Flæskestegssovs til flæskestegen. Her får du opskriften på hvordan du laver skysovs – en nem lækker brun sovs til din flæskesteg.
Du kan lave den lækreste brune sovs, når du steger flæskesteg og du skal kun bruge ganske få ingredienser.
Den gode sovs er næsten det bedste ved hele måltidet, det synes vi ihvertfald i min familie.
Brun sovs til flæskesteg spiser vi året rundt og den er jo også altid et hit til jul. Mormormad af allerbedste slags er brun sovs jo også
Her får du min opskrift, som jeg har lavet i årevis, bare “på gefühl”.
Da jeg lavede flæskesteg sidste gang, målte jeg ingredienserne op. Derfor er jeg nu klar til at dele opskriften med dig. Flere har nemlig efterlyst en fremgangsmåde. Perfekt!
Denne flæskestegssovs laver jeg uden opbagning. Til gengæld smager jeg sovsen til med fedt fra flæskestegen. Det synes jeg giver den bedste smag.
Det er en meget enkel brun sovs baseret på stegeskyen fra flæskestegen, smagt til med ribsgele eller rødkålssaft. Flæskestegen kan laves i enten ovn eller airfryer.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på hvordan du nemt kan lave flæskesteg, så du kan få sky til denne lækre brune sovs.
I opskriften nedenfor får du får også et “sovsetrick”, som gør det nemmere for dig at skumme fedtet fra stegeskyen.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her
Flæskestegssovs – få en god nem opskrift på brun sovs til flæskesteg
Ingredienser
- 8 dl stegesky fra flæskesteg gerne mere, hvis I skal bruge meget sovs. Stegesky fra andesteg kan bruges til andesovs
- ½ dl rødkålssaft smag til. Kan erstattes med f.eks. 4-5 tsk ribsgelé eller tyttebærsyltetøj
- kulør til passende farve
- Salt smag til
- ½ dl kartoffelvand eller lidt mælk evt. hvis flæskestegssovsen bliver for tyk eller for salt
Jævning:
- 1½ dl mælk
- 75-100 gram hvedemel kan også jævnes med maizena/majsstivelse, til passende konsistens
Sådan gør du
- Si stegeskyen fra bradepanden, som du har stegt flæskestegen i. Under stegningen, så husk at efterfylde bradepanden med vand undervejs, så den ikke koger tør.
- Kog evt. et par dl vand til at skylle bradepanden med, for at få den sidste sky med. Hæld al stegeskyen igennem i en si, i en gryde.
- Tilsæt lidt kulør til gryden. Kuløren vil farve skyen. Fedtet tager ikke farve, men vil samle sig i toppen. Er der meget fedt, så tag en del af fedtet fra, med en lille suppeøse. Gem fedtet i en lille skål. Kog stegeskyen op.
- Rør en jævning af mel/mælk. Hæld jævningen igennem en si og tilsæt lidt af gangen, imens du pisker godt. Maizena jævning kan også bruges. Smag sovsen til med rødkålssaft fra de varme rødkål eller ribsgelé. Suppler evt. med ekstra kulør.
- Smag nu flæskestegssovsen til evt. med salt og ekstra fedt, til du synes sovsen smager af nok. Er sovsen for tyk, så tilsæt evt. lidt mælk/kartoffelvand, fra de kogte kartofler. Er sovsen for tynd, så tilsæt mere jævning. Smag sovsen til igen.
- Så er din flæskestegssvos klar til servering. Servér den gerne i en sovseskål eller en lille kande.
Noter
Sovsen kan gemmes og lunes dagen efter. Opbevares på køl, men kan også fryses.
Nem lækker brun sovs til flæskesteg – den kan du hurtigt lave med stegesky fra sovsen
Det er rigtigt nemt at lave en god flæskestegssovs, også selvom du ikke bager den op.
Jeg synes ikke der er grund til at tilsætte ekstra smør/fedtstof til sovsen. Den gode stegesky/fedt fra flæskestegen er den bedste smagsgiver, er min oplevelse.
Ribsgele eller saft fra de kogte rødkål, er et godt fif til sovsen. Rødkålstricket har jeg fra min mor, man kan lære virkelig meget af de gode gamle “husmortricks”.
Var sovsen for tyk, så tilsatte min mor også altid lidt kogevand fra kartoflerne. Smart, nemt og hurtigt.
Vær obs på ikke at salte flæskestegssovsen fra starten, da stegeskyen kan være rimeligt salt i sig selv.
Denne opskrift og fremgangsmåde kan du også bruge til andesovs.
Du kan også lave skysovs – brun sovs baseret på stegesky fra andre stege f.eks. en culottesteg eller en lækker nakkesteg stegt som vildt?
1.
2.
3.
Uhm her den brune vildtsovs til nakkesteg bliver altså også bare god, især hvis du smager den til med tyttebærsyltetøj.
Jeg laver altid rigeligt sovs, for sovs til kartoflerne og stegen, må der bare aldrig være for lidt af.
Med lidt taffel eller menu chips, til at “skovle” den gode “sovse dip” op med, så er den hjemme. 🙂
Brun sovs kan man lave på mange måder, men her fik du så min opskrift på en nem sovs til flæskestegen.
Rigtig god fornøjelse med din flæskestegssovs.
Få flere opskrifter på flæskesteg til din sovs:
1.
2.
3.
4.
5.