Æblemarmelade med kanel. I dag får du opskriften på en rigtig god og nem opskrift på marmelade med æbler.Uhm en lækker æblemarmelade med kardemomme, vanilje og kanel.
Det kan der komme ud af at høste endnu et æblebjerg i weekenden. Hver gang jeg vender ryggen til…rasle, rasle….pludselig er der dumpet nye æbler ned i min turban.
Hvad stiller man så op med alle de æbler? Tja, tjo man kan jo bage og spise så mange æblekager som man orker. Du kan finde f.eks. inspiration til utallige æblekager her.Du kan også trylle den lækreste æblemarmelade og æblesmør
Dagens æblehøst blev denne gang også forvandlet til æblemarmelade.
Altså der er jo grænser for hvor mange kager man orker at spise, ikke? Selv en Bagenørd kan få nok, selvom der skal meget til 😉
I dag skal du høre om en særligt hurtigtkogt æblemarmelade med kanel, kardemomme og vanilje.
En lækker marmelade med de lækreste æble-krydderier.
Jeg lavede et glas helt sukkerfri marmelade, og et glas smagt til med sukker.
Min datter lever glad og begejstret et helt sukkerfrit liv, og hun skal da også have marmelade på brødet. 🙂
Æblemarmelade – få en god nem opskrift på marmelade med æbler og kanel her
Ingredienser
- 2 kg Æbler ca. Er skrællen fin, så lad den gerne blive på
- 3 tsk. kardemomme kan udelades eller erstattes med ingefær
- 1 spsk kanel (eller 1 kanelstang) smag til. Krydderier kan udelades
- 1 tsk. vaniljesukker eller ½ vaniljestang
- Sukker Smag til. Det er meget forskelligt hvor søde/sure æbler er
- Lidt Atamon. kan udelades, hvis marmeladen kun skal holde sig 3-4 uger på køl
Sådan gør du
- Skræl æblerne, hvis skrællen ikke er fin. Tilsæt krydderier og lad æblerne koge næsten til mos. Hvis du godt kan lide din marmelade lidt rustik, så skal du ikke lade dem koge helt så længe.
- Min marmelade simrede 20-30 minutter ved svag varme, men jeg kan også godt lide en helt fin marmelade. Marmeladen tykner jo længere tid den koger
- Jeg tog en portion æblemarmelade fra (den sukkerfrie portion) og smagte den anden portion til med lidt sukker.
- Tilsæt evt. Atamon og hæld marmeladen i Atamonskyllede glas. (husk også at skylle lågene). Skru straks lågene på
- Lad marmeladen afkøle og opbevar dem i køleskab.
Noter
Marmeladen kan laves uden krydderier, og kun med vaniljesukker
Hvis du kan nå at bruge marmeladen indenfor 3-4 uger, så behøver du ikke tilsætte Atamon. Opbevar marmeladen i køleskabet og brug altid kun rent bestik, når du tager fra glasset.Voila. Så er der lækker hjemmelavet marmelade med æbler og kanel
Uhm en lækker marmelade. Den kan sagtens smages til med flere krydderier. Kombinationen af kardemomme, kanel og vanilje er dog bare skøn!
Æblemarmeladen med kanel og kardemomme smager fantastisk på nybagt brød / boller eller som topping på havregrød eller skyr
Er skrællen fin på dine æbler, kan du sagtens koge æblerne med skræl og så bare blende marmeladen til sidst.
Man kan jo spørge, om det ikke bare er æblemos jeg har lavet?
Jo måske, og hvis ikke man vil spise den på brødet, kan man da også bare bruge “æblemosen” til en gammeldags æblekage?
1.
2.
Lidt knuste makroner og flødeskum og voila? Jo det kunne man fint, men man kan også vælge nøjsomhedens vej og bruge “mosen” som marmelade.
SÅ lækker marmelade og du kan fint bare bruge din nedfaldsfrugt. Stop æblespild – stop madspild. 🙂
Den sukkerfrie udgave blev godkendt, krydderierne gav god smag, men moren kunne ikke undvære sukkeret.
Godt vi har et glas marmelade hver 😉
Behøver man tilsætte Atamon til marmeladen?
Hvis du kan nå at bruge marmeladen indenfor 3-4 uger, så behøver du ikke tilsætte Atamon.
Opbevar marmeladen i køleskabet og brug altid kun rent bestik, når du tager fra glasset. Så kan den fint holde sig minimum 2-3 uger
Ja det var ikke så præcise anvisninger på mængderne i denne opskrift. Til gengæld er det virkeligt let at lave marmelade. Simrekoge til mos og næsten ingen væde= marmelade.
Både den sukkerfrie datter og den sukkerglade mor jubler.
Har været i haven og sondere terrænnet i dag. Er der mon dumpet flere æbler ned i vores æbleturban? 🙂
Få flere gode opskrifter på æblemarmelade her:
1.
2.
3.
4.
5.
Fik en pose blandede æbler sf naboen, ved ikke hvilken slags, men synes at det skulle simre mindst en time før alt var mørt. Og synes også konsistensen og farven ligner mere æblesmør. Der skulle også en del – 1 1/2 dl til 1 kg æbler – sukker i for det ikke var meget syrligt. Tænker der bliver bagt æblekage af resten i stedet for 😉
Hvordan kan man i en opskrift skrive “en grydefuld”? – menes der en kasserolle eller en suppegryde!
Jeg koger mine æbler med skrælden på i store tern i lidt vand i max 10 min med lidt sukker og vanilie sukker. Når æblerne er møre tager jeg gryden af blusset.Checker om der er nok eller for meget vand.Så tager jeg min stavblender og moser dem.men ikke helt moset. Konsistensen skal være midt i mellem.Så lader jeg det køle af og så hælder jeg det på et rent glas og stiller det i køleskabet. Jeg lavwr ikke større pirtioner at jeg ikke kan nå at spise det inden det bliver dårligt
Hej Gitte
Kan det passe, at der ikke skal vand i gryden?
Venlig hilsen
Stine
Hvor meget er “lidt atamon”? Og hvor købes det?
Hvor længe kan sådan noget holde sig, hvis ikke det bliver lyn-spist?? (Tænker at lave et glas/en bøtte til min mor, men der går lige lidt, inden jeg ser hende).
Mums!! Det er en super god ide, du kommer med der…Takker. Skal fluks hjem og lave æblemarmelade uden sukker:-)
For at minimere madspildet så kan man koge æbleskrællerne og kærnehuse .. si det og koge det ind med sukker til en lækker æblesirup som kan smages til med lakrids pulver el kanelstang el vanille .