Ingefærkager med gær. Uhm i dag får du opskriften på dejlige sprøde ingefærsmåkager, der er meget nemme at lave.
Sprøde, lækre ingefærkager med kanelsukker – halløj hvor er det altså nogle bare lækre kager!
Er du lækkersulten efter småkager med krydderi, så prøv disse hurtige kager. De er et hit både til jul og resten af året.
Kagerne er klar på ingen tid. Hvis du er vild med f.eks. jødekager, vil du elske disse.
Ingefærkagerne er meget nemmere at lave, da kagerne ikke skal udrulles og udstikkes som jødekager skal.
Disse ingefærkager skæres nemt ud som ingefærsnitter. På den måde er det nemt lave en kæmpe portion sprøde småkager.Ingefærsmåkagerne er med på min top 10 over de bedste julekager. Jeg er sikker på at du – og din familie – også bliver helt vild med dem.
Er du også vild med kanelsmåkager? Det er jeg! Smagen er skøn og den duft der breder sig i huset er himmelsk – både til jul og resten af året.
Kombinationen af ingefær/nellike og kanel er den bedste kombination i julekager, hvis man spørger mig.
Jeg iler med at bringe dig opskriften – måske kagerne også skal med på din julesmåkage-bagetop 10?
Ingefærkager med gær – få en nem opskrift på gode, sprøde ingefærsmåkager hér
Ingredienser
- 125 gram blødgjort smør
- 175 gram sukker
- 10 gram gær
- 1 æg
- 1 tsk. natron
- 1 tsk kanel
- 1½ tsk. stødt ingefær kan evt. erstattes med kardemomme
- ½ tsk. nellike kan udelades eller erstattes med f.eks. kanel
- 300 gram hvedemel
- 1 sammenpisket æg til pensling.
- Drys: kanelsukker
Sådan gør du
- Rør smør og sukker godt, gerne i en køkkenmaskine. Rør gæren ud i ægget og tilsæt
- Bland natron og krydderier i hvedemelet og rør det i dejen. Kan røres med hænder eller køkkenmaskine.
- Del dejen i 6 små dejklumper. Form 3 kagestænger på hver bageplade og rul dem fladt og tyndt ud
- Pensl med sammenpisket æg og drys med kanelsukker
- Bag kagerne ca. 10-12 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagerne er færdige, når de er gyldne, sprøde og brune i kanten
- Skær kagerne ud med en skarp kniv, straks de er kommet ud af ovnen. Lad kagerne afkøle helt, før de puttes i en kagedåse.
Noter
Bliver dine kager ikke sprøde efter afkøling, så bag dem evt. 3-5 minutter igen
Kagerne kan holde sig længe i kagedåse. Læg gerne et stykke køkkenrulle i bunden til at opsuge evt. fugt.Knasende sprøde ingefærsmåkager med kanelsmag – nemme, hurtige småkager
Det er tæt på at disse kager smager bedre end jødekager! Jamen det passer. 🙂
Når man pensler kager med æg og drysser med kanelsukker, kan det bare kun blive en succes. Ægget giver kagerne en sprød overflade.
Når sukkeret karamelliserer sammen med kanel, får man den lækreste smag, helt ligesom på jødekagerne. Uhm 🙂
Har du en køkkenmaskine, så brug endelig den til at røre dejen med, men ellers kan dejen sagtens æltes pr. håndkraft eller med en elpisker.
Sådan laver du ingefærsmåkager med kanel. Se billederne her:
Sprøde ingefærkager eller skulle vi kalde dem ingefærsnitter måske?
Krydrede julesmåkager, jødekage-snitter, krydderstænger, ingefærsmåkager? Kært barn har mange navne. Du bestemmer. Kagerne er skønne og kast du dig endelig ud i at bage en portion. 🙂
Prøv også de populære ingefærsmåkager – Ginger Nuts – et hit, hvis du er vild med ingefær.
Hvorfor er der gær i ingefærkagerne? og nej, det er ikke en fejl
Måske du studser over at der er gær i dejen? Ja man skal bruge gær i disse småkager. Det fungerer som hævemiddel og så gør det også kagerne ekstra sprøde.
Måske du har lyst til at bage en ny slags julesmåkage måske? Måske du læser denne opskrift helt udenfor julekagebage-sæsonen?
Vild med ingefærkager kan man sagtens være hele året rundt. Jeg er. Kager med kanelsukker også 🙂
Det bliver en stor portion, så fyld gerne en ekstra kagedåse og forkæl en af dine kære med dem.
Kagerne vil vække jubel. Tag også gerne en småkagedåse med på jobbet til kollegerne måske? Det er nemt at trylle kagejubel frem – både i december og resten af året 🙂Rigtig god kagebagelyst til dig – jeg håber kagerne vil smage dig 🙂
Få flere gode opskrifter på kager og småkager med ingefær her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej
Er det muligt at lave dejen dagen i forvejen og så lave den dagen efter, tænker mest på gæret 😉 vi har årlig julehygge i min familie hvor vi bager, men det er først i morgen 🙂
Mvh Lærke
Hei. Disse så veldig gode ut. Hvor lenge holder disse kakene? Jeg lurer på å begynne å bake til jul allerede neste uke. Mvh. Hege
Gær i en småkage…?! Dét har jeg aldrig hørt om.. Kan man bruge noget andet? Ser ellers vildt lækre ud og lyder nams, så jeg kunne godt tænke mig at prøve dem 🙂
Hej Gitte,
Tillykke med dagen, i dag, håber du er blevet fejret… 🙂
Mvh
Jannie