Glasur – ja hvordan laver man egentlig kageglasur? Her får du en god nem opskrift på hel hvid glasur med flormelis og vand.
>
Glasuren kan du bruge til alle slags kager.
Tit så skriver jeg i mine opskrifter “pynt kagen med glasur”. Faktisk skriver jeg ikke altid HVOR meget flormelis og vand du skal bruge.
Min nevø bagte engang én af mine kager, og sagde bagefter til mig.
Jamen moster, jeg ved jo ikke hvordan man laver glasuren og hvor meget jeg skal bruge?
God pointe! Det vil “moster” så råde bod på hér!
Denne glasur opskrift er meget nem og enkel og du skal kun bruge 2 ingredienser.
Nederst i dette indlæg får du inspiration til andre glasuropskrifter.
Glasur opskrift – nem grundopskrift

Ingredienser
- 150 gram flormelis
- 3 spsk kogende vand kun 2½ hvis du vil lave tyk glasur
- evt. ½-1 spsk kakao
Sådan gør du
- Hæld flormelis i en lille skål og tilsæt kogende vand, kun 1 spsk af gangen, til passende konsistens. Rør til glasuren er klumpefri. Tilsæt evt. kakao. 1 spsk vand passer ca. til 50 gram flormelis, start evt med en lille mængde.
- Glasuren er nu klar til brug. Glasuren kan holde sig i flere dage opbevaret tildækket med staniol/film. Rør evt. lidt ekstra vand i, hvis den skulle være blevet for stiv. Pynt først kager når de er afkølet lidt.
- Tilsæt evt. ½-1 tsk kakaopulver
Noter
Prøv også glasur med æggehvide til pyntning, den holder formen bedre.
Prøv også at røre den med stærk espressokaffe som her Rør evt. syltetøj i eller Nutella som herSå nemt er det at lave hvid kageglasur med flormelis og vand – tilsæt evt. lidt kakao
Var det ikke bare nemt?
1 spsk vand passer ca. til 50 gram flormelis, lidt afhængig af om du skal bruge en tyk glasur til dine kager.
Start evt med en lille mængde. Så kan du nemt lige lave lidt ekstra undervejs. Det kan nemlig være lidt svært at vide hvor stor mængde du skal bruge til en kage.
Det er bedre at starte med lidt, fremfor at have en masse i overskud.
Tilsæt bare lidt kakao, hvis du skal bruge kakaoglasur. Du kan også prøve denne chokoladeglasur med smør.
Skal du pynte kransekager, så kan du lave glasuren med æggehvide. Så løber den ikke så nemt.
Du kan f.eks. prøve disse med kaffe, med syltetøj, med Nutella? Prøv også citronglasur eller karamelglasur?
God fornøjelse med kagepyntningen. 🙂
Få flere opskrifter på glasur her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.
