Æblemarmelade med kanel. I dag får du opskriften på en rigtig god og nem opskrift på marmelade med æbler.Æblemarmelade med kanel, kardemomme og vaniljeUhm en lækker  æblemarmelade med kardemomme, vanilje og kanel.

Det kan der komme ud af at høste endnu et æblebjerg i weekenden. Hver gang jeg vender ryggen til…rasle, rasle….pludselig er der dumpet nye æbler ned i min turban.

Hvad stiller man så op med alle de æbler? Tja, tjo man kan jo bage og spise så mange æblekager som man orker. Du kan finde f.eks. inspiration til utallige æblekager her.Æblemarmelade med kanel - god nem opskriftDu kan også trylle den lækreste æblemarmelade og æblesmør

Dagens æblehøst blev denne gang også forvandlet til æblemarmelade.

Altså der er jo grænser for hvor mange kager man orker at spise, ikke? Selv en Bagenørd kan få nok, selvom der skal meget til 😉Æblemarmelade med kanel - god nem opskrift

I dag skal du høre om en særligt hurtigtkogt æblemarmelade med kanel, kardemomme og vanilje.

En lækker marmelade med de lækreste æble-krydderier.

Jeg lavede et glas helt sukkerfri marmelade, og et glas smagt til med sukker.

Min datter lever glad og begejstret et helt sukkerfrit liv, og hun skal da også have marmelade på brødet. 🙂Æblemarmelade med kanel, kardemomme og vanilje

Æblemarmelade – få en god nem opskrift på marmelade med æbler og kanel her

Nem æblemarmelade med kardemomme, kanel og vanilje
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: kompot og marmelader, Syltetøj
Kategori: Stop madspild
Portioner: 4 glas
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 kg Æbler ca. Er skrællen fin, så lad den gerne blive på
  • 3 tsk. kardemomme kan udelades eller erstattes med ingefær
  • 1 spsk kanel (eller 1 kanelstang) smag til. Krydderier kan udelades
  • 1 tsk. vaniljesukker eller ½ vaniljestang
  • Sukker Smag til. Det er meget forskelligt hvor søde/sure æbler er
  • Lidt Atamon. kan udelades, hvis marmeladen kun skal holde sig 3-4 uger på køl

Sådan gør du

  • Skræl æblerne, hvis skrællen ikke er fin. Tilsæt krydderier og lad æblerne koge næsten til mos. Hvis du godt kan lide din marmelade lidt rustik, så skal du ikke lade dem koge helt så længe.
    Æblemarmelade med kanel
  • Min marmelade simrede 20-30 minutter ved svag varme, men jeg kan også godt lide en helt fin marmelade. Marmeladen tykner jo længere tid den koger
    Æblemarmelade med kanel
  • Jeg tog en portion æblemarmelade fra (den sukkerfrie portion) og smagte den anden portion til med lidt sukker.
  • Tilsæt evt. Atamon og hæld marmeladen i Atamonskyllede glas. (husk også at skylle lågene). Skru straks lågene på
  • Lad marmeladen afkøle og opbevar dem i køleskab.
    Æblemarmelade med kanel, kardemomme og vanilje

Noter

Hvis skrællen er fin, så kan du sagtens koge marmeladen med skræl og så blende den til sidst
Æbler kan erstattes med pærer
Marmeladen kan laves uden krydderier, og kun med vaniljesukker
Hvis du kan nå at bruge marmeladen indenfor 3-4 uger, så behøver du ikke tilsætte Atamon. Opbevar marmeladen i køleskabet og brug altid kun rent bestik, når du tager fra glasset. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Voila. Så er der lækker hjemmelavet marmelade med æbler og kanel

Æblemarmelade med kanel - god nem opskrift

Uhm en lækker marmelade. Den kan sagtens smages til med flere krydderier. Kombinationen af kardemomme, kanel og vanilje er dog bare skøn!

Æblemarmeladen med kanel og kardemomme smager fantastisk på nybagt brød / boller eller som topping på havregrød eller skyr

Er skrællen fin på dine æbler, kan du sagtens koge æblerne med skræl og så bare blende marmeladen til sidst.
Æblemarmelade med kanel, kardemomme og vaniljeMan kan jo spørge, om det ikke bare er æblemos jeg har lavet?

Jo måske, og hvis ikke man vil spise den på brødet, kan man da også bare bruge “æblemosen” til en gammeldags æblekage?

1.

Gammeldags æblekage med æblekagerasp
Gammeldags æblekage med æblekagerasp og flødeskum
Se opskriften her
Gammeldags æblekage med æblekagerasp

2.

Æbletrifli - nem gammeldags æblekage i glas
Nem dessert med æblemos og æblekagerasp eller knuste makroner
Se opskriften her
Gammeldags æblekage i glas - nem dessert

Lidt knuste makroner og flødeskum og voila? Jo det kunne man fint, men man kan også vælge nøjsomhedens vej og bruge “mosen” som marmelade.

SÅ lækker marmelade og du kan fint bare bruge din nedfaldsfrugt. Stop æblespild – stop madspild. 🙂

Den sukkerfrie udgave blev godkendt, krydderierne gav god smag, men moren kunne ikke undvære sukkeret.

Godt vi har et glas marmelade hver 😉

Behøver man tilsætte Atamon til marmeladen?

Hvis du kan nå at bruge marmeladen indenfor 3-4 uger, så behøver du ikke tilsætte Atamon.

Opbevar marmeladen i køleskabet og brug altid kun rent bestik, når du tager fra glasset. Så kan den fint holde sig minimum 2-3 uger

Æblemarmelade med kanel - god nem opskrift

Ja det var ikke så præcise anvisninger på mængderne i denne opskrift. Til gengæld er det virkeligt let at lave marmelade. Simrekoge til mos og næsten ingen væde= marmelade.

Både den sukkerfrie datter og den sukkerglade mor jubler.

Har været i haven og sondere terrænnet i dag. Er der mon dumpet flere æbler ned i vores  æbleturban? 🙂Æblemarmelade med kanel, kardemomme og vanilje

Få flere gode opskrifter på æblemarmelade her:

1.

Æblemarmelade med kardemomme - opskrift
Æblemarmelade med kardemomme - nem og lækker
Se opskriften her
Æblemarmelade med kardemomme - nem og lækker

2.

Æblemarmelade med vanilje - nem opskrift
Nem og lækker æblemarmelade med vanilje
Se opskriften her

3.

Æblemarmelade med skræl - nem opskrift
Nem og lækker blendet vanilje æblemarmelade med skræl
Se opskriften her
Æblemarmelade med skræl - nem opskrift

4.

Æblesmør - nem opskrift på æblemarmelade
Nem æblemarmelade - lækkert æblesmør
Se opskriften her
Æblesmør – nem opskrift på æblemarmelade

5.

Æblegrød og æblekage af æbler med skræl
Æblekage og æblemarmelade af æbler med skræl - nem og lækker
Se opskriften her
Æblegrød med skræl - nem æblemos


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.