Hvidløgsstegte rejer med smørstegte champignon og aioli

  • Hvidløgsstegte argentiske rejer, aioli og smørstegte champignin
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Halløj i skuret, så fik den onsdag da sig ellers lige en opgradering. Hvad siger du til en let lille anretning med hvidløgsstegte argentinske rå røde rejer, smørstegte champignon, aioli og lidt citron, på et lille stykke hjemmebagt nyristet brød?

Siger du ja tak til sådan en servering? Det gjorde vi her på matriklen, selvom vi havde rigeligt med pizza til overs fra igår.Hvidløgsstegte argentiske rejer, aioli og smørstegte champignin

DSC_1966Nogen gange, når min mand køber ind, er han kreativ og køber hvad der lige falder ham ind (mest i chips- og chokoladeafdelingen)

I går gik han åbenbart amok i delikatesse-afdelingen, for hjem kom han med argentiske rå røde rejser og lækre brune champignons. Lidt citron også og friske hvidløgsfed.DSC_1977Disse herligheder skulle vi da prøve at trylle med i dage, selvom onsdagen var travl, sen og overskyet. Var der lys for enden af onsdagstunnelen?

Jep, på 10 minutter var der tryllet sådan en lækker lille forret-hapser. Anretningen ligner måske ikke en million, men taget i betragtning af, at vi ALDRIG får forret på en hverdag, var den udsøgt og fornem! 🙂Hvidløgsstegte argentiske rejer, aioli og smørstegte champignin

Her kommer opskrift og nemme anvisninger på:

Hvidløgsstegte rejer med smørstegte champignon og aioli:

Hvidløgsstegte rejer med smørstegte champignon og aioli
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Gæster og festlige retter
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 pakke store rejer á ca. 200 gram tror jeg der var i? (de argentiske røde smager lækkert men ander rejer kan sagtens også bruges +
  • 2-3 fed friskpressede hvidløg
  • Lidt olie til stegning
  • 1 bakke flotte champignon + lidt smør til stegning
  • 2 store skiver ristet franskbrød
  • ½ citron i skiver
  • Nyrørt aioli af god mayonnaise f.eks. Hellmanns irørt 2 fed friskpresset hvidløg og lidt salt.
  • Smør til brødet.
  • Salt

Sådan gør du

  • Svits champignonerne i smør og drys med lidt salt
  • Svits rejerne 1-2 minutter i olie tilsat 3 fed friskpresset hvidløg. Brug en rygende varm pande. Drys med salt.
  • Rør aiolien.
  • Rist brød og smør med smør.
  • Pynt brødet med rejer, champignon, aioli og citron.
  • Servér.

Hvidløgsstegte argentiske rejer, aioli og smørstegte champigninHvidløgsstegte argentiske rejer, aioli og smørstegte champigninDSC_1972Måske ikke den store gastronomiske rundtur, men for os var det eksperimenterende og høj klasse på en onsdag! Vi var så stolte over vores fine servering og vi slugte den alle, både med øjne og mund. Det blive ½ stykke brød pr. mand, og det var en fin forret.

Rejerne smagte godt og i sig selv er de lidt anonyme, men hvidløgsfriteringen gør dem ekstra lækre.DSC_1964Det er helt bevidst at vi ikke stegte champignonerne sammen med rejerne. Vi tænkte at de ville få en besynderlig smag? Smørstegte champignon er altid et hit, det kan vi spise til alt, så vi tænkte at de også ville gøre sig godt til rejerne?

JO tak – ingen tvivl herom. Lækker lækker servering.

En hurtig forret, tryllet af få enkle ingredienser. Om det lykkes dig at opdrive rå, røde, argentinske rejer ved jeg ikke, men så måske rejer fra en anden verdensdel? Jeg sender ihvertfald gerne manden på indkøbstur igen. 🙂

Håber du har haft den skønneste onsdag 🙂Hvidløgsstegte argentiske rejer, aioli og smørstegte champignin


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
tina nymann

Nu har jeg set opskrifter med rejer to dage i træk (ikke kun fra dig:-)), så nu er det vist på tide at jeg selv kokkererer noget med rejer. Føler ligesom der er en mening med at jeg skal se alle de rejeopskrifter;-)

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer