•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cheesecake uden husblas. Kan man lave en ostekage uden husblas? Jep det kan man og sådan en opskrift får du i dag.Cheesecake uden husblas - ostekage opskriftLørdagen var sommerlig, lys, venlig og fyldt med kærlighed.  Den skønneste dag!

Min sommerlørdag sluttede smukt og sødt af med denne lækre hurtige improviserede ostekage.

En nem cheesecake med flødeoste creme af Mascarpone flødeost og vindruer.

Det blev vindruer, for det var dét vi lige havde på lager. Brug du gerne friske bær, hvis du har. Ostekagen vil være så lækker med f.eks. jordbær eller hindbær på toppen.

Cheesecake uden husblas - ostekage opskriftDet er FØRSTE gang i mit liv jeg prøver at lave ostekage, men bestemt ikke den sidste.

Denne ostekage er en rigtig “spring over hvor gærdet er lavest”-ostekage. Den kan laves på en halv time og kan laves uden husblas og mange timers afkøling.

Cheesecake uden husblas - ostekage opskrift

Smager en ostekage af ost? Nej slet ikke. Den er cremet og lækker.

En ostecreme med flødeost, bliver cremet og lækker og er meget mild i smagen.

Jeg prøvede med en Mascarpone, fordi jeg havde den på lager. Jeg havde også lidt vindruer…og vupti var der en lille ostekage på vej.

Du kan sagtens bruge en almindelig flødeost f.eks. Buko eller Philadelphia til ostekagen, hvis du ikke lige har Mascarpone på lager.

Jeg elsker ostekage og dejligt med et hurtigt alternativ til husblas versionen.

Det er ikke svært med husblas, men jeg er tit den impulsive type, så derfor passer denne hurtige ostekage mig perfekt.

Cheesecake uden husblas - ostekage opskrift

Den ostekage du skal høre om nu, er af den særligt nemme slags.

Kagen var hurtigt klar til aftenkaffen og Mascarpone flødeostecremen er rigtig lækker.

Tilsæt gerne lidt skyr/creme fraiche, hvis du synes om en lidt mere syrlig ostecreme. Uhm 🙂

Cheesecake uden husblas - ostekage opskriftHer kommer opskriften på ostekage med havregrynsbund og mascarparonecreme med vindruer.

Cheesecake uden husblas – nem ostekage opskrift

Fin lille sommerlig ostekage med mascarponecreme og vindruer
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 5 personer
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Kagebund:

  • 50 gram smeltet smør
  • 2 dl. havregryn
  • ½ dl. sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. mel
  • 1 spsk. sirup både lys og mørk sirup kan bruges

Flødeostetopping

  • 200 gram Mascarpone eller neutral flødeost f.eks. Pikant eller Philadelphia
  • 3-4 spsk flormelis smag til. Mængden afhænger af hvor syrlige bær/syrlig frugt du bruger
  • 1 spsk. citronsaft
  • evt. vanlijesukker
  • 300 gram vindruer eller anden frisk frugt (ca.) brug gerne friske bær - jordbær, hindbær ell. lign.

Sådan gør du

Kagebund:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Smelt smør (gerne 30-40 sekunder i mikrobølgeovnen)
  • Bland havregryn med sukker, vaniljesukker, hvedemel og bagepulver og rør det i smørret. Saml dejen med sirup
  • Smør et lille fad med smør (rundt eller firkantet). Mit fad målte ca. 15x20 cm og der var kage til 4-5 pers.
  • Pres havregrynsblandingen godt ned i fadet, så det ligger plant.
  • Bag bunden 10 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Ostekage-bunden er færdig når den er gylden. Den vil føles blød når du tager den ud, men den bliver sprød, når den afkøler. Bunden vil føles hård og den skal den.
    Cheesecake uden husblas - ostekage opskrift

Flødeostetopping:

  • Rør mascarpone med citronsaft og smag til med flormelis og evt. vaniljesukker. Det gør ikke noget at ostecremen bliver ret syrlig, for bunden er ret sød.
    Cheesecake uden husblas - ostekage opskrift
  • Vask og halvér en klase vindruer.
    Cheesecake uden husblas - ostekage opskrift
  • Når ostekage-bunden er helt afkølet, smører du flødeostecremen på. Brug gerne en dejskraber. Ostecremen skal helt ud til kanten.
    Cheesecake uden husblas - ostekage opskrift
  • Pynt kagen med halverede vindruer eller friske bær. Opbevar kagen på køl, til den skal serveres.
    Cheesecake uden husblas - ostekage opskrift

Noter

Kagen kan holde sig et par dage i køleskabet og bliver faktisk bedre, når den sætter sig lidt. 
Du kan bruge anden frisk frugt som topping. Kagen er ret sød, så vælg gerne syrlige bær. Hindbær vil også være et hit
Du kan tilsætte et par spsk skyr/græsk yoghurt til flødeostecremen, det vil gøre den mere syrlig
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sikke en dejlig cheesecake! Nem og hurtig at lave – kan også sagtens laves med kiksebund.

Cheesecake uden husblas - ostekage opskriftOstekage-bunden er færdig når den er gylden.

Den vil føles blød når du tager den ud. Fortvivl ej, den stivner og bliver sprød når den er afkølet. Bunden bliver helt sprød og hård og det skal den.Cheesecake uden husblas - ostekage opskriftIstedet for en bagt bund, så kan du lave en kiksebund til ostekagen. Brug f.eks. denne til inspiration:

Koldskålskage med rabarber - nem opskrift
Kage med koldskålsmousse, rabarbergelé og kammerjunkebund
Se opskriften her
Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

Cheesecake uden husblas - ostekage opskriftHalløjsa, hvad har vi så pludselig hér?

En smuk lille grøn og sommerlig ostekage.

Cheesecake uden husblas - ostekage opskriftStor var spændingen, da kagen skulle udskæres. Uha det er svært med de ostekager.

Nogle gange er bunden så smuldrende og porøs, at den ikke hænger sammen når der skal skæres et stykke.

Denne bund var perfekt! Knasende sprød og sammenhængende, jubii!

En sprød og lækker ostekage på en halv time – helt uden husblas

Tænk at man kan lave en ostekage så hurtigt og få succes med så få anstrengelser. Ostekage-bunden smagte lidt som sprøde karamelagtige havregrynskager.   Et kæmpe hit 🙂

Stil ostekagen i køleskab til den skal serveres – det er vigtigt at ostecremen er helt kold, når kagen serveres.Cheesecake uden husblas - ostekage opskriftSå er der serveret.

Gemalen ville smage med, selvom han jo ikke sådan er til kage. (han, eller jeg, må vist være gift med den forkerte?) 😉

Stort når han vil smage med, og han udbrød flere gange “Den er god! Hermed er anbefalingen givet videre til dig.

Vi spiste to små stykker ostekage og har en rest til imorgen. Lækkert!

Den grønne farve er sommerlig og det har været den skønneste sommerlørdag.

Jeg har drønet rundt som en Duracellkanin og gjort rent i hus og have det meste af dagen. Mon jeg kan skimte en fri-søndag, med stængerne oppe? (og oste-kage-rester i køleskabet?…. )

Rigtig god fornøjelse med din ostekage  🙂Cheesecake uden husblas - ostekage opskriftHvis du er vild med ostekager, så prøv også at kigge med her:

Cheesecake opskrift - nem ostekage med skyr
Nem ostekage med vaniljeskyr og flødeost - uden fløde og uden tilsat sukker
Se opskriften her
Cheesecake med kiksebund - nem opskrift

  •  
  •  
  •  
  •  
  •