•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift I dag skal du høre om en rigtig lækker rabarberkage, der er nem og hurtig at lave. En helt anderledes kage, men skøn alligevel og klar på ingen tid. Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift

 Ja hvad er en Clafoutis?

Clafoutis er en meget nem og lækker fedtfattig kage, der kan laves med al slags frugt/alle slags bær. Helt oprindeligt er den vist mest kendt med kirsebær og dejen er helt speciel, ja faktisk er det en slags bagt pandekagedej med indbagt frugt/bær i.Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift Kagen er lavet med meget lidt fedtstof og den er super hurtig at fremtrylle som en let dessert, en dag I gerne vil synde uden alt for mange kalorier.Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift

Jeg har prøvet at bage Clafoutis med jordbær også, og den var også rigtig lækker. Opskriften kan du se her:

Clafoutis opskrift med jordbær - jordbærkage
Nem og lækker jordbærkage - fransk jordbærkage
Se opskriften her
Clafoutis med jordbær på ½ time - nem opskrift

Til dagens Clafoutis fik jeg brugt sæsonens sidste rabarber og det var en rigtig skøn kage. Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift Jeg dryssede dagens Clafoutis med rabarber med et drys flormelis til sidst og det pyntede bare så fint. Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift Nyd kagen som dessert eller servér den som lun kage på et kagebord.

Det er brombærsæson lige nu og kagen vil med garanti også smage godt med brombær.

Bare spring på en Clafoutis og brug bær i alle afskygninger eller måske du også har lidt rabarber i haven du kan bruge? Æbler og pærer skulle vi da næsten også prøve med?Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Clafoutis med rabarber – rabarberkage opskrift

Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift
Nem Clafoutis med rabarber
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: Clafoutis, Clafoutis med rabarber, rabarberkage
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram rabarber skåret i 1 cm stykker. Anden frugt/bær kan bruges
  • 3-4 spsk sukker
  • 3 dl fløde eller mælk surmælksprodukt kan bruges
  • 10 gram smeltet smør
  • 3 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk sukker
  • 3 dl hvedemel
  • Drys: Flormelis

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  • Vask rabarberne og befri dem for bladene. Lad den nederste del af rabarberstænglen blive på
    Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift
  • Skær rabarberne i små stykker
    Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift
  • Drys 2 spsk sukker over rabarberne og lad dem trække i sukkeret imens du laver dejen
    Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift
  • Smelt smørret i mikroovnen
    Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift
  • Hæld mælk/fløde i en skål og tilsæt smeltet smør, sukker og vaniljesukker
    Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift
  • Pisk æggene i og tilsæt herefter melet. Sigt evt. melet i.
    Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift
  • Pisk dejen. Den føles næsten som en pandekagedej
    Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift
  • Smør en bageform - Brug en firkantet form eller en tærteform. Min form målte ca 20x20 cm
    Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift
  • Hæld 1/3 af dejen i bageformen
    Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift
  • Bag bunden ca. 5 minutter eller til massen er stivnet let
    Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift
  • Fordel rabarberstykkerne på dejen
    Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift
  • Hæld resten af dejen ovenpå
    Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift
  • Bag nu kagen i yderligere 35-40 minutter v. 150 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er gylden og gennembagt
    Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift
  • Kagen kan nydes lun eller afkølet. Drys lidt flormelis på toppen af kagen før servering. Servér gerne flødeskum eller vaniljeis til.
    Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift

Noter

En Clafoutis kan laves med alle slags bær/al slags frugt
Kagen kan bages som små kager også, halvér bagetiden i så fald. 
Kagen kan spises lun og kold og den er allerbedst på bagedagen, men kan fint lunes i ovnen igen dagen efter. 
Kagen kan fryses
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Clafoutis er en nem, lækker fedtfattig dessertkage, der kan laves med alle slags bær/frugtClafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift

Kagen er nem at lave og det er en meget anderledes kage at bage, da den næsten består af bagt pandekagedej. Det er også lidt spøjst at kagen skal bages af to omgange, men nem er den alligevel.

Kagen er lavet med meget lidt sukker og fedtstof, så den hører til i den kalorielette kategori, hvis du altså kan undvære flødeskum eller vaniljeis til kagen 🙂Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift Jeg brugte fløde til kagen, fordi vi lige havde en rest, men du kan sagtens også bare nøjes med mælk. Kærnemælk, tykmælk ell. lignende kan også bruges.  Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift Jeg lavede kagen i sommerhuset en dag jeg skulle have min søde veninde Stine på besøg. Vi ses alt for sjældent, men når vi ses bliver der snakket og snakket og spist kage også. Vi er to alen af ét stykke i den sammenhæng. 🙂Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift Vi havde en rest vaniljeis i sommerhusfryseren som passede perfekt til kagen.

En let kage, der ikke er sød og smørtung. Faktisk er det en rigtig dejlig dessertkage, der vil være perfekt at servere om sommeren med friske bær eller om vinteren med kirsebær måske?.

Jeg vil helt sikkert også prøve kirsebær-versionen engang – måske man kunne prøve den med de lækre Amarena-kirsebær til jul? Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift Så er der et fint lille stykke Clafoutis-kage klar på de fine sommerhus-tallerkener.

Kagen vakte jubel, men vi glemte næsten at smage på den, for snakken gik lystigt over stok og sten. Skønt med en kær barndomsveninde, der bare kender én ud og ind. Vi ses få gange om året, men når vi ses, starter vi bare dér hvor vi slap sidst – den gode gamle rille kan vi altid finde. Gode gamle venskaber er bare guld værd 🙂Clafoutis med rabarber - rabarberkage opskrift Prøv du bare den gode Clafoutis-kage. Måske du skulle tjekke haven igennem for sæsonens frugt du kan bruge til kagen? Den Clafoutis må du da prøve 🙂

Rigtig god kage-bage-fornøjelse til dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •