Halløj i skuret, så fik den onsdag da sig ellers lige en opgradering. Hvad siger du til en let lille anretning med hvidløgsstegte argentinske rå røde rejer, smørstegte champignon, aioli og lidt citron, på et lille stykke hjemmebagt nyristet brød?
Siger du ja tak til sådan en servering? Det gjorde vi her på matriklen, selvom vi havde rigeligt med pizza til overs fra igår.
Nogen gange, når min mand køber ind, er han kreativ og køber hvad der lige falder ham ind (mest i chips- og chokoladeafdelingen)
I går gik han åbenbart amok i delikatesse-afdelingen, for hjem kom han med argentiske rå røde rejser og lækre brune champignons. Lidt citron også og friske hvidløgsfed.Disse herligheder skulle vi da prøve at trylle med i dage, selvom onsdagen var travl, sen og overskyet. Var der lys for enden af onsdagstunnelen?
Jep, på 10 minutter var der tryllet sådan en lækker lille forret-hapser. Anretningen ligner måske ikke en million, men taget i betragtning af, at vi ALDRIG får forret på en hverdag, var den udsøgt og fornem! 🙂
Her kommer opskrift og nemme anvisninger på:
Hvidløgsstegte rejer med champignon og aioli
Ingredienser
- 1 pakke store rejer á ca. 200 gram
- 2-3 fed friskpressede hvidløg
- Lidt olie til stegning
- 1 bakke flotte champignon + lidt smør til stegning
- 2 store skiver ristet franskbrød hjemmelavet flutes er også lækkert
- ½ citron i skiver
- Nyrørt aioli af god mayonnaise f.eks. Hellmanns irørt 2 fed friskpresset hvidløg og lidt salt.
- Salt
Sådan gør du
- Svits champignonerne i smør og drys med lidt salt
- Svits rejerne 1-2 minutter i olie tilsat 3 fed friskpresset hvidløg. Brug en rygende varm pande. Drys med salt.
- Rør aiolien.
- Rist brød og smør med smør.
- Pynt brødet med rejer, champignon, aioli og citron.
- Servér.
Noter
Måske ikke den store gastronomiske rundtur, men for os var det eksperimenterende og høj klasse på en onsdag! Vi var så stolte over vores fine servering og vi slugte den alle, både med øjne og mund. Det blive ½ stykke brød pr. mand, og det var en fin forret.
Rejerne smagte godt og i sig selv er de lidt anonyme, men hvidløgsfriteringen gør dem ekstra lækre.Det er helt bevidst at vi ikke stegte champignonerne sammen med rejerne. Vi tænkte at de ville få en besynderlig smag? Smørstegte champignon er altid et hit, det kan vi spise til alt, så vi tænkte at de også ville gøre sig godt til rejerne?
JO tak – ingen tvivl herom. Lækker lækker servering.
En hurtig forret, tryllet af få enkle ingredienser. Om det lykkes dig at opdrive rå, røde, argentinske rejer ved jeg ikke, men så måske rejer fra en anden verdensdel? Jeg sender ihvertfald gerne manden på indkøbstur igen. 🙂
Håber du har haft den skønneste onsdag 🙂
Nu har jeg set opskrifter med rejer to dage i træk (ikke kun fra dig:-)), så nu er det vist på tide at jeg selv kokkererer noget med rejer. Føler ligesom der er en mening med at jeg skal se alle de rejeopskrifter;-)