Juleboller. Få en god opskrift på nemme juleboller med kirsebærsauce og marcipan. Et hit til jul.
Måske du også kender til dét med at have købt lidt rigeligt kirsebærsovs op til jul? Sådan en karton kan man jo ofte købe for en 5’er.
Vi har altid overskud efter julen. Sådan gik det også i år. Heldigt! Intet går til spilde herhjemme, så det stimulerer bare min kreativitet, at have lækkerier at bruge.
I år har jeg både prøvet at lave kirsebærmarmelade og nu også kirsebær boller med marcipan. Sidste år lavede jeg jule panna cotta med kirsebærgele. De var også et hit.
Få inspiration til flere opskrifter med kirsebær nederst i dette indlæg.
Så lækre kirsebær boller, både til jul som juleboller, men også rigtigt fine at bruge som søde boller på andre tider af året.
Måske du også har en karton kirsebærsauce i overskud du kan eksperimentere med?
Jeg fik også brugt noget marcipan, jeg havde i overskud. Bollerne vil også være lækre med chokolade, konfekt eller nødder af alle slags.
Ja faktisk vil der være nogle rigtigt lækre “stop madspilds” boller, hvor du kan få brugt julens overskudslagre.
Det blev nogle lækre boller. Søde, bløde boller, der smagte skønt med smør på. Dem må du prøve. Har du ikke kirsebærsovs i overskud, så kan friske eller frosne kirsebær sagtens bruges, eller andre bær også. Bare tilpas mængen af mel i så fald.
Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig og du får den lige her:
Juleboller med kirsebærsauce og marcipan – få en god nem opskrift her
Ingredienser
Bolledej:
- ½ liter lunkent mælk kan erstattes med vand
- 25 gram gær
- 65 gram sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 50 gram smeltet smør
- 1 æg kan udelades
- ½ liter kirsebærsauce fra karton ell. hjemmelavet. Kan erstattes med 200 gram friske kirsebær/andre bær
- 200 gram marcipan i tern. Kan udelades. Konfektrester kan bruges
- 1½ kg hvedemel (ca.) erstat evt. 1/5 med havregryn/grovere meltype
- 1 tsk salt
- evt. hakkede mandler og chokolade
Pensling og drys:
- 1 æg kan ersattes med mælk
- perlesukker ell. alm. sukker
Sådan gør du
- Lun mælk eller vand og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, smeltet smør, kirsebærsauce og æg
- Rør hvedemel og salt i. Tilsæt kun lidt hvedemel af gangen. Rør til dejen slipper fad og fingre, uden at klistre for meget. Skær marcipan i tern og ælt det ind i dejen. Tildæk skålen og lad nu dejen hæve ca. 35-45 min. et lunt sted, eller ca. til dobbelt størrelse. Kan også lynhæves i ovnen 20-30 minutter v. 30 grader
- Beklæd en bageplade med bagepapir og form nu boller. Jeg fik plads til alle 30 boller på én bageplade. Tildæk bollerne og lad dem hæve ca. 30 minutter (ell. 15 minutter i ovnen v. 30 grader). Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker
- Bag nu bollerne ca. 13-15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bagetiden afhænger af bollernes størrelse og hvor kraftigt din ovn varmer. Hold øje med dem efter 10 minutter
- Nyd bollerne lune, gerne med smør på
Noter
Kan også bages som et helt brød - beregn ca. den dobbelte bagetid
Kirsebærsovs kan erstattes med friske kirsebær eller andre bær. Tilpas mængden af mel, i så fald.Tilsæt gerne nødder og grofthakket chokolade til julebollerne
Lækre søde kirsebær boller med marcipan og vanilje – et hit som boller til jul eller i december
Sikke nogle lækre søde juleboller. Kirsebærsaucen gav bollerne en diskret rosa farve og en let sødlig kirsebærsmag.
Marcipanen sødede også bollerne og så tilsatte jeg også lidt vaniljesukker. Sikke en dejlig smag.
Tilsæt evt. også lidt kanel og/eller kardemomme.
Nødder og chokolade kom jeg først til at tænke på, da bollerne var bagt. Øv da!
Jeg er sikker på det vil være et hit at tilsætte disse lækkerier til bollerne, så gør du gerne det. Måske du har andet i gemmerne du kan bruge i bollerne?
Måske du har konfekt rester i overskud? Brug gerne dem, i stedet for marcipan, i disse boller. Stop madspild 🙂
Tilsæt også gerne rosiner og sukat, hvis du har og hvis du synes om den slags i bagværk, det er der jo meget delte meninger om. 🙂
Sikke et dejligt stop spild af mad tip. Skønt at jeg nu ved, at man kan bage de lækreste boller med kirsebærsauce også.
Indrømmet, jeg kom til at hamstre lidt rigeligt kirsebærsauce, da de kun kostede 5 kr. Jeg kunne ikke helt styre det 😀
Heldigvis kan man jo bruge kirsebærsovsen til så lækre ting.
Kirsebærmarmeladen man kan lave er altså bare lækker. Den må du prøve og den er super nem at lave.
Den lækre marmelade med kirsebær, brugte jeg f.eks. til disse kirsebærsnitter – udformet som små fine nissehuer. Så fine de er.
Sikke der blev tryllet med kirsebær i julemåneden hjemme hos os. Måske du også har fået lyst til at eksperimentere med kirsebærsauce? Det håber jeg da. 🙂
Kirsebærsauce du køber, kan holde sig i månedsvis, så køb gerne stort ind, når de er på tilbud.
Håber du vil synes om dagens juleboller også. De er et hit til jul, men bestemt også på andre tider af året.
Kirsebærbollerne var en succes herhjemme. Begge mine børn ville gerne have boller med hjem, efter juleferien. Det plejer at være den allerbedste anbefaling. 🙂
Få flere gode opskrifter med kirsebær her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Mange tak for en dejlig opskrift. Børnene siger, det er de bedste boller, de nogensinde har smagt. Jeg var egentlig inde på din hjemmeside efter en anden opskrift, men da jeg så julebollerne og vidste, jeg havde et glas kirsebærsovs i overskud efter jul, måtte jeg hellere få lavet en portion. Det bliver ikke sidste gang, for der er jo altid kirsebærsovs i overskud 🙈🤣