Cheesecake uden husblas. Kan man lave en ostekage uden husblas? Jep det kan man og sådan en opskrift får du i dag.
Lørdagen var sommerlig, lys, venlig og fyldt med kærlighed. Den skønneste dag!
Min sommerlørdag sluttede smukt og sødt af med denne lækre hurtige improviserede ostekage.
En nem cheesecake med flødeoste creme af Mascarpone flødeost og vindruer.
Det blev vindruer, for det var dét vi lige havde på lager. Brug du gerne friske bær, hvis du har. Ostekagen vil være så lækker med f.eks. jordbær eller hindbær på toppen.Juhuu – det er FØRSTE gang i mit liv jeg prøver at lave ostekage, men bestemt ikke den sidste.
Denne ostekage er en rigtig “spring over hvor gærdet er lavest”-ostekage.
Den kan laves på en halv time og kan laves uden husblas og mange timers afkøling.
Smager en ostekage af ost? Nej slet ikke. Den er cremet og lækker.
En ostecreme med flødeost, bliver cremet og lækker og er meget mild i smagen.
Jeg prøvede med en Mascarpone, fordi jeg havde den på lager. Jeg havde også lidt vindruer…og vupti var der en lille ostekage på vej.
Du kan sagtens bruge en almindelig flødeost f.eks. Buko eller Philadelphia til ostekagen, hvis du ikke lige har Mascarpone på lager.
Uhm – jeg elsker ostekage og dejligt med et hurtigt alternativ til husblas versionen.
Det er ikke svært med husblas, men jeg er tit den impulsive type, så derfor passer denne hurtige ostekage mig perfekt.
Ostekagen du skal høre om nu, er af den særligt nemme slags.
Kagen var hurtigt klar til aftenkaffen og Mascarpone flødeostecremen er rigtig lækker.
Tilsæt gerne lidt skyr/creme fraiche, hvis du synes om en lidt mere syrlig ostecreme. Uhm 🙂
Her kommer opskriften på ostekage med havregrynsbund og mascarparonecreme med vindruer.
Cheesecake uden husblas – få en god nem ostekage opskrift hér
Ingredienser
Kagebund:
- 50 gram smeltet smør
- 2 dl. havregryn
- ½ dl. sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1 spsk. mel
- 1 spsk. sirup både lys og mørk sirup kan bruges
Flødeostetopping
- 200 gram Mascarpone eller neutral flødeost f.eks. BUKO eller Philadelphia
- 3-4 spsk flormelis smag til. Mængden afhænger af hvor syrlige bær/syrlig frugt du bruger
- 1 spsk. citronsaft
- evt. vanlijesukker
- 300 gram vindruer eller anden frisk frugt (ca.) brug gerne friske bær - jordbær, hindbær ell. lign.
Sådan gør du
Kagebund:
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Smelt smør (gerne 30-40 sekunder i mikrobølgeovnen)
- Bland havregryn med sukker, vaniljesukker, hvedemel og bagepulver og rør det i smørret. Saml dejen med sirup
- Smør et lille fad med smør (rundt eller firkantet). Mit fad målte ca. 15x20 cm og der var kage til 4-5 pers.
- Pres havregrynsblandingen godt ned i fadet, så det ligger plant.
- Bag bunden 10 minutter v. 175 grader varmluft. Du kan evt. lave halv portion i din airfryer?
- Ostekage-bunden er færdig når den er gylden. Den vil føles blød når du tager den ud, men den bliver sprød, når den afkøler. Bunden vil føles hård og den skal den.
Flødeostetopping:
- Rør mascarpone med citronsaft og smag til med flormelis og evt. vaniljesukker. Det gør ikke noget at ostecremen bliver ret syrlig, for bunden er ret sød.
- Vask og halvér en klase vindruer.
- Når ostekage-bunden er helt afkølet, smører du flødeostecremen på. Brug gerne en dejskraber. Ostecremen skal helt ud til kanten.
- Pynt kagen med halverede vindruer eller friske bær. Opbevar kagen på køl, til den skal serveres.
Noter
Kagen kan holde sig et par dage i køleskabet og bliver faktisk bedre, når den sætter sig lidt.
Man kan bruge anden frisk frugt som topping. Kagen er ret sød, så vælg gerne syrlige bær. Hindbær vil også være et hit Du kan tilsætte et par spsk skyr/græsk yoghurt til flødeostecremen, det vil gøre den mere syrlig Du kan fordele massen i små ramekiner/muffinforme, og lave desserten som små ostekagerSikke en dejlig cheesecake med Mascarpone! Nem og hurtig at lave – kan også sagtens laves med kiksebund.
Ostekage-bunden er færdig, når den er gylden.
Den vil føles blød når du tager den ud. Fortvivl ej, den stivner og bliver sprød når den er afkølet. Bunden bliver helt sprød og hård og det skal den.Istedet for en bagt bund, så kan du lave en kiksebund til ostekagen. Brug f.eks. denne til inspiration:
Halløjsa, hvad har vi så pludselig hér?
Se lige en smuk lille grøn og sommerlig ostekage.
Stor var spændingen, da kagen skulle udskæres. Uha det er svært med de ostekager.
Nogle gange er bunden så smuldrende og porøs, at den ikke hænger sammen når der skal skæres et stykke.
Denne bund var perfekt! Knasende sprød og sammenhængende, jubii!
Magi! en sprød og lækker ostekage på en halv time – helt uden husblas
Tænk at man kan lave en ostekage så hurtigt og få succes med så få anstrengelser. Ostekage-bunden smagte lidt som sprøde karamelagtige havregrynskager. Et kæmpe hit 🙂
Stil ostekagen i køleskab til den skal serveres, så er ostecremen nemlig helt kold, når kagen serveres.
Kan kagen også bages i airfryer?
Ja det er en lille kage. Hvis du laver halv portion, vil du kunne bage den i airfryere med trådkurv eller airfryer ovn. Du kan evt. fordele massen i små ramekiner/kokottter? Så er der serveret.
Gemalen ville smage med, selvom han jo ikke sådan er til kage. (han, eller jeg, må vist være gift med den forkerte?) 😉
Stort når han vil smage med, og han udbrød flere gange “Den er god! Hermed er anbefalingen givet videre til dig.
Vi spiste to små stykker ostekage og har en rest til imorgen. Lækkert!
Den grønne farve er sommerlig og det har været den skønneste sommerlørdag.
Mon jeg kan skimte en fri-søndag, med stængerne oppe? (og oste-kage-rester i køleskabet?…. )
Rigtig god fornøjelse med din ostekage 🙂
Hvis du er vild med ostekager, så prøv også at kigge med her:
1.
2.
3.
4.
5.
Hvordan var kagen dagen efter? Er ude efter en opskrift på kage, jeg kan lave dagen før ?
Skal smørret ikke også i havregrynsblandningen eller er det kun til formen?
Hej Gitte
Jeg vil prøve denne til en kombineret dessert/kaffe ting i morgen – hvor mange vil du sige den i hvert fald rækker til….
Kunne man vende lidt creme fraiche i? Er lidt træt af skyr….
Og hvad med frugt – hvad kunne man forstille sig alternativt på denne årstid (påske)?
Kh Lærke
Hej Gitte!
Jeg bed negle, mens jeg læste dit indlæg – det var meget spændende – men pyha, din bund blev hverken stenhård eller rent smulder! Opskriften falder nemlig lidt forskelligt ud herhjemme, synes jeg, men skønt at høre, at det blev en dejlig kage hos jer. Nu er du jo også bagenørd, så det er nok derfor 🙂
Tusind tak fordi du har ladet dig inspirere ovre hos mig og bagt denne dejlige kage. Den ser helt perfekt ud.
Mange hilsner fra Solvej, smagdigfrem.dk