Hveder med rabarber og kardemomme. Uhm her får du en god nem opskrift på bløde lækre hveder med rabarber.
Uha jeg leger med ilden! Jeg har eksperimenteret med en af mine gode hvede opskrifter og prøvet at pifte den op med rabarber! Kæmpe succes!

Halløj hvor smagte de bare godt, disse “nye” hveder! Jeg har derfor glædet mig meget til at dele opskriften på rabarberhvederne med dig.
Altså – der sker jo aldrig noget, hvis man ikke prøver, vel?
De store opdagelser er jo netop gjort, fordi nysgerrige mennesker ikke har kunnet lade være med at eksperimentere. Sådan et menneske er jeg vist. 🙂
Geniale opfindelser bliver jo kun udviklet hvis man tør?
Jeg er sikker på at jeg har opfundet et nyt hit her. De lækre luftige hveder med rabarber var ihvertfald en stor succes herhjemme.

Min mand var godt nok lidt tøvende: “De ser fine ud, men hveder er jo ikke med rabarber?” Han er ikke altid så vild med at prøve noget nyt, så han er nogle gange lidt udfordret med mig. 😀
Hvederne med rabarber blev mere end godkendt og jeg er også spændt på hvad du synes. Mig?Jeg foretrækker faktisk rabarberhvederne fremfor de “rigtige” klassiske hveder nu. 🙂

Prøv lykken! Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Hveder med rabarber & kardemomme – få en god nem opskrift hér

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- ½ liter lunkent vand kan erstattes med mælk/kærnemælk el. lign.
- 50 gram gær
- 3 spsk sukker ca. 30 gram
- 1 dl olie smagsneutral raps- eller solsikkeolie. Kan erstattes med 100 gram smeltet smør
- 1 æg
- 1050 gram hvedemel ca.
- 1½ tsk kardemomme kan udelades eller erstattes med kanel
- 1 tsk salt
- 200 gram rabarber skåret i ½ cm stykker. Kan udelades eller erstattes med anden frugt
- 3-4 spsk sukker - ekstra til at vende rabarberne i
- evt. 1 tsk vaniljesukker
- Pensling: Kold kaffe eller vand/mælk/sammenpisket æg
- Drys: Perlesukker/rørsukker/alm. sukker kan udelades
- Evt. marcipan
Sådan gør du
- Lun vandet i elkedel til fingervarmt. Rør gæren ud heri og tilsæt sukker, æg, olie og evt. vaniljesukker. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt sammen med salt og kardemomme

- Vask rabarberne og skær dem i ½ cm stykker. Vend dem i 3-4 spsk sukker og lad dem trække imens du laver dejen

- Ælt rabarberne godt ind i dejen. Rør mel i, til dejen slipper fad og fingre. Lad dejen hæve 15-20 minutter i ovnen v. 30 grader, eller til dobbelt størrelse. Kan også hæve på køkkenbordet, forlæng så hævetiden ca. 10 min.

- Form nu små hveder og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg målte ca. 75 gram dej af pr. hvede. Der bliver 25-26 hveder af denne portion. Du kan evt. lave halvdelen uden rabarber.

- Lad hvederne hæve 15-20 minutter i ovnen v. 30 grader eller til dobbelt størrelse. Bare sæt bradepanden/bagepladen i ovnen tildækket med et viskestykke. Kan også hæve på køkkenbordet, forlæng så hævetiden med 10 min..

- Tag hvederne ud og skru ovntemperaturen op på 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Pensl med kold kaffe og drys evt. med perlesukker. Bag hvederne, når ovnen er varm i ca. 15 min. De er færdige, når de er sprøde & gyldne.

- Nyd gerne hvederne lune med smør eller flæk dem, når de er kolde og rist dem på brødrister eller i airfryer

Noter
Der bliver 25-26 hveder af denne portion. Du kan evt. lave halvdelen uden rabarber.
Hvederne er fryseegnedeDu kan udelade kardemomme eller erstatte med kanel.
Hveder med rabarber er også lækre med marcipan - tilsæt evt. lidt marcipan i tern.Hvederne kan flækkes og ristes på brødrister eller i airfryer

Lækre luftige rabarberboller med kardemomme – nemme og billige at lave, laktosefrie uden mælk og sukker
Sikke nogle lækre hveder! Hvis man da ellers må rose sig selv, så vil jeg sige, at det var en genial ide at prøve at putte rabarber i hvederne!
Mon ikke også de kan erstattes med anden frugt/andre bær? Det må vi da have eksperimenteret noget mere med.
Der er basis for flere eventyr med den enkle hvedebolle med kardemommesmag. 
Hvorfor lave hveder med rabarber?
Almindelige” hveder er SÅ lækre, men de kunne da godt bruge at blive piftet lidt op, synes du ikke? Du kunne jo prøve at eksperimentere bare med halvdelen af dejen? 
Hveder spiser man til Store Bededag, eller dagen før og det er jo lige præcis på denne årstid, at de første rabarber er klar.
Det tog jeg som et tegn! En krydsning burde da opstå. Heldigvis var det et match made from heaven! 
Rabarberne har jeg vendt i lidt sukker. De søde/syrlige rabarber klædte de ellers lidt anonyme kardemomme krydderboller rigtigt godt.
Hvis du gerne vil søde dem lidt ekstra, så tilsæt gerne vanilje eller marcipan i tern til dejen også.
Bliver der mon ramaskrig ude i Danmark nu, efter min lille opfindelse her? 😀
Jeg lod 2 tidligere kolleger prøvesmage i går og hvederne blev omtalt i rosende vendinger, så jeg “tør” godt dele opskriften med dig.

Hvederne smager SÅ godt lune med smør på eller ristede også.
Lidt perlesukker på toppen gav lidt ekstra sødme og sprødhed.
Nyd de lækre rabarberboller som en mellemting mellem brød og kage. Jeg er sikker på at du også bliver vild med dem.
Det er 2 dage siden jeg bagte dem og de er stadigvæk luftige og lækre. I aften skal de spises ristede med smør på og jeg glæder mig allerede. 🙂 
Du kunne jo prøve de lækre rabarberbrud? Opskriften er én af de mest populære opskrifter på bloggen og de minder lidt om disse rabarberhveder.

Hvis du mere er til klassiske hveder, så kan du sagtens bare udelade rabarber i denne opskrift.
Er du mere til grove hveder, så prøv disse grove hveder med rugmel. Du finder jo selvfølgelig også opskriften på disse klassiske hveder med mælk og smør.
Rigtig god fornøjelse med hvederne til dig, hvad enten du vælger de klassiske eller er frisk på et hvede-eventyr 🙂
Se alle bloggens opskrifter på hveder her:
1.

2.

3.

4.






