Hveder med rabarber og kardemomme. Uhm her får du en god nem opskrift på bløde lækre hveder med rabarber.

Uha jeg leger med ilden! Jeg har eksperimenteret med en af mine gode hvede opskrifter og prøvet at pifte den op med rabarber! Kæmpe succes!

Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift

Halløj hvor smagte de bare godt, disse “nye” hveder! Jeg har derfor glædet mig meget til at dele opskriften på rabarberhvederne med dig.

Altså – der sker jo aldrig noget, hvis man ikke prøver, vel?

De store opdagelser er jo netop gjort, fordi nysgerrige mennesker ikke har kunnet lade være med at eksperimentere. Sådan et menneske er jeg vist. 🙂Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift

Geniale opfindelser bliver jo kun udviklet hvis man tør?

Jeg er sikker på at jeg har opfundet et nyt hit her. De lækre luftige hveder med rabarber var ihvertfald en stor succes herhjemme.

Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift

Min mand var godt nok lidt tøvende: “De ser fine ud, men hveder er jo ikke med rabarber?” Han er ikke altid så vild med at prøve noget nyt, så han er nogle gange lidt udfordret med mig. 😀

Hvederne med rabarber blev mere end godkendt og jeg er også spændt på hvad du synes. Mig?Jeg foretrækker faktisk rabarberhvederne fremfor de “rigtige” klassiske hveder nu. 🙂

Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift

Prøv lykken! Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Hveder med rabarber & kardemomme – få en god nem opskrift hér

Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift
Lækre luftige hveder med rabarber og kardemomme
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift
Kategori: Brød og boller
Portioner: 26 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Udstyr (reklamelink)

1 Scanpan bradepande alle bradepander kan bruges og en bageplade også.

Ingredienser

  • ½ liter lunkent vand kan erstattes med mælk/kærnemælk el. lign.
  • 50 gram gær
  • 3 spsk sukker ca. 30 gram
  • 1 dl olie smagsneutral raps- eller solsikkeolie. Kan erstattes med 100 gram smeltet smør
  • 1 æg
  • 1050 gram hvedemel ca.
  • tsk kardemomme kan udelades eller erstattes med kanel
  • 1 tsk salt
  • 200 gram rabarber skåret i ½ cm stykker. Kan udelades eller erstattes med anden frugt
  • 3-4 spsk sukker - ekstra til at vende rabarberne i
  • evt. 1 tsk vaniljesukker
  • Pensling: Kold kaffe eller vand/mælk/sammenpisket æg
  • Drys: Perlesukker/rørsukker/alm. sukker kan udelades
  • Evt. marcipan

Sådan gør du

  • Lun vandet i elkedel til fingervarmt. Rør gæren ud heri og tilsæt sukker, æg, olie og evt. vaniljesukker. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt sammen med salt og kardemomme
    Varme hveder - lækre, luftige - nem opskrift
  • Vask rabarberne og skær dem i ½ cm stykker. Vend dem i 3-4 spsk sukker og lad dem trække imens du laver dejen
    Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift
  • Ælt rabarberne godt ind i dejen. Rør mel i, til dejen slipper fad og fingre. Lad dejen hæve 15-20 minutter i ovnen v. 30 grader, eller til dobbelt størrelse. Kan også hæve på køkkenbordet, forlæng så hævetiden ca. 10 min.
    Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift
  • Form nu små hveder og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg målte ca. 75 gram dej af pr. hvede. Der bliver 25-26 hveder af denne portion. Du kan evt. lave halvdelen uden rabarber.
    Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift
  • Lad hvederne hæve 15-20 minutter i ovnen v. 30 grader eller til dobbelt størrelse. Bare sæt bradepanden/bagepladen i ovnen tildækket med et viskestykke. Kan også hæve på køkkenbordet, forlæng så hævetiden med 10 min..
    Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift
  • Tag hvederne ud og skru ovntemperaturen op på 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Pensl med kold kaffe og drys evt. med perlesukker. Bag hvederne, når ovnen er varm i ca. 15 min. De er færdige, når de er sprøde & gyldne.
    Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift
  • Nyd gerne hvederne lune med smør eller flæk dem, når de er kolde og rist dem på brødrister eller i airfryer
    Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift

Noter

Der bliver 25-26 hveder af denne portion. Du kan evt. lave halvdelen uden rabarber.
Hvederne er fryseegnede
Du kan udelade kardemomme eller erstatte med kanel.
Hveder med rabarber er også lækre med marcipan - tilsæt evt. lidt marcipan i tern.
Hvederne kan flækkes og ristes på brødrister eller i airfryer
 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift

Lækre luftige rabarberboller med kardemomme  – nemme og billige at lave, laktosefrie uden mælk og sukker

Sikke nogle lækre hveder! Hvis man da ellers må rose sig selv, så vil jeg sige, at det var en genial ide at prøve at putte rabarber i hvederne!

Mon ikke også de kan erstattes med anden frugt/andre bær? Det må vi da have eksperimenteret noget mere med.

Der er basis for flere eventyr med den enkle hvedebolle med kardemommesmag. Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift

Hvorfor lave hveder med rabarber?

Almindelige” hveder er SÅ lækre, men de kunne da godt bruge at blive piftet lidt op, synes du ikke? Du kunne jo prøve at eksperimentere bare med halvdelen af dejen? Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift

Hveder spiser man til Store Bededag, eller dagen før og det er jo lige præcis på denne årstid, at de første rabarber er klar.

Det tog jeg som et tegn! En krydsning burde da opstå. Heldigvis var det et match made from heaven! Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift

Rabarberne har jeg vendt i lidt sukker. De søde/syrlige rabarber klædte  de ellers lidt anonyme kardemomme krydderboller rigtigt godt.

Hvis du gerne vil søde dem lidt ekstra, så tilsæt gerne vanilje eller marcipan i tern til dejen også.

Bliver der mon ramaskrig ude i Danmark nu, efter min lille opfindelse her? 😀

Jeg lod 2 tidligere kolleger prøvesmage i går og hvederne blev omtalt i rosende vendinger, så jeg “tør” godt dele opskriften med dig.

Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift

Hvederne smager SÅ godt lune med smør på eller ristede også.

Lidt perlesukker på toppen gav lidt ekstra sødme og sprødhed.

Nyd de lækre rabarberboller som en mellemting mellem brød og kage. Jeg er sikker på at du også bliver vild med dem.

Det er 2 dage siden jeg bagte dem og de er stadigvæk luftige og lækre. I aften skal de spises ristede med smør på og jeg glæder mig allerede. 🙂    Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift

Hvis du gerne vil eksperimentere mere med rabarber, så kan du se alle bloggens rabarberopskrifter ved at klikke her.

Du kunne jo prøve de lækre rabarberbrud? Opskriften er én af de mest populære opskrifter på bloggen og de minder lidt om disse rabarberhveder.

Rabarberbrud - gode luftige boller med rabarber
Lækre rabarberboller med vanilje - luftige rabarberbrud
Se opskriften her
Rabarberbrud - gode luftige boller med rabarber
Hvis du mere er til klassiske hveder, så kan du sagtens bare udelade rabarber i denne opskrift.

Er du mere til grove hveder, så prøv disse grove hveder med rugmel. Du finder jo selvfølgelig også opskriften på disse klassiske hveder med mælk og smør.

Hveder kan også langtidshæves/koldhæves, hvis det passer bedre ind i dit program. Få en god nem opskrift her.

Rigtig god fornøjelse med hvederne til dig, hvad enten du vælger de klassiske eller er frisk på et hvede-eventyr 🙂

Se alle bloggens opskrifter på hveder her:

1.

Varme hveder - luftige. Hurtig nem opskrift
Lækre luftige hveder med olie i dejen
Se opskriften her
Varme hveder - luftige. Hurtig nem opskrift

2.

Grove hveder med kærnemælk og rugmel
Grove hveder med rugmel og kærnemælk
Se opskriften her
Hveder med kærnemælk og rugmel opskrift

3.

Hveder langtidshævede hvedeknopper opskrift
Hveder med kardemomme - bløde, luftige og langtidshævede
Se opskriften her

4.

Hveder opskrift på de bedste hvedeknopper
Hvedeknopper - sammenbagte hveder i bradepande
Se opskriften her
Hveder - opskrift på de bedste hvedeknopper


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.