Fyldt kyllingebryst. I denne opskrift får du anvisninger på tid og temperatur du skal bruge når du steger fyldt kylling i airfryer.
Tænk at man så nemt og hurtigt kan lave så lækker saftig kyllingefilet i airfryeren. De smagte bare SÅ godt.
Disse kyllingebryster fyldte jeg med hvidløgs flødeost og soltørrede tomater. Så nemt og smagfuldt.
Både ost og tomater gav saftighed og smag til kødet. Et hit!
Olien fra tomaterne brugte jeg som pensling. Der er nemlig rigtig god smag gemt i denne olie, så gem den endelig, når du har et glas. Bare lige et tip til dig.
Det er så lækkert at bruge olien til marinade og til at stege i og genialt at man kan stoppe madspild, ved at bruge alt fra glasset.
Kyllingebrysterne lukkede jeg med tandstikkere. Du kan også vikle serranoskinke / parmaskinke eller bacon omkring. Det smager også rigtigt godt.
Kan jeg bruge andet fyld i kyllingebrysterne?
Ja flødeost med hvidløg kan erstattes med alle slags flødeoste f.eks. pikantost el. lign. Brug gerne en flødeost med smag. Fyldt kyllingebryst er også lækkert med f.eks. mozzarella eller feta.
Endelig så kan kyllingebrysterne jo også sagtens tilberedes uden fyld. Få en god nem opskrift her.
I stedet for soltørrede tomater kan du bruge f.eks. cherrytomater? Det vil også smage lækkert og give god saftighed også. Tjek f.eks. også denne opskrift på kyllingebryst med sennepsmarinade her.
Hvordan kan man se om kyllingebrystet er gennemstegt?
Skær evt. et lille snit i kyllingebrystet nogle minutter før tilberedningstiden er gået. Når kødet har skiftet farve og kødsaften er klar, så er kyllingebrystet gennemstegt. Kyllingen skal have en kernetemperatur på 75 grader.
Jeg vendte mine kyllingebryster udervejs, da der ikke er varmelegeme i bunden af min airfryer. Det er ikke sikkert, det behøves i din.
Hvis du banker kyllingebrystet lidt fladt med en kødhammer, før du fylder det, så bliver det lidt hurtigere tilberedt.
Det er meget nemt at lave fyldt kylling – opskriften får du lige her:
Fyldt kyllingebryst i airfryer – få en god nem opskrift på fyldt kylling i airfryeren hér
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 2 stk kyllingebryster mine vejede ca. 200-250 gram stk. Svinemørbrad, koteletter kan også bruges
- 6 tsk flødeost pikant/hvidløgsost el. lign. jeg brugte hvidløgsflødeost. Feta/mozzaralla kan også bruges
- 6 soltørrede tomater i olie cherrytomater el. friske krydderurter kan også bruges f.ek.s persille, basilkum, ramsløg?
- olie fra de soltørrede tomater
- barbecue/allroundkrydderi kan erstattes med paprika/salt/peber el. lign.
- evt. bacon/ serranoskinke / parmaskinke
Sådan gør du
- Fjern evt. hinder/sener fra kyllingekødet. Skær en lomme i kødet, uden at skære det helt igennem
- Læg 3 tsk flødeost og 3 soltørrede i hver kyllingebryst
- Luk kyllingebrystet sammen med 3 tandstikkere. Du kan også vikle bacon / serranoskinke / parmaskinke omkring
- Pensl kyllingebrystet med olie fra de soltørrede tomater og drys f.eks. med barbecuekrydderi/allroundkrydderi el. lign. Du kan også pensle med alm. olie og krydre med salt/peber/paprika
- Læg kyllingebrystet direkte på risten/i airfryerens trådkurv. Steg nu kyllingebrystet ialt 18 minutter v. 190 grader. Vend dem efter 9 minutter, hvis der ikke er varmelegeme i bunden af din airfryer
- Kyllingebrystet er færdigt, når kødsaften er klar/kødet har skiftet farve /kernetemperaturen er 75 grader.
- Kyllingebrystet er nu klar til servering. Kan nydes til f.eks. en pastaret, ris, salat, flute?
Noter
Kyllingebrysterne kan også fyldes med f.eks. feta eller mozzarella. Fyld kan også udelades
Vikl gerne bacon / serrano- parmaskinke omkring. Kan også forsteges på alm. pande og steges færdig i en almindelig ovn.Fremgangsmåden kan også bruges til andet kød, f.eks. svinemørbrad, koteletter el. lign.
Fyldt kylling med flødeost og soltørrede tomater – så saftigt og lækkert. Kan også laves i almindelig ovn
Sikke et lækkert kyllingebryst! Så god en smag og det var bare så nemt at lave. Tænk at man kan stege et kyllingebryst i airfryer helt uden fedtstof?
Den gode olie fra de soltørrede tomater var virkelig lækkert at pensle kødet i. Gem altid gerne krydderolie, også fra f.eks. marinerede hvidløg?
Man kan også panere kyllingen? Få opskrift på panko kylling i airfryer her.
Hvad kan man servere til kyllingebrystet?
Vi spiste det saftige fyldte kyllingebryst til denne lækre pastaret med tomater, basilikum og hvidløg.
Du kan også servere f.eks. bagte kartofler måske lavet i mikroovn, rissalat, pastasalat eller kartoffelsalat?
Kan fyldt kyllingebryst steges i ovn og på pande?
Ja sagtens. Du kan forstege kyllingebrysterne på pande og lade dem stege færdige i ovnen. Du kan også stege dem på panden alene, så skal de bare stege lidt længere tid, før de er færdige.
Tjek f.eks. også denne opskrift på fyldt kylling med pikantost tilberedt i ovn ud her.
Skønt at man så nemt og hurtigt kan tilberede sin aftensmad i aifryer. Man kan jo også både stege kylling, frikadeller, svinemørbrad?
Man kan bruge airfryeren til – næsten – alt. Skønt! Jeg elsker bare at eksperimentere med min airfryer!
Næste gang du skal tilberede kyllingebryst, så prøv da også lige at lave det i airfryeren. Bare lige en stor anbefaling her fra mig til dig. 🙂
Fjerkræ bliver super saftigt i airfryeren. Prøv også kalkunbryst i airfryer.
Hvis du gerne vil se flere airfryer opskrifter, så finder du næsten 100 nu på nogetiovnen.dk. Klik her for at se dem alle her eller få inspiration nedenfor.
Få flere gode nemme opskrifter på aftensmad i airfryer her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.