Kalkunbryst i stegeso. Her får du opskriften på langtidsstegt kalkun tilberedt i Römertopf.
Lækker langtidsstegt mad i stegesoen, også selvom man skal passe sin søndagsvagt på biblioteket?
Jep det er intet problem. Stegesoen skal bare fyldes, før man suser afsted.
Det er bare skønt at komme hjem igen, til et velduftende hus, mange timer senere. Ahh at åbne døren og indsnuse de gode lækre simredufte. Fornemt blot at kunne løfte låget af, og så er der serveret.
Römertopfen kom, så og sejrede igen.
Denne gang var det et lækkert kalkunbryst i baconsvøb, lagt på en bund af flødekartofler med peberfrugt, løg og hvidløg.
Uhm en lækker ret. Langtidsstegt kalkun – mørt og lækkert kød og cremede flødekartofler – alt i ét fad.
Forberedelserne tog under ½ time og anstrengelserne står rigeligt mål med resultatet. Totalt mørt kød, smagfulde flødekartofler og som ekstra gevinst; rigeligt mad til to dage.
Det er helt genialt med en Römertopf, for maden kan forberedes i rigtig god tid.
Dagens ret var 7 timer i ovnen. På denne tid kan man snildt nå både at besøge bedstemor, tage på skovtur, tage på arbejde, tage en slapper?
Jeg har brugt kalkunbryst til retten her, men svinemørbrad vil også kunne bruges.
Tilberedningstiden vil bare lige skulle forkortes lidt eller temperaturen sænkes.
En marineret nakkesteg eller en culottesteg vil også være godt. Uanset hvilken type kød du bruger, vil det blive en LÆKKER ret. Tro mig 🙂
Du får opskriften lige her:
Kalkunbryst i stegeso – få en god nem opskrift på langtidsstegt kalkun hér
Ingredienser
- 1 kalkunbryst nakkesteg kan også bruges
- 1-2 pakker bacon i skiver á 100 gram
- 2-2½ kg kartofler i skiver
- 5 fed hvidløg
- 4 løg i skiver
- 1-2 røde peberfrugter i skiver
- ½ liter piskefløde eller madlavningsfløde
- 2-3 dl mælk
- Salt/peber
Sådan gør du
- Start med at sætte din Römertopf i blød i minimum et kvartér. Fyld den underste del og sænk den anden del ned oveni og fyld også den. Køkkenvasken kan fint bruges.
- Jeg har en stor og en lille Römertopf, men du skal bruge den store Römertopf til denne portion, alternativt kan du nøjes med kun 1½ kg kartofler og 3 løg.
- Skær kartofler, løg og peberfrugt i skiver og fordel i Römertopfen lidt på skift. Pres hvidløgsfeddene over og krydr godt med salt/peber flere gange undervejs. Retten kræver meget krydderi.
- Krydr kalkunbrystet godt og omkvikl det med bacon. Læg kalkunbrystet på toppen af kartoflerne.
- Hæld piskefløden ved og skyl kartonen godt med mælken og tilsæt også det.
- Læg låget på Römertopfen og sæt den i en kold ovn.
- Sæt temperaturen på 100 grader varmluft og lad stegesoen simre i 7 timer. Har du kun 5 timer, kan du tilberede retten ved 125 grader varmluft, har du 3 timer v. 150 grader varmluft. Har du 2 timer, så prøv 175 grader varmluft.
- Tjek gerne kartoflerne undervejs, om de har fået nok, brug også gerne et stegetermometer til kødet - kernetemperaturen skal være 75 grader. Skru evt. lidt op for temperaturen
- Vær obs. på at fløden bobler meget ovenud, jo højere temperaturen er. Langtidssimren er klart bedst
Noter
Mør og lækker kalkun i stegeso med cremede flødekartofler
Når du fylder stegesoen med vand, opsuger rødleren vandet, som afgives under tilberedningen. Kød og tilbehør bliver derved ekstra saftigt.Resultat: Møre og saftige lækkerier.
Jeg plejer at lade stegesoen trække vand i køkkenvasken, imens jeg ordner kartofler og grøntsager. Du kan bruge lige det kød og de grøntsager du synes allerbedst om, når du laver mad i din Römertopf.
Jeg synes at løg, hvidløg og peberfrugt passer godt i flødekartofler, derfor blev det til hovedingredienserne til dagens ret.
Smart at kød og tilbehør bliver færdigt i ét og samme fad.
Jeg er begyndt at købe baconskiver hos slagteren i store 1 kg. vakuumpakkede poser.
Slagtens bacon er mest kødfyldt, det har mest smag og skiverne er tykkere. 1 kg. koster 70 kr hos slagteren. Småpenge, når man tænker på, at 150 gram nemt kan koste 10-15 kr i butikkerne, for en betydeligt ringere kvalitet.
Kig forbi, når du er hos slagteren. Måske din også har bacon-engros? Det betyder jo intet at dele sådan en stor slagterportion op i mindre poser.
Jeg nyder i hvert fald at have små poser med den gode slagterbacon i fryseren.
I fryseren fandt vi også denne ½ liters piskefløde, købt til ingen penge i dagene efter juleaften. 5 kr. kostede den vist?
Flødekartofler lavet med rigtig piskefløde, smager nemlig bare bedst.
Det var da bare en lækker langtidsimre ret.
At lave og spise godt og lækkert hjemmelavet mad, forbinder jeg normalt med god weekendtid.
Med en stegeso blev det muligt at trylle lækkert mad, også selvom jeg arbejder lystigt imens.
Römertopfen tryllede lækkerierne, imens jeg var optaget andetsteds. Genialt. 🙂
Anbefalingen er nu hermed givet videre til dig.
Stegeso Römertopfen har jeg jublet over flere gange før. Du finder opskrifter på stribe her på bloggen.
Jeg har både en stor og en lille stegeso, men efter jeg fik den store, har jeg nærmest ikke brugt den lille.
Laver du mad til 4 eller flere, vil jeg foreslå dig at kigge efter den store, hvis du alligevel skal på tilbudsjagt.
Måske julemanden snød dig? Glemte han at komme med en stegeso til dig, så fortvivl ej for de kan tit fås på tilbud til hos isenkræmmerne.
Jeg elsker virkelig min stegeso og vi bruger den allermest om vinteren.
Måske den i perioder kan samle støv og måske du synes den fylder lidt for godt op i køkkenskabet?
Har du en stegeso du sjældent bruger, så hiv den frem i lyset og giv den en revival. Du vil ikke fortryde det.
Her i huset er vi totalt fan og vi glæder os allerede til de lækre madrester vi skal nyde imorgen. Stegeso-win. 🙂
Få flere lækre stegeso opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Jeg er Ikk så vild med bacon ,har du en ide til hvad jeg ellers kan bruge ?
Det må prøves 🙂
Jeg troede bare at kartoflerne ville smatte helt ud efter 7 timer i stegeso….*s*