Jordbær rabarber saft er smagen af sommer og sol. Her får du en god nem opskrift på rabarbersaft med jordbær.
Når nu jordbær rabarber kompot smager så godt og får så fin en farve, så burde man da også kunne lave en lækker saft af disse ingredienser?
Det måtte prøves. Vi havde en bakke daggamle jordbær, der skulle bruges, og en masse rabarber i haven. Helt perfekt til dagens saft eksperiment.
Det blev den lækreste saft! Sikke en skøn smag og farven er helt vidunderlig! Den må du prøve.
Hjemmelavet saft smager bare bedre. Her får du en god nem opskrift på en frisk sommerdrik lavet med jordbær og rabarber.
Saften er lavet med få ingredienser, helt uden saftkoger eller saftpresser og den er både sød og syrlig i smagen.
En skøn kombination! Denne saft smager faktisk bedre end jordbærsaft eller rabarbersaft alene. En perlende lækker saft, der passer perfekt til varme sommerdage.
Nedenfor får du flere opskrifter på hjemmelavet saft. Du får også tips og variationer til opskriften.
Jordbær rabarber saft – opskrift på rabarbersaft med jordbær
Ingredienser
- 500 gram jordbær gerne daggamle, lidt bløde bær. Frosne kan også bruges
- 600 gram rabarber
- 325-350 gram sukker smag til
- 1¼ liter vand
- 1 tsk vaniljesukker smag til
- 1 spsk citronsaft smag til
Sådan gør du
- Skyl jordbær og rabarber og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde og tilsæt sukker og vand. Start med 300 gram sukker og smag evt. til med mere undervejs. Hvis du koger vand i elkedlen, kommer din saft hurtigere i kog.
- Kog op og lad saften simre under låg i ca. 15-20 minutter eller til frugten er mør/kogt ud. Smag til med vaniljesukker, citronsaft og evt. ekstra sukker.
- Sluk herefter gryden og lad gerne din saft stå at trække lidt, til gryden er kold. Så trækker der endnu mere smag ud af frugten.
- Hæld saften igennem en si. Brug en spiseske til at røre/presse frugten med, så saften presses ud. Hvis du bruger et klæde, bliver saften mere ren. Pulpen kan bruges som kompot og nydes på brød eller i kager og desserter.
- Jeg lod saften løbe ned i et litermål. Herefter er det nemt at hælde saften på flasker bagefter.
- Skold flasker i kogende vand tilsat lidt Atamon (husk låget også). Skal din saft holde sig længe, så tilsæt en smule Atamon til saften. Hæld den varme saft på de skoldede flasker og luk straks. Afkøl saften og opbevar den i køleskabet.
- Nyd saften i dansk vand eller isvand. Tilsæt gerne isterninger, eller mynteisterninger. Det er lidt smag og behag hvor meget vand man har lyst til at fortynde med. Smag dig frem.
Noter
Hjemmelavet jordbærsaft med rabarber – uden saftpresser eller saftkoger
Sikke en skøn saft! Halløj hvor den smagte godt.
Vi havde nogle mynte isterninger i fryseren, fra mit seneste mynte-iste eksperiment. De smagte skønt i saften.
Jeg kan virkelig anbefale dig at prøve denne saft. Se lige en farve! 🙂
Hvordan laver man rabarbersaft med jordbær?
Opskriften er meget nem. Alle ingredienser kommes bare i en gryde og koges sammen. Bagefter sier du saften og smager til.
Brug hvad den frugt, der er i sæson eller som du har i haven eller fryseren.
En oplagt saft at lave, hvis du har nogle jordbær der skal bruges.
Tit er der en lille rest daggamle bær i vores bakker. De er oplagte at bruge i saft. Måske du også har nogle i fryseren? Ellers så kan jordbær også tit købes billigt på frost. Bare lige nogle fiduser fra mig.
Genialt at man kan lave hjemmelavet jordbær rabarber saft, med så få ingredienser, helt uden saftpresser.
Så smart at man bare kan bruge sin gryde fra skabet. Jeg sier bare saften igennem en si. Hvis du gerne vil have en helt klar saft, så kan du se den igennem et klæde.
Jeg synes ikke det gør noget, der er lidt bundfald i saften. Faktisk så synes jeg saften smager af endnu mere, når den ikke sies, men du bestemmer.
Når man køber saft på flaske, eller får det serveret på restaurant, så er der jo også tit lidt bundfald med. Pyt! Det følger med, når man laver hjemmelavet saft, synes jeg.
Jordbær og rabarber klæder virkelig hinanden rent smagsmæssigt og sikke nogle farver.
Tips og variationer til opskriften på jordbær rabarbersaft:
- Du kan tilsætte lidt frisk mynte, hvis du vil give saften lidt pebermyntesmag.
- Jordbær rabarber saften kan sødes med honning i stedet for sukker.
- Saften kan suppleres med andre bær eller f.eks. æble eller hyldeblomst.
Serveringsforslag – sådan kan du servere saften:
- Du kan drikke saften som den er, eller fortynde med vand eller danskvand. Den er også god i drinks med f.eks. gin eller vodka. Lav evt. isterninger med saften til dine drinks.
- Jordbærsaften nydes iskold med isterninger evt. med dansk vand eller tonic.
- Prøv den som velkomstdrink, med eller uden alkohol, pyntet med citron, jordbærskiver eller mynte.
Rigtig god fornøjelse med den søde friske sommerdrik. Glæd dig, den smager skønt! 🙂
Hjemmelavet saft smager bare bedst og så er den helt fri for tilsætningsstoffer og e-numre.
Prøv også denne saft med hyldeblomst eller denne med syren.
Denne rabarberlemonade med citron er også rigtig god og frisk.
Få flere opskrifter på saft her.
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Tjek også denne kategori med saft her.