Luftige pølsehorn. Uhm her får du den bedste opskrift på nemme, bløde og luftige pølsehorn med et drys sesam på toppen.
Juhuu – verdens bedste pølsehorn! Jeg bagte en portion i sommerhuset forleden, da vi lige havde en pakke pølser i overskud.
Sikke da en kæmpe succes! Helt perfekte luftige pølsehorn, som smagte skønt med ketchup og sød fransk sennep til.
Det var bare en rigtig god blød pølsehornsdej og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.
Brødet er saftigt og lækkert i op til 2 dage. Brug gerne kærnemælk i dejen, det gør dejen ekstra saftig.
Det er en rigtig god gærdej og dejen er meget nem at arbejde med. Jeg æltede den bare med håndkraft.
Du kan også bruge en køkkenmaskine eller en elpisker med dejkroge.
Jeg brugte bare almindeligt hvedemel til dejen, men du kan godt ersatte lidt af melet med f.eks. havregryn eller andet groft mel.
Pølsehornene blev bløde og luftige og de smagte SÅ godt. Både som aftensmad og i madpakken dagen efter.
Få inspiration til flere lækre opskrifter på lidt grovere pølsehorn nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Luftige pølsehorn – nemme & bløde – få en god opskrift på de bedste pølsehorn her
Ingredienser
Pølsehornsdej:
- 4 dl. mælk gerne sødmælk. Kærnemælk er også fint
- 75 gram smør kan erstattes med ¾ olie
- 50 gram gær
- 2 æg
- 1 tsk salt
- 1 spsk. sukker
- 675 gram hvedemel ca. eller til dejen ikke længere klistrer. Gerne Tipo 00 eller Manitobamel. Erstat evt. 100-150 gram med fuldkornsmel
- 500 gram pølser del hver pølse i ca. 3 stykker
Pensling og drys:
- 1 æg sammenpisket
- sesamfrø kan erstattes med andre frø/kerner/nigellafrø
Sådan gør du
- Lun mælken i gryde eller mikroovn og lad smørret smelte deri. Rør gæren ud i den fingervarme mælk. Tilsæt sukker og æg
- Tilsæt melet lidt efter lidt sammen med salt. Tilsæt mel, til dejen kan æltes uden at klistre for meget.
- Stil dejskålen et lunt sted med et klæde over og lad dejen hæve 30-45 minutter (eller til dobbelt størrelse). Du kan også hæve dejen i ovnen v. 30 grader (ikke varmluft)
- Del hver pølse i 3 stykker (4 afhængigt af længde). Vej 35-40 gram dej af og tril dejpølser, du vikler om pølsestykkerne. Læg pølsehornene med sammenføjningen nederst på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg fik 30 pølsehorn
- Lad nu pølsehornene hæve ca. 45 minutter igen eller til dobbelt størrelse. Lad dem hæve tildækket et lunt sted, gerne i ovnen v. 30 grader.
- Tænd ovnen nu på 175 grader varmluft (ell. 200 grader alm. ovn). Pensl pølserne med sammenpisket æg og drys med f.eks. sesamfrø. Ægget giver pølsehornene en gylden og blank overflade.
- Bag pølsehornene ca. 13-15 minutter +/-, eller til de er sprøde og let gyldne. Bag dem endelig ikke for længe. Ovne varmer forskelligt, så hold øje med dine pølsehorn
- Nyd pølsehornene lune med ketchup og evt. sennep
Noter
Holdbarhed 2-3 dage i køleskab. Fryseegnede. Stænk dem gerne med lidt vand og lun dem i ovn/airfryer efter optøning.
Kan koldhæves, brug kun 10 gram gær. Dejen kan bruges til pizzasnegle, snobrød eller pizzaboller. Du kan også rulle dejen ud i cirkler og skære dejen ud i trekanter, du vikler om pølseerne. Rul ind mod smalle spids. Læg evt. lidt ketchup under pølsen først.Helt perfekt pølsehornsdej! Uhm lækre bløde indbagte pølser eller pølser i svøb.
Ja du gætter det nok aldrig, men faktisk er det denne opskrift på hveder jeg har brugt.
Ja hvededej kan man nemlig bruge til lækre boller og andet bagværk. Vi kan da lige så godt nyde godt af den bløde gærdej resten af året også, ikke?
Dejen vil være et hit til mange typer bagværk, også som snobrødsdej eller som pizzasnegle f.eks.
Jeg trillede bare dejpølser, jeg viklede om pølserne. Det synes jeg var nemmest.
Du kan også rulle dejen ud i cirkler og skære dejen ud i trekanter, du vikler om pølsehornene.
Rul fra den brede led ind mod den smalle spids (ligesom når du ruller et kærnemælkshorn). Dejen kan evt. pensles med ketchup, før du ruller dem sammen.
Hvad er Tipo 00 og Manitobamel og kan jeg bruge det til pølsehorn?
Hvis du bruger Tipo 00 eller Manitobamel, vil de hæve endnu mere op og blive ekstra luftige.
Melet kan du købe i de fleste supermarkeder, også discountbutikker.
Denne meltype indholde ekstra protein/gluten, så det er super godt at bage med, også pølsehorn.
Du kan sagtens erstatte lidt af hvedemelet med f.eks. 100-150 gram grovere mel eller havregryn.
Grove pølsehorn vil mætte bedre og er lidt sundere. Se også f.eks. denne opskrift på grove pølsehorn med havregryn
Jeg penslede pølsehornene med æg og det gav dem en sprød og blank overflade, så gør du også gerne det.
Et drys sesamfrø gav både lidt sprødhed og pyntede også fint på pølsehornene.
Du kan bruge andet drys til pølsehornene, f.eks. Nigellafrø eller solsikkekerner?
I opskriften har jeg angivet at bagetiden skal være 12-15 minutter. Det er ikke længe. Ovne varmer forskelligt, så du skal høje godt øje med dine pølsehorn i ovnen.
Pølsehornene bliver blødest, hvis de ikke bager for længe. Tørre pølsehorn er triste, så undgå du gerne dét.
Jeg synes de er bedst, når de stadig er ret lyse og kun let gyldne, så er de nemlig blødest.
Voila! Så er der en kurvfuld pølsehorn færdige i sommerhuset.
Jeg bagte en portion, så det passede med aftensmaden. Det var godt nok en lækker og meget populær aftensmad, med ketchup eller sennep til.
Pølsehornene vil også være et hit til frokost, til buffet, til skovturen eller til fødselsdagsbordet. Både børn og voksne vil elske dem.
Prøv dem også som skrub af mad eller natmad efter en f.eks. nytårsaften. De vil også være et hit til studenterne, der kommer på besøg hjemme i haven.
Sådan en kurvfuld vil forsvinde som dug for solen.
Lav gerne en stor portion, når du har tid, og frys ned til madpakker eller som nem mad til travle dage.
Pølsehornene bliver som nybagte, hvis du stænker dem med lidt vand og luner dem i ovnen igen.
Haps – er du også fan af pølsehorn?
Få opskrifter på grove pølsehorn her:
1.
2.
Prøv også disse pølsehorn af butterdej – de er nemme og hurtige at lave
Skal du kun bruge en lille portion, så prøv disse pølsehorn i airfryer.
Vil meget gerne vind denne bog til airfryer. Maskinen er jeg ved at undersøge, tror jeg skal have en af rimeligt størrelse, så nu må jeg får en købt. Eh hvor spændende 🤞