Flæskesteg med sprøde svær – langtidsstegt i ovn

  • Flæskesteg - langtidsstegt i 8 timer
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

En flæskesteg – langtidsstegt i 8 timer – kan man det?

Ja det kan man faktisk godt og så bliver det jo pludselig et rimeligt overskueligt projekt at lave flæskesteg selv på en hverdag, hvor man er mega-sent hjemme? Flæskesteg - langtidsstegt i 8 timerAmanda – min datter – flyttede hjemmefra i sommerferien og heldigvis kommer hun jo hjem på besøg rimeligt tit. I tirsdags havde hun meldt sin ankomst og da hun trådte ind i huset først på eftermiddagen, duftede der af HJEM, også selvom vi andre slet ikke var hjemme. Sikke en velkomstduft for hende.:-)

Vi andre kom hjem et par timer senere og hurtigt kunne menuen laves: Kartoflerne koges, saucen laves og en lækker rødkålssalat med æble blev det også til. En vindermenu! Rødkålssalat med æble, honning og citron - nem og lækkerJeg satte stegen i ovnen om morgenen og om aftenen var den klar.

Svag varme i hundrede år, det ER bare en succes!

Har du en Römertopf, kan du sagtens langtidsstege i den, men et almindeligt stegefad kan også sagtens bruges. En stegeso holder på fugten, men langtidsstegning sikrer også at stegen ikke tørsteger. Det er et hit 🙂Flæskesteg - langtidsstegt i 8 timerStegen blev saftig og lækker og efter lidt grill-bruning blev flæskesværene perfekte. Helt perfekte! Kernetemperaturen på flæskestegen skal være 65 grader, brug det som rettesnor, når du langtidssteger. Min steg var på ca. 2 kg og den fik ca. 8-9 timer v. 90 grader varmluft. Din skal måske  have kortere/længere tid?

Du får opskriften på den langtidsstegte flæskesteg lige her:

Flæskesteg med sprøde svær - langtidsstegt i ovn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 8 timer
Samlet tid: 8 timer 30 minutter
Ret: Familiens favoritter
Kategori: Slow food - simremad
Portioner: 6 -8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 stor flæskesteg
  • liter kogende vand
  • Salt
  • Tilbehør:
  • Kartofler brunt sauce

Sådan gør du

  • Rids sværen og skær sværen igennem, ned til kødet.
  • Salt stegen godt, på alle sider og sørg også for, at salten kommer godt ned imellem sværen.
  • Hæld kogende vand i et ildfast fad - gerne af aluminium
  • Læg stegen på en rist og placér den i fadet.
  • Sæt temperaturen på 90 grader varmluft i ca. 8 timer eller kortere/længere afhængig af stegens størrelse. Min steg vejede 2-3 kg. Gå efter en kernetemperatur på 60 grader. Stegen skal ialt op på 65 grader, men temperaturen stiger lidt under grillningen til sidst
  • Suppler med mere kogende vand undervejs, fadet må helst ikke koge tør. Stegeskyen er vigtig, for det er den der skal bruges til den lækre sauce og vandet giver også fugt og væde til stegen.
  • Skræl og kog kartoflerne.
  • Når stegen er på ca. 60 grader hælder du stegeskyen i en gryde. Stegen sætter du tilbage i ovnen og skruer temperaturen op på 175-200 grader varmluft m. ovngrill. Stegen skal nu brune, til flæskesværene er sprøde og stegen har en kernetemperatur på ca. 65 grader. Hold øje med, at flæskesværene ikke branker.
  • Hvis stegen ligger for ujævnt, så læg evt. en kugle stanniol under for at hæve den op på "udsatte" steder.
  • Imens jævnes stegeskyen og den smages til med salt og evt. lidt tyttebærsyltetøj
  • Rødkålssalaten laves, imens kartoflerne koger.
  • Skær stegen i 1 cm skiver
  • Serveres straks

Det blev en rigtig lækker flæskesteg og bestemt ikke et urealistisk projekt selv på en hverdag. Det var en stor succes og det løftede da lige den tirsdag for os alle sammen. Sikke et samlingspunkt. Normalt hører en god flæskesteg jo søndagen til, men på en tirsdag er det altså også et hit og Amanda – den hjemvendte datter – spiste med velbehag, det gjorde vi nu alle omkring middagsbordet. 🙂
Flæskesteg - langtidsstegt i 8 timerJeg ved ikke om det var de mange timer i ovn eller om det var den lave temperatur eller om det bare var tirsdagsheld, men flæskesværene blev  DØD lækre, som i virkelig knasende lækre! Stegen blev også mør og saftig. Uhm – opskriften sender vi vores allerbedste anbefalinger.

Stegen er fin en hverdag men en weekend-dag vil det jo være et hit. Stegen kan lave sig selv i mens I er på skovtur, på shoppetur, på familiebesøg eller maler carporten eller får styr på haven? Flæskesteg - langtidsstegt i 8 timer

Er du også vild med flæskesteg? Et lækkert langtidsstegetip er nu hermed givet videre til dig. 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

8
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
5 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
June

Sommetider må man jo bare prøve sig frem og det gjorde jeg idag ? En svinekam med svær på 1,5 kg hmm ja hvor lang tid skal den så have jeg tænkte 4 timer det er nok passende so ind med dyret på 90 grader kl 14.00 og kl 15.20 bippede ovnen så var den 60 grader – ups lidt tidligt og spise så gode råd dyre. Ud med kalorius og hvile på køkkenbordet i 2,5 time. Så ind i ovnen til den sidste finish. Fine sprøde svær en anelse tør steg men alligevel god, der var en rigtig god… Læs mere »

Henriette

Hej Gitte
Tak for dine opskrifter – elsker også mad med det hele i ovn ………

Jeg vil prøve at lave langtidsstegt flæskesteg til familien på lørdag.

Har fået en scanpan bradepande med låg som skal prøves, da Rømertopf bliver for lille.

Jeg er så lidt forvirret ….. over kommentaren med tør svær ……

Derfor: skal jeg stege med eller uden låg ?

Venlig hilsen
Henriette

Jenny

Hej Gitte
Jeg lavede den i går, og du har ret perfekte svær, forklaringen er at efter den lange tid i ovnen er sværen helt tør, og derfor i den perfekte tilstand til at blive sprød.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer