Chokoladekage uden mel. Ja tænk at man kan lave en kage uden mel og den er skøn, kan du tro.
Sikke en lækker chokoladekage, du skal høre om hér. Den nemmeste kage du kan lave med kun 4 ingredienser. Glutenfri er den også, da den er uden mel. 
Inspirationen har jeg fået i Anne au chocolats opskrift på chokoladeballadekage. Hun har dog tilsat 1 spsk hvedemel i dejen.
En skøn kage, både uden hvedemel og også hvis du kunnne have lyst til at tilsætte lidt mel. Hvis du tilsætter mel, så bliver kagen mere luftig, men den bliver mere svampet og klæg uden. 
Chokoladekagen er kompakt, sød og tilfredsstiller hurtigt chokoladetrangen. En rigtig chokoladebombe.
Kagen er syndig og med en intens chokoladesmag, ja næsten en klæg konfekt-brownie-agtig chokoladekage. En skøn kage, især for chokoladeelskere. <3
Den er smør og sukker syndig, så den hører absolut ikke i den sukker-og fedtfattige kategori. Nyd gerne kagen efter devisen “lidt men godt”.
Den er drøj i brug og rækker til mange gæster, da man ikke kan spise mange og store stykker. Den
Denne chokoladekage uden mel er perfekt på ethvert kagebord, men den er også god som dessertkage, måske til nytår?
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på brownie og chokoladekager.
Chokoladekage uden mel – nem opskrift

Ingredienser
- 200 gram smør
- 200 gram mørk chokolade
- 250 gram sukker
- 5 æg let sammenpiskede
- Tilbehør: vaniljeis eller flødeskum
Sådan gør du
- Smelt smør og chokolade langsomt sammen ved svag varme, Rør godt undervejs og varm kun ved lav temperatur.

- Når smør/chokolade er smeltet, så tag gryden af varmen. Rør sukker i og til allersidst sammenpisket æg - ét af gangen. Du kan også tilsætte 1 spsk hvedemel

- Pensl et tærtefad med smør og drys med rasp. Du kan også bruge bagepapir. Mit tærtefad var hjerteformet. Brug også gerne et almindeligt tærtefad på ca. 28-30 cm i diameter.

- Fordel dejen i tærtefadet. Bag kagerne ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). Kagen skal være klæg og stadig føles lidt ubagt midt på. Den hæver op under bagningen og falder sammen og sætter sig efter afkøling.

- Chokoladekagen har godt af at sætte sig nogle timer eller gerne til næste dag,

- Server flødeskum eller vaniljeis til og gerne frisk frugt.

Noter
Kagen har godt af at sætte sig mindst nogle timer og den er bedst dagen efter.
Fryseegnet Tilsæt evt. 1 spsk hvedemel til kagen, det vil gøre den mere luftig.En perfekt dessert chokolade kage – nem og lækker
Jeg lavede chokoladekagen i mit hjerteformede tærtefad.
Det fad er jeg altså bare rigtig glad for – og det er perfekt som fad til lækre festkager som denne. Skal der være fest, så lad der være fest. Hjerternes fest.
Perfekt kage at servere til Valentines Dag også? En overdådig chokoladekage i hjerteform kan ingen da stå for. 🙂
Du kan også bage kagen i andre forme, f.eks. en springform. Chokoladekagen minder meget om kagebunden i denne Gateau Marcel kage. Få opskrift her.
Chokoladekagen bliver meget tung og “klæg” og ekstra svampet og dessertagtig.
Jeg siger jer, at efter I har smagt denne chokoladekage, bliver chokoladekager ikke helt det samme bagefter. Lækker dessertkage.
Kagen “sætter” efter nogle timer og dagen efter er den allerbedst. Den kan derfor sagtens forberedes i god tid, ør den skal serveres for gæster. Kagen vil også have godt af en tur i fryseren. 
Chokoladekagen hæver op midt på, når den bages, men den falder lidt sammen efter afkøling og sætter sig.
Servér gerne chokoladekagen med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum til
Sådan kom den færdige chokoladekage til at se ud. Smør, sukker og chokoladesyndig. Det KAN ikke gå galt med så lækre ingredienser.
Prøv også denne version med kakaomarcipan og nougat. Der er dog hvedemel i denne opskrift.
Begge kager er skønne og vi har prøvet dem både med is og flødeskum til.
Hvis du er vild med klæge /svampede chokoladekager, så prøv også denne kladdkake.

Denne chokoladekage uden mel spiste vi til min søns konfirmation for en del år siden. Konfirmanden var ovenud tilfreds, og gæsterne ligeså.
Det allerbedste var næsten at vi havde over ½ kage tilbage, da gæsterne sagde farvel.
Uhm der er ikke noget der er så godt som kage- og madrester. Bestemt en af fordelene ved at holde konfirmation i hjemmet, at alle resterne ryger i eget køleskab. 🙂
Kast du dig endelig ud i denne chokoladekage. Servér gerne frisk frugt til og is/flødeskum til.
Kagen kan spises som den er, men den er allerbedst dagen efter tilberedningsdagen, måske som fornem dessert til en klat kold is/flødeskum og lidt frisk frugt.
God fornøjelse med den lækre chokoladekage til dig 🙂

Prøv også disse lækre brownie kager eller chokoladekager:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Til vores søns konfirmation var der dækket op til det helt store kagebord. Sønnen havde bestilt et “østjysk” kaffebord á la det sønderjyske, med tæt på lige så mange kager.
Det blev det dog ikke til. “Kun” to chokoladekager, en lækker pæretærte med chokolade og marcipan , kransekager, et stort frugtfad og så lige to kæmpe store islagkager.
Blev vi mon mætte? Ja det gjorde vi, og konfirmanden var super godt tilfreds med kagebordet. 😉







Hvor meget kakaomarcipan og nougat skal der i?? Kunne være man skulle prøve den til nytårsaften?
Hvad er kakao marcipan? Bare som det lyder, eller?…. Ligger den opskrift på bloggen. Er vild med marcipan i kager……