkage
  • Din clafoutis er færdig når den har sat sig og er blevet fast i konsistensen og gyldenbrun i farven. Indeholder dine bær meget væde, skal din kage måske bage lidt længere tid.
    Clafoutis - nem opskrift på fransk kirsebærkage
  • Drys med flormelis efter afkøling. Kan nydes som den er eller serveres med flødeskum til
    Clafoutis - nem opskrift på fransk kirsebærkage

Noter

Clafoutis kan laves med alle slags bær/al slags frugt. Prøv også denne clafoutis med rabarber eller clafoutis med jordbær.
Kagen laves uden fedtstof og er en slags ovnbagt pandekage med bær i. Du kan smelte 30-40 gram smeltet smør til dejen.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Prøv en nem fransk kirsebærkage med friske kirsebær – lavet med en tynd ovnbagt pandekagedej

Clafoutis - nem opskrift på fransk kirsebærkage

Skønt med kager man kan lave på ingen tid og med få ingredienser. Smart også at man kan bruge lige den frugt eller de bær, der er i sæson, eller som man har i sin have, køleskab eller frugtskål.

Prøv en luksus version af clafoutis kagen

Jeg brugte bare mælk til dejen. Vil du gerne bage kagen i en luksus version, så kan du bruge fløde eller sødmælk, så bliver konsistensen endnu mere cremet. Du kan også smelte 30-40 gram smør og tilsætte til dejen, men den er også fin uden.

En clafoutis bages som regel i to omgange. Først bages halvdelen af dejen, enten alene eller med frugt på. Herefter hældes resten af dejen over og kagen bages færdig.

På den måde kan tilberedningstiden forkortes en del. Du kan også bare hælde al dejen over bærrene på én gang, men så skal kagen bage lidt længere tid.

Clafoutis - nem opskrift på fransk kirsebærkage

Clafoutis kager hæver op under bagningen a la en soufflé og falder sammen igen, efter kagen er taget ud af ovnen.

Konsistensen bliver lidt som en slags bagt budding eller ovnbagt pandekage?

Kan man lave en clafoutis med frosne bær/frossen frugt?

Ja det kan du sagtens. Vend dog gerne bærrene med lift kartoffelmel iblandet lidt sukker først. Det vil opsuge noget af væden.Clafoutis - nem opskrift på fransk kirsebærkage

Har du mange kirsebær i haven, så prøv også denne lækre kirsebærkage med crumble. Disse kirsebærmuffins er også super lækre og saftige.

Rigtig god fornøjelse med den franske kirsebærkage. Den må du da prøve til din familie eller dine gæster.

Få flere opskrifter på nemme kager med bær her:

1.

Clafoutis med rabarber - nem rabarberclafoutis
Nem Clafoutis med rabarber
Se opskriften her
Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift

2.

Clafoutis med jordbær - nem fransk dessert
Nem og lækker jordbærkage - fransk jordbærkage
Se opskriften her
Clafoutis opskrift med jordbær - jordbærkage

3.

Pandekage i ovn - nem ovnbagt pandekage
Stor ovnbagt pandekage med bær
Se opskriften her
Pandekage i ovn - nem ovnbagt pandekage

4.

Nem tærte med jordbær - opskrift uden marcipan
Nem frugttærte med jordbær
Se opskriften her
Nem tærte med jordbær - opskrift uden marcipan

5.

Kirsebærkage med crumble - nem bærtærte
Nem bærtærte med kirsebær og crumbledrys
Se opskriften her
Kirsebærkage med crumble - nem bærtærte

6.

Brombær mazarintærte med marcipan - nem
Nem tærte med marcipan og brombær
Se opskriften her
Brombær mazarintærte med marcipan - nem

7.

Brombærtærte med brombærskum - nem kage
Nem brombærkage med bærskum og sprød havregrynsbund
Se opskriften her
Brombærtærte med brombærskum - nem kage

8.

Kirsebærmuffins - lækre muffins med kirsebær
Lækre muffins med kirsebær
Se opskriften her
Kirsebærmuffins - lækre muffins med kirsebær

9.

Hindbærkage med marcipan - nem kage med hindbær
Nem tærte med marcipan og hindbær
Se opskriften her
Mazarintærte med hindbær - nem kage opskrift

10.

Mørdejstærte med jordbær og mazarinmasse - nem opskrift
Nem tærte mørdej, marcipan og jordbær
Se opskriften her
Mørdejstærte med jordbær og mazarinmasse - nem opskrift

11.

Nem jordbærtærte med vaniljecreme - opskrift
Nem opskrift på jordbærtærte med vaniljeflødecreme
Se opskriften her
Jordbærtærte nem opskrift med vaniljecreme


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.