Juleboller. Få en god opskrift på nemme juleboller med kirsebærsauce og marcipan. Et hit til jul.

Måske du også kender til dét med at have købt lidt rigeligt kirsebærsovs op til jul? Sådan en karton kan man jo ofte købe for en 5’er.Juleboller med kirsebærsauce og marcipan

Vi har altid overskud efter julen. Sådan gik det også i år. Heldigt! Intet går til spilde herhjemme, så det stimulerer bare min kreativitet, at have lækkerier at bruge. Juleboller med kirsebærsauce og marcipan

I år har jeg både prøvet at lave kirsebærmarmelade og nu også kirsebær boller med marcipan. Sidste år lavede jeg jule panna cotta med kirsebærgele. De var også et hit.

Få inspiration til flere opskrifter med kirsebær nederst i dette indlæg.

Så lækre kirsebær boller, både til jul som juleboller, men også rigtigt fine at bruge som søde boller på andre tider af året.

Måske du også har en karton kirsebærsauce i overskud du kan eksperimentere med? Juleboller med kirsebærsauce og marcipan

Jeg fik også brugt noget marcipan, jeg havde i overskud. Bollerne vil også være lækre med chokolade, konfekt eller nødder af alle slags.

Ja faktisk vil der være nogle rigtigt lækre “stop madspilds” boller, hvor du kan få brugt julens overskudslagre.

Det blev nogle lækre boller. Søde, bløde boller, der smagte skønt med smør på. Dem må du prøve. Juleboller med kirsebærsauce og marcipanHar du ikke kirsebærsovs i overskud, så kan friske eller frosne kirsebær sagtens bruges, eller andre bær også. Bare tilpas mængen af mel i så fald.Juleboller med kirsebærsauce og marcipan

Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig og du får den lige her:

Juleboller med kirsebærsauce og marcipan – få en god nem opskrift her

Juleboller med kirsebærsauce og marcipan
Lækre luftige boller med kirsebær og marcipan - gode til jul
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 50 minutter
Ret: Juleboller med kirsebærsauce og marcipan
Kategori: Brød og boller
Portioner: 30 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Bolledej:

  • ½ liter lunkent mælk kan erstattes med vand
  • 25 gram gær
  • 65 gram sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 50 gram smeltet smør
  • 1 æg kan udelades
  • ½ liter kirsebærsauce fra karton ell. hjemmelavet. Kan erstattes med 200 gram friske kirsebær/andre bær
  • 200 gram marcipan i tern. Kan udelades. Konfektrester kan bruges
  • kg hvedemel (ca.) erstat evt. 1/5 med havregryn/grovere meltype
  • 1 tsk salt
  • evt. hakkede mandler og chokolade

Pensling og drys:

  • 1 æg kan ersattes med mælk
  • perlesukker ell. alm. sukker

Sådan gør du

  • Lun mælk eller vand og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, smeltet smør, kirsebærsauce og æg
    Juleboller med kirsebærsauce og marcipan
  • Rør hvedemel og salt i. Tilsæt kun lidt hvedemel af gangen. Rør til dejen slipper fad og fingre, uden at klistre for meget. Skær marcipan i tern og ælt det ind i dejen. Tildæk skålen og lad nu dejen hæve ca. 35-45 min. et lunt sted, eller ca. til dobbelt størrelse. Kan også lynhæves i ovnen 20-30 minutter v. 30 grader
    Juleboller med kirsebærsauce og marcipan
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og form nu boller. Jeg fik plads til alle 30 boller på én bageplade. Tildæk bollerne og lad dem hæve ca. 30 minutter (ell. 15 minutter i ovnen v. 30 grader). Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker
    Juleboller med kirsebærsauce og marcipan
  • Bag nu bollerne ca. 13-15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bagetiden afhænger af bollernes størrelse og hvor kraftigt din ovn varmer. Hold øje med dem efter 10 minutter
    Juleboller med kirsebærsauce og marcipan
  • Nyd bollerne lune, gerne med smør på
    Juleboller med kirsebærsauce og marcipan

Noter

Tilsæt evt. kanel og/eller kardemomme.
Bollerne kan fryses
Kan også bages som et helt brød - beregn ca. den dobbelte bagetid
Kirsebærsovs kan erstattes med friske kirsebær eller andre bær. Tilpas mængden af mel, i så fald. 
Tilsæt gerne nødder og grofthakket chokolade til julebollerne
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækre søde kirsebær boller med marcipan og vanilje – et hit som boller til jul eller i december

Juleboller med kirsebærsauce og marcipan

Sikke nogle lækre søde juleboller. Kirsebærsaucen gav bollerne en diskret rosa farve og en let sødlig kirsebærsmag.

Marcipanen sødede også bollerne og så tilsatte jeg også lidt vaniljesukker. Sikke en dejlig smag.

Tilsæt evt. også lidt kanel og/eller kardemomme.Juleboller med kirsebærsauce og marcipan

Nødder og chokolade kom jeg først til at tænke på, da bollerne var bagt. Øv da!

Jeg er sikker på det vil være et hit at tilsætte disse lækkerier til bollerne, så gør du gerne det. Måske du har andet i gemmerne du kan bruge i bollerne?

Måske du har konfekt rester i overskud? Brug gerne dem, i stedet for marcipan, i disse boller. Stop madspild 🙂

Tilsæt også gerne rosiner og sukat, hvis du har og hvis du synes om den slags i bagværk, det er der jo meget delte meninger om. 🙂

Juleboller med kirsebærsauce og marcipan

Sikke et dejligt stop spild af mad tip. Skønt at jeg nu ved, at man kan bage de lækreste boller med kirsebærsauce også.

Indrømmet, jeg kom til at hamstre lidt rigeligt kirsebærsauce, da de kun kostede 5 kr. Jeg kunne ikke helt styre det 😀

Heldigvis kan man jo bruge kirsebærsovsen til så lækre ting.

Kirsebærmarmeladen man kan lave er altså bare lækker. Den må du prøve og den er super nem at lave.

Kirsebærmarmelade af en rest kirsebærsovs
Nem marmelade med kirsebær af en rest kirsebærsauce
Se opskriften her
Kirsebærmarmelade af en rest kirsebærsovs

Den lækre marmelade med kirsebær, brugte jeg f.eks. til disse kirsebærsnitter – udformet som små fine nissehuer. Så fine de er.

Kirsebærsnitter som små nissehuer - opskrift
Kirsebærsnitter - udskåret som små nissehuer
Se opskriften her
Kirsebærsnitter som små nissehuer - opskrift

Sikke der blev tryllet med kirsebær i julemåneden hjemme hos os. Måske du også har fået lyst til at eksperimentere med kirsebærsauce? Det håber jeg da.  🙂

Kirsebærsauce du køber, kan holde sig i månedsvis, så køb gerne stort ind, når de er på tilbud.

Håber du vil synes om dagens juleboller også. De er et hit til jul, men bestemt også på andre tider af året.

Kirsebærbollerne var en succes herhjemme. Begge mine børn ville gerne have boller med hjem, efter juleferien. Det plejer at være den allerbedste anbefaling. 🙂
Juleboller med kirsebærsauce og marcipan

Få flere gode opskrifter med kirsebær her:

1.

Kirsebær dessert i glas med flødeboller - nem
Flødebollekage i glas med kirsebær, makroner og flødecreme
Se opskriften her
Kirsebær dessert i glas med flødeboller - nem

2.

Kirsebærmousse uden husblas - nem opskrift
Nem og lækker kirsebærmousse med 3 ingredienser uden husblas
Se opskriften her
Kirsebærmousse uden husblas - nem opskrift

3.

Kirsebærkage med crumble - nem bærtærte
Nem bærtærte med kirsebær og crumbledrys
Se opskriften her
Kirsebærkage med crumble - nem bærtærte

4.

Kage med kirsebær - hvid chokolade brownie
En blondie er en hvid chokoladekage. Prøv denne med kirsebær
Se opskriften her
Hvid chokoladekage med kirsebær - blondie med Amarena

5.

Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift
Nemme cheesecakes i glas med crunch og kirsebærsovs
Se opskriften her
Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift

6.

Biscotti med mandler, chokolade og kirsebær - opskrift
Sprøde italienske mandelsmåkager med kirsebær og chokolade
Se opskriften her
Biscotti med mandler chokolade og kirsebær

7.

Risalamande med Amarena kirsebær opskrift
Julens bedste risalamande med kirsebær
Se opskriften her
Risalamande med Amarena kirsebær

8.

Risalamande kage dessertkage med digestive
En skøn kage med ris a la mande og kiksebund
Se opskriften her
Risalamande kage - dessertkage med digestive

9.

Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift
Risalamande kage med Bastogne kiksebund
Se opskriften her
Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift

10.

Havregrynskager med mandler og kirsebær
Nemme grove havregrynskager med mandler, chokolade og kirsebær
Se opskriften her