Luftige pølsehorn. Uhm her får du den bedste opskrift på nemme, bløde og luftige pølsehorn med et drys sesam på toppen.

Juhuu – verdens bedste pølsehorn! Jeg bagte en portion i sommerhuset forleden, da vi lige havde en pakke pølser i overskud.

Sikke da en kæmpe succes! Helt perfekte luftige pølsehorn, som smagte skønt med ketchup og sød fransk sennep til.

Luftige pølsehorn - nemme &, bløde - opskrift

Det var bare en rigtig god blød pølsehornsdej og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.

Brødet er saftigt og lækkert i op til 2 dage. Brug gerne kærnemælk i dejen, det gør dejen ekstra saftig.

Luftige pølsehorn - nemme &, bløde - opskrift

Det er en rigtig god gærdej og dejen er meget nem at arbejde med. Jeg æltede den bare med håndkraft.

Du kan også bruge en køkkenmaskine eller en elpisker med dejkroge. Pølsehorn - nemme, bløde & luftige - opskrift

Jeg brugte bare almindeligt hvedemel til dejen, men du kan godt ersatte lidt af melet med f.eks. havregryn eller andet groft mel.

Pølsehornene blev bløde og luftige og de smagte SÅ godt. Både som aftensmad og i madpakken dagen efter.

Få inspiration til flere lækre opskrifter på lidt grovere pølsehorn nederst i dette indlæg. Luftige pølsehorn - nemme &, bløde - opskrift

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Luftige pølsehorn – nemme & bløde – få en god opskrift på de bedste pølsehorn her

Pølsehorn - nemme, bløde & luftige - opskrift
Nemme, bløde og luftige pølsehorn - et hit til madpakken
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 50 minutter
Ret: Pølsehorn - nemme, bløde & luftige - opskrift
Portioner: 30 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Pølsehornsdej:

  • 4 dl. mælk gerne sødmælk. Kærnemælk er også fint
  • 75 gram smør kan erstattes med ¾ olie
  • 50 gram gær
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk. sukker
  • 675 gram hvedemel ca. eller til dejen ikke længere klistrer. Gerne Tipo 00 eller Manitobamel. Erstat evt. 100-150 gram med fuldkornsmel
  • 500 gram pølser del hver pølse i ca. 3 stykker

Pensling og drys:

  • 1 æg sammenpisket
  • sesamfrø kan erstattes med andre frø/kerner/nigellafrø

Sådan gør du

  • Lun mælken i gryde eller mikroovn og lad smørret smelte deri. Rør gæren ud i den fingervarme mælk. Tilsæt sukker og æg
    Hveder opskrift på de bedste hvedeknopper
  • Tilsæt melet lidt efter lidt sammen med salt. Tilsæt mel, til dejen kan æltes uden at klistre for meget.
    Hveder opskrift på de bedste hvedeknopper
  • Stil dejskålen et lunt sted med et klæde over og lad dejen hæve 30-45 minutter (eller til dobbelt størrelse). Du kan også hæve dejen i ovnen v. 30 grader (ikke varmluft)
    Hveder opskrift på de bedste hvedeknopper
  • Del hver pølse i 3 stykker (4 afhængigt af længde). Vej 35-40 gram dej af og tril dejpølser, du vikler om pølsestykkerne. Læg pølsehornene med sammenføjningen nederst på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg fik 30 pølsehorn
    Hveder opskrift på de bedste hvedeknopper
  • Lad nu pølsehornene hæve ca. 45 minutter igen eller til dobbelt størrelse. Lad dem hæve tildækket et lunt sted, gerne i ovnen v. 30 grader.
    Pølsehorn - nemme, bløde & luftige - opskrift
  • Tænd ovnen nu på 175 grader varmluft (ell. 200 grader alm. ovn). Pensl pølserne med sammenpisket æg og drys med f.eks. sesamfrø. Ægget giver pølsehornene en gylden og blank overflade.
    Pølsehorn - nemme, bløde & luftige - opskrift
  • Bag pølsehornene ca. 13-15 minutter +/-, eller til de er sprøde og let gyldne. Bag dem endelig ikke for længe. Ovne varmer forskelligt, så hold øje med dine pølsehorn
    Pølsehorn - nemme, bløde & luftige - opskrift
  • Nyd pølsehornene lune med ketchup og evt. sennep
    Pølsehorn - nemme, bløde & luftige - opskrift

Noter

Holdbarhed 2-3 dage i køleskab. Fryseegnede. Stænk dem gerne med lidt vand og lun dem i ovn/airfryer efter optøning. 
Kan koldhæves, brug kun 10 gram gær. Dejen kan bruges til pizzasnegle, snobrød eller pizzaboller.  
Du kan også rulle dejen ud  i cirkler og skære dejen ud i trekanter, du vikler om pølseerne. Rul ind mod smalle spids. Læg evt. lidt ketchup under pølsen først. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Helt perfekt pølsehornsdej! Uhm lækre bløde indbagte pølser eller pølser i svøb.

Ja du gætter det nok aldrig, men faktisk er det denne opskrift på hveder jeg har brugt.

Ja hvededej kan man nemlig bruge til lækre boller og andet bagværk. Vi kan da lige så godt nyde godt af den bløde gærdej resten af året også, ikke?

Dejen vil være et hit til mange typer bagværk, også som snobrødsdej eller som pizzasnegle f.eks.

Jeg trillede bare dejpølser, jeg viklede om pølserne. Det synes jeg var nemmest.

Luftige pølsehorn - nemme &, bløde - opskrift

Du kan også rulle dejen ud i cirkler og skære dejen ud i trekanter, du vikler om pølsehornene.

Rul fra den brede led ind mod den smalle spids (ligesom når du ruller et kærnemælkshorn). Dejen kan evt. pensles med ketchup, før du ruller dem sammen.Luftige pølsehorn - nemme &, bløde - opskrift

Hvad er Tipo 00 og Manitobamel og kan jeg bruge det til pølsehorn?

Hvis du bruger Tipo 00 eller Manitobamel, vil de hæve endnu mere op og blive ekstra luftige.

Melet kan du købe i de fleste supermarkeder, også discountbutikker.

Luftige pølsehorn - nemme &, bløde - opskrift

Denne meltype indholde ekstra protein/gluten, så det er super godt at bage med, også pølsehorn.

Du kan sagtens erstatte lidt af hvedemelet med f.eks. 100-150 gram grovere mel eller havregryn.

Grove pølsehorn vil mætte bedre og er lidt sundere. Se også f.eks. denne opskrift på grove pølsehorn med havregryn

Luftige pølsehorn - nemme &, bløde - opskrift

Jeg penslede pølsehornene med æg og det gav dem en sprød og blank overflade, så gør du også gerne det.

Et drys sesamfrø gav både lidt sprødhed og pyntede også fint på pølsehornene.

Du kan bruge andet drys til pølsehornene, f.eks. Nigellafrø eller solsikkekerner?

Luftige pølsehorn - nemme &, bløde - opskrift

I opskriften har jeg angivet at bagetiden skal være 12-15 minutter. Det er ikke længe. Ovne varmer forskelligt, så du skal høje godt øje med dine pølsehorn i ovnen.

Pølsehornene bliver blødest, hvis de ikke bager for længe. Tørre pølsehorn er triste, så undgå du gerne dét.

Jeg synes de er bedst, når de stadig er ret lyse og kun let gyldne, så er de nemlig blødest. Luftige pølsehorn - nemme &, bløde - opskrift

Voila! Så er der en kurvfuld pølsehorn færdige i sommerhuset.

Jeg bagte en portion, så det passede med aftensmaden. Det var godt nok en lækker  og meget populær aftensmad, med ketchup eller sennep til.Luftige pølsehorn - nemme &, bløde - opskrift

Pølsehornene vil også være et hit til frokost, til buffet, til skovturen eller til fødselsdagsbordet. Både børn og voksne vil elske dem.

Prøv dem også som skrub af mad eller natmad efter en f.eks. nytårsaften. De vil også være et hit til studenterne, der kommer på besøg hjemme i haven.

Sådan en kurvfuld vil forsvinde som dug for solen.

Lav gerne en stor portion, når du har tid, og frys ned til madpakker eller som nem mad til travle dage.

Pølsehornene bliver som nybagte, hvis du stænker dem med lidt vand og luner dem i ovnen igen.

Haps – er du også fan af pølsehorn?      Luftige pølsehorn - nemme &, bløde - opskrift

Få opskrifter på grove pølsehorn her:

1.

Pølsehorn med havregryn & rugmel - opskrift
Lækre grove pølsehorn med frankfurter pølser.
Se opskriften her

2.

Grove pølsehorn og frikadelle sandwich
Frikadellesandwich og grove pølsehorn
Se opskriften her

Prøv også disse pølsehorn af butterdej – de er nemme og hurtige at lave

Pølsehorn af butterdej - indbagte pølser
Nemme indbagte pølser af en rulle butterdej
Se opskriften her
Pølsehorn af butterdej - indbagte pølser

Skal du kun bruge en lille portion, så prøv disse pølsehorn i airfryer.

Pølsehorn i airfryer opskrift - sprøde lækre
Sprøde pølsehorn i airfryeren
Se opskriften her
Pølsehorn i airfryer opskrift - sprøde & lækre

author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.