Flettet butterdejskringle med kanel – her får du en nem opskrift på en lækker hurtig kringle til kaffen.
Har du en rulle færdig butterdej i køleskabet?
Så kan du på ingen tid fremtrylle denne lækre sprøde kringle med kanelremonce med brun farin og mandler og perlesukker på toppen. Halløj, den smagte godt! Virkelig lækkert.

Butterdejskringlen – eller vi kunne også kalde den for en butterdejsstang med kanel – er super nem at lave.
Butterdejen skal bare rulles ud og remoncen herefter lægges midt på dejen, der herefter flettes sammen omkring fyldet. Ideen har jeg også prøvet i denne version med æble og marcipan.

En genial idé, hvis I bliver akut lækkersultne derhjemme eller får uventede gæster.
Jeg elsker bare at lave kringle med butterdej! På en halv time kan man bage en kringle, helt uden hævetid.
Opskriften er super nem og du får den lige her. Nederst i dette indlæg kan du se flere opskrifter på kager med butterdej.
Flettet butterdejskringle med kanel – nem hurtig opskrift

Ingredienser
- 1 rulle færdig butterdej fersk, ikke fra frost
Kanelremonce:
- 70 gram blødt smør
- 100 gram brun farin almindeligt sukker eller rørsukker kan også bruges.
- 1½ spsk hvedemel ca. 15 gram. Majsstivelse/kartoffelmel kan også bruges.
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk stødt kanel drysset ovenpå remoncen eller blandet i
Pensling og drys:
- 1 æg sammenpisket
- 2-3 spsk grofthakkede mandler mandelflager eller andre nødder kan også bruges
- 2-3 spsk perlesukker almindeligt sukker/rørsukker kan også bruges.
Sådan gør du
- Rør remonce af blødt smør, brun farin, mel og vaniljesukker. Hvedemelet sikrer, at fyldet ikke så nemt løber ud af kringlen.

- Rul butterdejen ud på det bagepapir, der følger med og fordel remoncen i en bane på midten. Lad der være ca. 1½ cm fri kant foroven og forneden. Drys 2 teskefulde kanel over remoncen. Du kan også bare blande kanel i remoncen.

- Skær skrå snit i siden af dejen på ca. 2 cm og ind til ca. 2 cm fra fyldet. Fold enderne i top og bund indover remoncen først og fold herefter flapperne ind over remoncen skiftevis fra side til side. "Nip" dejen sammen, så der ingen sprækker er.

- Pensl butterdejskringlen godt med sammenpisket æg, i alle sprækker. Når ægget stivner, hjælper det med at holde fyldet inde.

- Hak mandlerne fint og drys dem på toppen sammen med perlesukker.

- Bag kringlen nederst i ovnen ved 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn) i ca. 20-25 minutter. Sluk evt. for ovnen efter 20 minutter og bag kringlen færdig i eftervarmen. Den er færdig, når den er sprød og gyldenbrun (ikke for mørk).

- Nyd kringlen lun, men den smager også godt kold.

Noter

Sprød butterdejsstang med kanelremonce – nem kringle af butterdej
Jeg kan love dig for, at denne butterdejskringle med kanel smager skønt til en kop kaffe eller te. Faktisk så er det en nem og lynhurtig måde at lave en kanelstang på.
Et rigtigt godt alternativ til en “rigtig” kanelstang, med en gærdej, der skal hæve.
Hvis du gerne vil prøve en anden hurtig kanelkringle, så prøv denne med en hurtig bagepulverdej.

Tips og variationer til opskriften på butterdejskringle med kanel:
- Du kan tilsætte lidt revet æble eller rosiner i remoncen, hvis du vil have lidt ekstra fyld.
- Kanel kan udelades eller erstattes med hakket chokolade eller måske lidt Nutella?
- Hvis du tilsætter lidt marcipan i remoncen, bliver det en rigtig luksuskringle.
- Hvis du bruger sukker eller rørsukker i stedet for brun farin får du en lysere remonce.

Kringlen smager allerbedst lun. Ih, jeg kan love dig for, at sprød butterdej og blød remonce er en god kombi.
Servér butterdejskringlen som kage til kaffen, som sød kage til brunch eller som nem kage til gæster eller på et kagebord.
Skulle du have en rest til overs, så er den også fin dagen efter. Lun den gerne i ovnen eller airfryeren – så bliver den som nybagt igen.
Rigtig god fornøjelse med kringlen – du må da prøve en flettet butterdejskringle!
Jeg er sikker på, du bliver vild med den – den var et kæmpe hit herhjemme hos os.

Vi nød den til eftermiddagskaffen og resten tog vi med ud på besøg hos min far. Han var også vild med den. Han elsker wienerbrød og denne butterdejskringle kommer rigtigt tæt på.
Tænk, at man kan lave så lækker en kage med så få anstrengelser! Det er jo nærmest magi. 🙂
Hvis du også er vild med at bage med butterdej, så prøv også disse snegle med kanel eller denne stang med makronfyld.
Få flere opskrifter på kager med butterdej her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.






