Hindbær cheesecake. Uhm her får du opskriften på en nem lækker cheesecake med hindbær lavet helt uden husblas.
Den nemmeste dessert i verden! Du kan lave den på få minutter og så skal den bare køle kort tid i køleskab eller fryser.
Voila så er der dessert med hindbær.
Vi havde lige en lille rest hindbær i overskud. Perfekt! Jeg skulle nemlig have besøg i sommerhuset og manglede lige en idé til en nem dessert. Perfekt nem lille dessert til gæster.
Som hindbærcoulis brugte jeg bare friske bær helt uden kogning. Nemmere bliver det ikke.
Du skal kun bruge ganske få hindbær. Kiksebunden lavede jeg bare med knuste makroner. Det er derfor både en meget nem og billig dessert at lave.
Hindbær kan sagtens erstattes med f.eks. blåbær, jordbær eller anden frugt/bærpuré. Tjek gerne denne opskrift på jordbær cheesecake i glas ud. Det er her jeg har fået ideen til denne hindbær dessert.
Det blev bare den lækreste hindbær flødeostecreme. Den kan vi sagtens bruge til andre kager og desserter.
En skøn dessert, der er et hit som sommer dessert med sommersøde bær. Om vinteren kan du sagtens lave desserten med frosne hindbær/jordbær, du lige giver et opkog.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Hindbær cheesecake i glas – opskrift på dessert med hindbær

Ingredienser
Kiksebund:
- 12 Makroner knuste. Kan udelades eller erstattes med knuste Digestive, Bastognekiks, kammerjunker el. andre småkager
Hindbærcoulis - skal ikke koges
- 80-100 gram hindbær - ca.15 bær mosede. Gem 5 bær til pynt. Kan erstattes med jordbær
- 1 tsk vaniljesukker smag til
- 2 spsk flormelis smag til
Flødeostecreme:
- 70 gram flødeost naturel Mascarpone kan også bruges
- 1¼ dl fløde Jeg brugte Cremefine
Pynt:
- 5 gram hindbær
- evt. mynteblade eller citronmelisse
Sådan gør du
Kiksebund:
- Knus makronerne og fordel dem i 5 dessertglas
Hindbærcoulis - skal ikke koges:
- Skyl hindbærrene (gem 5 til pynt) og mos dem med en gaffel. Tilsæt vaniljesukker og smag til med flormelis.
- Rør til sukkeret er opløst.
Flødeostecreme med hindbær:
- Pisk fløden til skum. Må godt piskes lidt fast. Pisk flødeosten i og tilsæt nu hindbærcoulisen.
- Smag evt. til med ekstra vanilje/flormelis
- Fordel nu flødeostecremen i serveringsglassene. Pynt med hindbær og evt. mynteblade. Stil desserterne til afkøling gerne 10-15 minutter i fryser eller 20-30 minutter i køleskab.
Noter
Hindbær kan erstattes med andre bær - desserten er f.eks. også lækker med jordbær
Desserterne kan forberedes i god tid i forvejen og kan holde sig 1-2 dage i køleskabet. Tildæk med filmSkøn hindbær dessert! Ja man tror jo næsten ikke at den er så nem at lave?
Den må du altså prøve. Et hit at desserten kan laves så nemt og hurtigt helt uden husblas.
Smart også at man slipper for at koge hindbærcoulis’en? Det er kun hvis du bruger frosne hindbær, de skal have et opkog.
Jeg anrettede desserten i glas, men massen blev rimeligt fast, så måske du godt vil kunne anrette den i en større severingsskål. Makronbunden er dog ikke fast, medmindre du tilsætter smeltet smør og lader bunden stivne.
Det var perfekt med knuste makroner til desserten. Dejligt med knas/crunch i desserten og så søder makronerne jo også dejligt.
Jeg brugte Cremefine til desserten, da jeg synes det giver en lettere og fastere dessert. Flødecreme skiller heller ikke så nemt med Cremefine, er min oplevelse?
Piskefløde kan selvfølgelig også sagtens bruges.
Desserten nød mine gæster og jeg på terrassen. Den var en succes og den pyntede bare så fint på middagsbordet i sommerens solskin. Pynt gerne med mynte blade eller citronmelisse.
De nemme hindbær cheesecakes vil være et hit til festlige anledninger om sommeren:
Prøv at servere dem til fødselsdag, som mad til studenter, som dessert til buffet, til brunch eller bare som nem sommer dessert. 
Kan cheesecaken laves med andre bær/anden frugt?
Jeps den er lækker med jordbær men prøv også med kirsebær a la denne kirsebærmousse. Du kan også lave en nem lækker citron version med lemon curd?
1.

2.

3.

4.

Spring du bare på de nemme sommer desserter. Rigtig god fornøjelse. 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på desserter i glas ved at klikke her eller få mere inspiration nedenfor.
1.

2.

3.

4.

5.

6.

Prøv også disse ostekager /cheesecakes
1.

2.

3.

4.
