Chokolade pavlova. Uhm her får du opskriften på en nem lækker sprød kakao marengskage med bær og flødeskum.

Den dejligste sommerkage, du kan nyde med alle slags bær og al slags frugt. Den nemmeste kage i verden, du kan lave med ganske få ingredienser.

Faktisk er det også en billig dessert kage til mange, som du sagtens kan sætte dit eget præg på. Den smager også fint om vinteren, med vinterfrugt – banan eller syltet frugt?

Chokolade pavlova opskrift - marengskage med bær & flødeskum

Dagens pavlova prøvede jeg at lave med kakao denne gang og så toppede jeg bare kagen med blåbær og chokolade.

Uh det havde været lækkert med jordbær eller hindbær på kagen også. Brug gerne alle de bær du har og som er i sæson. Jo flere bær, jo bedre.

En chokolade pavlova er meget nem at lave. Foretrækker du en lys marengsbund, så udelader du bare kakao.

Nederst i dette indlæg kan du se flere opskrifter på dejlige marengskager. Jeg ELSKER nemlig bare lette luftige kager med marengs, både sommer og vinter. 🙂

Chokolade pavlova opskrift - marengskage med bær & flødeskum

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Chokolade pavlova opskrift – marengskage med bær & flødeskum

Chokolade pavlova opskrift - marengskage med bær & flødeskum
Lækker Pavlova med kakao, flødeskum og bær
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 5 minutter
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Chokolade pavlova opskrift - marengskage med bær og flødeskum
Portioner: 5 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Marengsbund:

  • 2 æggehvider
  • 100 gram flormelis eller 175 gram alm. sukker
  • ½-1 tsk eddike hvidvinseddike eller lagereddike kan bruges. Eddike kan også udelades
  • 2 spsk kakaopulver usødet bagekakao. Kan også laves uden kakao

Fyld:

  • 1½-2 dl fløde piskefløde eller creme fine. Kan erstattes med vaniljeis
  • 1 håndfuld blåbær andre og flere bær kan bruges
  • evt. 2 bananer i skiver
  • 50 gram chokolade grofthakket. Til pynt. Både mørk og mælkechokolade kan bruges.
  • evt. 3-4 spsk creme fraiche/græsk yoghurt/skyr ell. lign

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne let, til du kan vende skålen på hovedet, uden æggehviderne falder ud.
    Marengs i airfryer - opskrift på småkager i airfryer
  • Drys sukkeret meget langsomt i, imens du pisker. Kun 1 spsk af gangen Pisk gerne sukkeret i over minimum 5 minutter. Tilsæt evt. eddike undervejs. Pisk til sukkeret er opløst og marengsen er tyk, blank og sej.
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Sigt kakaopulveret i og vend marengsen meget forsigtigt med dejskraber. Rør så lidt som muligt. Beklæd en bageplade med bagepapir og bred marengsmassen ud i en cirkel. Tegn evt. et omrids med en tallerken på ca. med 20 cm. i diameter.
    Chokolade pavlova opskrift - marengskage med bær & flødeskum
  • Bag marengsen ca. 45 minutter v. 125 grader varmluft (150 grader alm. ovn). Den er færdig, når den er helt sprød. Når bagetiden er gået, så sluk for ovnvarmen og lad marengsbunden stå og tørre i ovnen, til marengsbunden er helt kold.
  • Løsn marengsbunden forsigtigt fra bagepapiret med en paletkniv og læg den over på et serveringsfad. Pisk fløden til skum og tilsæt evt. lidt creme fraiche el. lign. Pynt med bær og grofthakket chokolade.
    Chokolade pavlova opskrift - marengskage med bær & flødeskum

Noter

Du kan bruge andre og flere bær til kagen. Også lækker med banan i skiver under flødeskummet
Kan også laves uden kakao, som en hvid pavlova marengsbund. Prøv den også med kaffeskum eller vaniljeis
Tilsæt evt. lidt marcipan til dejen som i denne opskrift
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Chokolade pavlova opskrift - marengskage med bær & flødeskum

En let luftig kakao marengskage med bær og flødeskum – kan laves med få ingredienser. En nem marengskagebund og en billig dessert

Jeg har kun brugt 2 æggehvider her, så denne pavlova rækker ca. til 4-5 personer. Du kan sagtens fordoble eller tredoble portionen, hvis I er flere til bords.

En marengskage skal helst spises med det samme, så for mig rækker det med en lille portion, hvis vi kun er få.

Hvis du laver en større portion, så kan du også lave dejen som 2 marengsbunde.

Bundene kan herefter lægges sammen til en dejlig marengslagkage a la denne forårslagkage med moccacreme.

Denne chokolade pavlova vil også være lækker med banan i skiver under flødeskummet. Få en opskrift på pavlova med banan og blåbær her.

Faktisk så kan du bruge denne chokolade pavlova opskrift som bund til en kakao marengsbund. Det er jo nemlig lige dét det er. Chokolade pavlova opskrift - marengskage med bær & flødeskum
Hvorfor hedder det Pavlova og hvad er en Pavlova kage?

Pavlovaen skulle være opkaldt efter den berømte russiske ballerina Anna Pavlova. Kagen skulle være skabt under hendes turneér i Australien og New Zealand i 1920’erne. Begge lande skulle efter sigende kæmpe om om hvilket land der er oprindelseslandet. (kilde)

Kagen er en let luftig marengskage, sprød udenpå og blød/sej indeni.

Navnet på kagen skulle illustrere Pavlova balletdanserens lethed og elegance på scenen. En pavlova er typisk toppet med flødeskum og friske frugter.

Chokolade pavlova opskrift - marengskage med bær & flødeskum

Vi nød marengskagen i sommerhuset, med søde kaffegæster. Kæmpe succes! Selvom jeg har angivet at kagen rækker til 5, så tømte vi kagefadet os 4. Det må da vist siges at være en god anbefaling. 🙂

Hvis du er vild med marengskager med bær, så prøv også denne fragilité eller denne pavlova med frugt og yoghurt i flødeskummet.

Kan også laves med kaffeskum  – lidt kaffe i flødeskummet er også super lækkert. Server også gerne  vaniljeis i skiver til, i stedet for flødeskum.

Få flere opskrifter på marengskager her:

1.

Mini pavlova - nem opskrift på marengs dessert
Små mini pavlovaer med flødeskum og bær - nem lækker sommerdessert
Se opskriften her
Mini pavlova - nem opskrift på marengs dessert

2.

Pavlova opskrift - nem pavlova kage med bær, banan og fløde
Lækker Pavlova med banan, blåbær og flødeskum
Se opskriften her
Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær

3.

Pavlova med marcipan og jordbær - opskrift
Sommer Pavlova med marcipan, vanillecreme og jordbær & hindbær
Se opskriften her

4.

Pavlova dessert med frugt & yoghurt flødeskum
Lækker pavlova med marcipan, nektariner og flødeskum
Se opskriften her

5.

Fragilite - nem marengskage med frugt & bær
Nem marengskager med mandler, flødecreme og bær / frugt
Se opskriften her
Fragilite - nem marengskage med frugt & bær

6.

Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
Marengskage på sukkerbrødsbund med flødeskum
Se opskriften her
Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift

7.

Tuc kage - opskrift med nødder og chokolade
Marengskage med hasselnødder, chokolade og Tuc kiks
Se opskriften her
Tuc kage - opskrift med nødder og chokolade

8.

Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande
Marengskage på sukkerbrødsbund med flødeskum
Se opskriften her
Amerikansk lagkage med frugt – i bradepande

9.

Bastogne kage med marengs, flødeskum & bær
En lækker marengskage med Bastognekiksebund
Se opskriften her
Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

10.

Forårslagkage med marengs - opskrift
Forårslagkage med marengs og mokkaflødeskum
Se opskriften her
Lagkage med marengs forårslagkage opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.