Marineret kalkunbryst. Uhm i dag får du opskriften på et lækkert saftigt kalkunbryst marineret i en nem og lækker marinade. Den lækre marinerede kalkunsteg kan tilberedes både i ovn eller på grill. Uhm en lækker ret vi spiste i dag.
Uhm en opskrift kan du godt glæde dig til at få <3
“En yndig og frydefuld sommertid, i al sin herlighed….”
Sådan starter jeg dagens indlæg, fuld af sommerglæde af rørstrømskhed. Kunne man eksplodere af sommerlykke, gjorde jeg det lige på stedet. Det har været den skønneste søndag! 🙂
Aftenmenuen indtaget på grillterrassen, hvor vi kunne sidde i t-shirt aftensol til kl. 21.00. Fantastisk!
Vi spiste den lækreste grillmenu: grillet øl-rosmarin marineret kalkunbryst, pastasalat og Verdens Bedste Brød bagt med grahamsmel.
En let og lækker sommermenu.
I dag skal du høre om ølmarineret kalkun. Nederst i dette indlæg får du opskrifter på både pastasalat og grahamsbrød.
Et kalkunbryst, der blev SÅ saftigt, mørt, og velsmagende, at det stryger ind i “familiens favorit” kategori.
At det så samtidigt også hører til i den fedtfattige kategori, giver jo bare retten en ekstra stjerne.
Det er nemt at lave øl-rosmarin-marineret kalkunsteg, du skal bare starte i lidt god tid.
Kalkunbrystet skal gerne marinere minimum 3-4 timer. Du kan forberede det om morgenen, før du tager på job måske?
En genial marinade til kalkun, der nemt kan blive tørt og som er ret neutralt i smagen.
Kød af fjerkræ er fedtfattigt, så marinaden gør også at kalkunstegen bliver ekstra saftig. Det er godt!
Du kan sagtens bruge marinaden til kyllingebryst eller svinekød også.
Marineret kalkunbryst kan du tilberede både på grillen eller i ovnen. Gå bare efter en kernetemperatur å 75 grader.
Her kommer opskriften på lækkert grillet marineret kalkunbryst i marinade med øl, hvidløg og rosmarin.
Kalkunbryst marineret – få en nem kalkun opskrift til ovn eller grill hér
Ingredienser
- 1 kalkunbryst á ca. 1 kg
- 4 fed hvidløg
- ½ dl. olie
- 1½ dl. øl - al slags øl kan bruges
- 1-2 spsk rosmarin helst frisk. Andre krydderurter kan bruges
- ½ tsk. salt
- Barbecue/all-round-krydderi andet krydderi kan bruges
- 2 spsk citronsaft.
Sådan gør du
- Marinér gerne kalkunbrystet 4-6 timer før det er grill-tid, men mindre kan sagtens gøre det.
- Bland øl med olie og citronsaft.
- Tilsæt friskpresset hvidløg
- Hak rosmarinkviste groft og tilsæt.
- Tilsæt salt og all-round-krydderi (eller lignende grill-krydderi)
- Hæld marinaden i en pose, og læg kalkunbrystet heri. Skyl lige kalkunbrystet i rent vand først (det gør jeg altid, med alt kød der har været vakuumpakket længe)
- Bland marinaden godt rundt i posen, så det fordeler sig godt omkring kalkunbrystet. Opbevares i køleskabet til det er grilltid.
- Grill kalkunbrystet ved inddirekte varme i ca. 45 minutter. Vend kalkunbrystet undervejs. Kan også tilberedes i ovn v. 175 grader varmluft, også i ca. 45 min.
- Kalkunstegen er færdig, når kalkunkødet når en kernetemperatur på 75 grader. Det er vigtigt at fjerkræ er gennemstegt.
- Kalkunbrystet bliver lækkert både når det tilberedes i ovn eller på grill. Bare gå efter samme kernetemperatur
Noter
Uhm – saftigt grillet eller ovnstegt kalkunsteg – i den lækreste marinade med øl, hvidløg og rosmarin
Start gerne 4-6 timer før det er grill-tid, men mindre kan sagtens gøre det.
Brug bar den øl du har. Jeg brugte bare en harboe-øl jeg fandt i skuret, jeg vil tro at al slags øl kan bruges.Friskpresset hvidløg giver en rigtig god smag til marinaden.
Jeg brugte rosmarinkviste men du kan sagtens bruge andre krydderurter.
Sikke en eliksir. Ølmarinaden skummer og bobler 😉Læg gerne dit kalkunbryst i marinaden om morgenen før du skal på job eller kommer i gang med dagens gøremål.
Kalkunbrystet skal grilles ved inddirekte varme i ca. 45 minutter. Brug låget når du griller 😉
Kalkunstegen kan også tilberedes i ovnen – du skal påregne ca. samme tilberedningstid.
Vi var spændte på om kalkunbrystet ville blive gennemstegt. Det skal det jo nemlig. Vi testede det ved at halvere det og tjekke om det havde skiftet farve fra rosa til lyst.
Bestået! Voila! Heldigt. Brug gerne et stegetermometer, så behøver du ikke gennemskære kødet først.
Kernetemperaturen for et kalkunbryst skal være på 75 grader.
Fantastisk lækkert saftigt og velsmagende kalkunbryst og en lækker marinade til kalkun
Var det mon ølmarinaden? Var det mon krydderiblandingen? Var det mon rosmarin? Jeg ved det ikke.
Et er sikkert, det blev mørt, velsmagende og så saftigt kød, som vi aldrig nogensinde har smagt det før.
Vildt lækkert kød og fedtfattigt også, som ekstra bonus, og så er der mad til 2 dage. Yes! Win-win-ret! 🙂
Jeg lavede den lækreste pastasalat til. En lækker olie/eddikedressing med masser af grønt. Uhm.
2.
Sønnike havde plaget sig til et “verdens bedste brød” også. Sådanne plagerier har jeg, som mor, svært ved at modstå. Men ALLE elsker jo også bare et Verdens bedste brød 😉
Dagens variant blev med grahamsmel og solsikkekerner i bunden.
Der er kun en lillebitte humpel tilbage. 4 personer – et brød. Det siger vist alt. Det er et LÆKKERT brød. Knasende sprødt på overfladen og med den blødeste krumme.
Opskriften kan du se lige her:
3.
Vi elsker verdens bedste brød! Du kan finde mange flere lækre opskrifter på Verdens Bedste Brød kan du finder på bloggen. Jeg har lavet det lækre brød i mange afskygninger Sikke en skøn sommermenu – hvor både grillkød og tilbehør gik op i en højere enhed.
Hvor er vi heldige at blive begavet med sådan en smuk søndag.
Jeg er helt boblende glad over alle de smukke indtryk fra dagens blomsterflor, fuglefløj, blå himmel og solvitaminer.
Håber du har nydt søndagen lige så meget som jeg? Jeg har læst en bog på terrassen. Igen! 🙂
Vi fortsætter madføljetonen i morgen. See you 😉