Ribssaft. Uhm her får du en nem opskrift på hjemmelavet saft med ribs.
Jeg havde en lille smule ribs i overskud og på ingen tid fik jeg kogt en lille portion ribssaft. Der blev 5 dl saft og den rakte fint som saftevand til os nogle dage i sommerhuset. Så lækkert med en svalende drik i sommervarmen.
Har du flere ribs, så ganger du jo bare opskriften op nedenfor.
Det er super nemt og hurtigt at lave ribssaft. Den smager så godt af sommer og se lige hvor fin en farve den har.
Jeg er blevet helt vild med at lave hjemmelavet saft. Det er bare så nemt.
Hjemmelavet saft smager så meget bedre, end den saft du kan købe. Man kan f.eks. lave den lækreste jordbærsaft, blommesaft, rabarbersaft, hyldeblomstsaft, brombærsaft eller syrensaft. Kun fantasien – og de bær/frugter du har til rådighed, sætter grænser. 🙂
Få inspiration til flere opskrifter på saft nederst i dette indlæg.
Ribssaft smager rigtigt skønt serveret som saftevand en varm sommerdag. Denne saft vil skulle fortyndes ca. 1:1, eller smag til.
Du og dine smagsløg bestemmer hvor stærk du synes din saftevand skal være.
Ribssaft kan du også bruge i drinks, f.eks. med gin eller vodka. Den er også et hit at bruge til hjemmelavet rødkål (måske du så lige skal udelade vaniljesukker).
Du kan også koge saftens ind til ribsgelé, som kan bruges som tilbehør til vildtretter, frikadeller eller i en god vildtsovs.
Opskriften på ribssaft er rigtig nem og du får den lige her:
Ribssaft med vanilje – få en god nem opskrift på hjemmelavet saft med ribs hér
Ingredienser
- 250 gram ribs
- 3-4 dl vand du kan nøjes med 3 dl vand, så bliver saften mere koncentreret
- 75 gram sukker ca. smag til
- 1-2 tsk vaniljesukker smag til - kan også udelades
Sådan gør du
- Skyl og nip de grønne stilke af ribsene. Lad bare den lille sorte "dut" sidde, den bliver siet fra efter kogningen. Kog nu ribsene med vandet i ca. 15-20 minutter, til ribsene er bristet. Pres/mas gerne ribsene under kogningen
- Hæld ribssaften igennem en si og "mas" dem godt, så al den gode smag kommer med
- Hæld nu ribssaften tilbage i gryden og tilsæt sukker og evt. vaniljesukker. Kog saften op og smag til om der evt. skal tilsættes ekstra sukker/vaniljesukker
- Skold en flaske (husk proppen) og hæld straks saften heri. Stil flasken til afkøling. Skal saften holde sig længere tid end 2-3 uger, så tilsæt Atamon efter anvisninger på flasken. Saften skal fortyndes ca. 1:1
Noter
Hjemmelavet saft med ribs – så nemt at lave og det smager så godt
Ribssaft har en dejlig frisk og syrlig smag. Saftevandet får den flotteste farve. Jeg er vild med de syrlige ribs og de er bare så flotte i farven.
Prøv også de nemme rysteribs. Så hurtige at lave og det lækreste tilbehør til mange retter. Denne nemme ribskage er også lækker.
Hvad med ribssaftens holdbarhed? Kan hjemmlavet ribssaft laves uden Atamon?
Jeps! Hvis du kun laver en lille mængde, som I vil kunne drikke indenfor 2-3 uger, så kan du sagtens lave saften uden Atamon.
Sandsynligvis vil saften kunne holde sig en måned eller mere, også uden Atamon.
Du kan også fryse saften, evt. som isterninger. En skøn smagsgiver til isvand, når sommer solen bager.
Kan man blande andre bær i saften?
Jeps! Du kan også blande andre bær i saften. Bare brug de bær du lige har og som er i sæson. Det kunne være jordbær, hindbær, brombær?
Den smager dog også ganske fint som den er, bare med ribs.
Kan man koge ribssaft uden saftkoger / tutti frutti?
Ja det er super nemt! Jeg kogte bare bærrene i en gryde og pressede de kogte bær igennem en si. Du kan også bruge et klæde.
Pres bærrene så meget som muligt, da det jo er i bærrene, den gode smag gemmer sig.
Du kan selvfølgelig også saftens koge saften i en saftkoger, hvis du foretrækker det.
Så nemt er det faktisk at koge en portion ribssaft. Synes du ikke bare det lyder legende let?
Du kan snildt koge en portion saft imens du er igang med at lave aftensmad. Forberedelserne tager kun få minutter. Et hit hvis du har bær i haven eller lige har en smule bær i overskud.
Måske du er så heldig at kende nogen med ribsbuske i haven?
Der kunne være 3 dl saft i min flaske. Resten koger jeg op til ribsgele eller ribssirup. Mere herom senere 🙂
Prøv også disse opskrifter med ribs:
1.
2.
3.
Få flere opskrifter på hjemmelavet saft her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.