Jordbær rabarber saft er smagen af sommer og sol. Her får du en god nem opskrift på rabarbersaft med jordbær.

Når nu jordbær rabarber kompot smager så godt og får så fin en farve, så burde man da også kunne lave en lækker saft af disse ingredienser?

Jordbær rabarber saft - opskrift på rabarbersaft med jordbær

Det måtte prøves. Vi havde en bakke daggamle jordbær, der skulle bruges, og en masse rabarber i haven. Helt perfekt til dagens saft eksperiment.

Det blev den lækreste saft! Sikke en skøn smag og farven er helt vidunderlig! Den må du prøve.

Hjemmelavet saft smager bare bedre. Her får du en god nem opskrift på en frisk sommerdrik lavet med jordbær og rabarber.

Jordbær rabarber saft - opskrift på rabarbersaft med jordbær

Saften er lavet med få ingredienser, helt uden saftkoger eller saftpresser og den er både sød og syrlig i smagen.

En skøn kombination! Denne saft smager faktisk bedre end jordbærsaft eller rabarbersaft alene. En perlende lækker saft, der passer perfekt til varme sommerdage.

Jordbær rabarber saft - opskrift på rabarbersaft med jordbær

Nedenfor får du flere opskrifter på hjemmelavet saft. Du får også tips og variationer til opskriften.

Jordbær rabarber saft – opskrift på rabarbersaft med jordbær

Jordbær rabarber saft - opskrift på rabarbersaft med jordbær
Nem rabarbersaft med jordbær
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Jordbær rabarber saft – opskrift på rabarbersaft med jordbær
Portioner: 1.5 liter
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram jordbær gerne daggamle, lidt bløde bær. Frosne kan også bruges
  • 600 gram rabarber
  • 325-350 gram sukker smag til
  • liter vand
  • 1 tsk vaniljesukker smag til
  • 1 spsk citronsaft smag til

Sådan gør du

  • Skyl jordbær og rabarber og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde og tilsæt sukker og vand. Start med 300 gram sukker og smag evt. til med mere undervejs. Hvis du koger vand i elkedlen, kommer din saft hurtigere i kog.
    Jordbær rabarber saft - opskrift på rabarbersaft med jordbær
  • Kog op og lad saften simre under låg i ca. 15-20 minutter eller til frugten er mør/kogt ud. Smag til med vaniljesukker, citronsaft og evt. ekstra sukker.
    Jordbær rabarber saft - opskrift på rabarbersaft med jordbær
  • Sluk herefter gryden og lad gerne din saft stå at trække lidt, til gryden er kold. Så trækker der endnu mere smag ud af frugten.
    Jordbær rabarber saft - opskrift på rabarbersaft med jordbær
  • Hæld saften igennem en si. Brug en spiseske til at røre/presse frugten med, så saften presses ud. Hvis du bruger et klæde, bliver saften mere ren. Pulpen kan bruges som kompot og nydes på brød eller i kager og desserter.
    Jordbær rabarber saft - opskrift på rabarbersaft med jordbær
  • Jeg lod saften løbe ned i et litermål. Herefter er det nemt at hælde saften på flasker bagefter.
    Jordbær rabarber saft - opskrift på rabarbersaft med jordbær
  • Skold flasker i kogende vand tilsat lidt Atamon (husk låget også). Skal din saft holde sig længe, så tilsæt en smule Atamon til saften. Hæld den varme saft på de skoldede flasker og luk straks. Afkøl saften og opbevar den i køleskabet.
    Jordbær rabarber saft - opskrift på rabarbersaft med jordbær
  • Nyd saften i dansk vand eller isvand. Tilsæt gerne isterninger, eller mynteisterninger. Det er lidt smag og behag hvor meget vand man har lyst til at fortynde med. Smag dig frem.
    Jordbær rabarber saft - opskrift på rabarbersaft med jordbær

Noter

Saften kan holde sig minimum 2-3 uger i køleskabet uden Atamon. Kan også fryses. 
Kan laves med rabarber alene eller jordbær alene eller du kan tilsætte andre bær, f.eks. blommer, æbler, ribs, brombærsaft eller kirsebær?
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Jordbær rabarber saft - opskrift på rabarbersaft med jordbær

Hjemmelavet jordbærsaft med rabarber – uden saftpresser eller saftkoger

Sikke en skøn saft! Halløj hvor den smagte godt.

Vi havde nogle mynte isterninger i fryseren, fra mit seneste mynte-iste eksperiment. De smagte skønt i saften.

Jeg kan virkelig anbefale dig at prøve denne saft. Se lige en farve! 🙂

Jordbær rabarber saft - opskrift på rabarbersaft med jordbær

Hvordan laver man rabarbersaft med jordbær?

Opskriften er meget nem. Alle ingredienser kommes bare i en gryde og koges sammen. Bagefter sier du saften og smager til.

Brug hvad den frugt, der er i sæson eller som du har i haven eller fryseren.

En oplagt saft at lave, hvis du har nogle jordbær der skal bruges.

Tit er der en lille rest daggamle bær i vores bakker. De er oplagte at bruge i saft. Måske du også har nogle i fryseren? Ellers så kan jordbær også tit købes billigt på frost. Bare lige nogle fiduser fra mig.

Genialt at man kan lave hjemmelavet jordbær rabarber saft, med så få ingredienser, helt uden saftpresser.Jordbær rabarber saft - opskrift på rabarbersaft med jordbær

Så smart at man bare kan bruge sin gryde fra skabet. Jeg sier bare saften igennem en si. Hvis du gerne vil have en helt klar saft, så kan du se den igennem et klæde.

Jeg synes ikke det gør noget, der er lidt bundfald i saften. Faktisk så synes jeg saften smager af endnu mere, når den ikke sies, men du bestemmer.

Jordbær rabarber saft - opskrift på rabarbersaft med jordbær

Når man køber saft på flaske, eller får det serveret på restaurant, så er der jo også tit lidt bundfald med. Pyt! Det følger med, når man laver hjemmelavet saft, synes jeg.

Jordbær og rabarber klæder virkelig hinanden rent smagsmæssigt og sikke nogle farver.

Jordbær rabarber saft - opskrift på rabarbersaft med jordbær

Tips og variationer til opskriften på jordbær rabarbersaft:
  • Du kan tilsætte lidt frisk mynte, hvis du vil give saften lidt pebermyntesmag.
  • Jordbær rabarber saften kan sødes med honning i stedet for sukker.
  • Saften kan suppleres med andre bær eller f.eks. æble eller hyldeblomst.

Jordbær rabarber saft - opskrift på rabarbersaft med jordbær

Serveringsforslag – sådan kan du servere saften:
  • Du kan drikke saften som den er, eller fortynde med vand eller danskvand. Den er også god i drinks med f.eks. gin eller vodka. Lav evt. isterninger med saften til dine drinks.
  • Jordbærsaften nydes iskold med isterninger evt. med dansk vand eller tonic.
  • Prøv den som velkomstdrink, med eller uden alkohol, pyntet med citron, jordbærskiver eller mynte.

Rigtig god fornøjelse med den søde friske sommerdrik. Glæd dig, den smager skønt! 🙂

Jordbær rabarber saft - opskrift på rabarbersaft med jordbær

Hjemmelavet saft smager bare bedst og så er den helt fri for tilsætningsstoffer og e-numre.

Prøv også denne saft med hyldeblomst eller denne med syren.

Denne rabarberlemonade med citron er også rigtig god og frisk.

Få flere opskrifter på saft her.

1.

Jordbærsaft opskrift - nem hjemmelavet saft
Nem opskrift på hjemmelavet jordbærsaft
Se opskriften her
Jordbærsaft opskrift - nem hjemmelavet saft

2.

Hyldeblomstsaft - nem opskrift uden citronsyre
En nem hyldeblomstdrik uden citronsyre
Se opskriften her
Hyldeblomstsaft - nem opskrift uden citronsyre

3.

Syrensaft - frisk sommerdrik - saft af syrener
En frisk saft lavet af syrener
Se opskriften her
Syrensaft - frisk sommerdrik - saft af syrener

4.

Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
Nem hjemmelavet saft med rabarber
Se opskriften her
Rabarbersaft – hjemmelavet saft nem opskrift

5.

Blommesaft - opskrift på saft med blommer
Nem opskrift på hjemmelavet saft med blommer
Se opskriften her
Blommesaft - opskrift på saft med blommer

6.

Brombærsaft - opskrift på saft med brombær
Nem saft med brombær
Se opskriften her
Brombærsaft - opskrift på saft med brombær

7.

Ribssaft - opskrift på hjemmelavet saft med ribs
Nem hjemmelavet saft med ribs
Se opskriften her
Ribssaft - opskrift på hjemmelavet saft med ribs

8.

Æblesaft - nem opskrift på hjemmelavet saft med æbler
Nem saft med æbler
Se opskriften her
Æblesaft - nem opskrift på hjemmelavet saft med æbler

Tjek også denne kategori med saft her. 


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.