Chokolade pavlova. Uhm her får du opskriften på en nem lækker sprød kakao marengskage med bær og flødeskum.
Den dejligste sommerkage, du kan nyde med alle slags bær og al slags frugt. Den nemmeste kage i verden, du kan lave med ganske få ingredienser.
Faktisk er det også en billig dessert kage til mange, som du sagtens kan sætte dit eget præg på. Den smager også fint om vinteren, med vinterfrugt – banan eller syltet frugt?
Dagens pavlova prøvede jeg at lave med kakao denne gang og så toppede jeg bare kagen med blåbær og chokolade.
Uh det havde været lækkert med jordbær eller hindbær på kagen også. Brug gerne alle de bær du har og som er i sæson. Jo flere bær, jo bedre.
En chokolade pavlova er meget nem at lave. Foretrækker du en lys marengsbund, så udelader du bare kakao.
Nederst i dette indlæg kan du se flere opskrifter på dejlige marengskager. Jeg ELSKER nemlig bare lette luftige kager med marengs, både sommer og vinter. 🙂
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Chokolade pavlova opskrift – marengskage med bær & flødeskum
Ingredienser
Marengsbund:
- 2 æggehvider
- 100 gram flormelis eller 175 gram alm. sukker
- ½-1 tsk eddike hvidvinseddike eller lagereddike kan bruges. Eddike kan også udelades
- 2 spsk kakaopulver usødet bagekakao. Kan også laves uden kakao
Fyld:
- 1½-2 dl fløde piskefløde eller creme fine. Kan erstattes med vaniljeis
- 1 håndfuld blåbær andre og flere bær kan bruges
- evt. 2 bananer i skiver
- 50 gram chokolade grofthakket. Til pynt. Både mørk og mælkechokolade kan bruges.
- evt. 3-4 spsk creme fraiche/græsk yoghurt/skyr ell. lign
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne let, til du kan vende skålen på hovedet, uden æggehviderne falder ud.
- Drys sukkeret meget langsomt i, imens du pisker. Kun 1 spsk af gangen Pisk gerne sukkeret i over minimum 5 minutter. Tilsæt evt. eddike undervejs. Pisk til sukkeret er opløst og marengsen er tyk, blank og sej.
- Sigt kakaopulveret i og vend marengsen meget forsigtigt med dejskraber. Rør så lidt som muligt. Beklæd en bageplade med bagepapir og bred marengsmassen ud i en cirkel. Tegn evt. et omrids med en tallerken på ca. med 20 cm. i diameter.
- Bag marengsen ca. 45 minutter v. 125 grader varmluft (150 grader alm. ovn). Den er færdig, når den er helt sprød. Når bagetiden er gået, så sluk for ovnvarmen og lad marengsbunden stå og tørre i ovnen, til marengsbunden er helt kold.
- Løsn marengsbunden forsigtigt fra bagepapiret med en paletkniv og læg den over på et serveringsfad. Pisk fløden til skum og tilsæt evt. lidt creme fraiche el. lign. Pynt med bær og grofthakket chokolade.
Noter
Du kan bruge andre og flere bær til kagen. Også lækker med banan i skiver under flødeskummet
Kan også laves uden kakao, som en hvid pavlova marengsbund. Prøv den også med kaffeskum eller vaniljeis Tilsæt evt. lidt marcipan til dejen som i denne opskriftEn let luftig kakao marengskage med bær og flødeskum – kan laves med få ingredienser. En nem marengskagebund og en billig dessert
Jeg har kun brugt 2 æggehvider her, så denne pavlova rækker ca. til 4-5 personer. Du kan sagtens fordoble eller tredoble portionen, hvis I er flere til bords.
En marengskage skal helst spises med det samme, så for mig rækker det med en lille portion, hvis vi kun er få.
Hvis du laver en større portion, så kan du også lave dejen som 2 marengsbunde.
Bundene kan herefter lægges sammen til en dejlig marengslagkage a la denne forårslagkage med moccacreme.
Denne chokolade pavlova vil også være lækker med banan i skiver under flødeskummet. Få en opskrift på pavlova med banan og blåbær her.
Faktisk så kan du bruge denne chokolade pavlova opskrift som bund til en kakao marengsbund. Det er jo nemlig lige dét det er.
Hvorfor hedder det Pavlova og hvad er en Pavlova kage?
Pavlovaen skulle være opkaldt efter den berømte russiske ballerina Anna Pavlova. Kagen skulle være skabt under hendes turneér i Australien og New Zealand i 1920’erne. Begge lande skulle efter sigende kæmpe om om hvilket land der er oprindelseslandet. (kilde)
Kagen er en let luftig marengskage, sprød udenpå og blød/sej indeni.
Navnet på kagen skulle illustrere Pavlova balletdanserens lethed og elegance på scenen. En pavlova er typisk toppet med flødeskum og friske frugter.
Vi nød marengskagen i sommerhuset, med søde kaffegæster. Kæmpe succes! Selvom jeg har angivet at kagen rækker til 5, så tømte vi kagefadet os 4. Det må da vist siges at være en god anbefaling. 🙂
Hvis du er vild med marengskager med bær, så prøv også denne fragilité eller denne pavlova med frugt og yoghurt i flødeskummet.
Kan også laves med kaffeskum – lidt kaffe i flødeskummet er også super lækkert. Server også gerne vaniljeis i skiver til, i stedet for flødeskum.
Få flere opskrifter på marengskager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.