Römertopfen fyldes med flødekartofler og kalkunbryst med bacon

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Det er søndag. Det er ikke fordi søndag SKAL være Römertopf-dag, men på en eller anden måde ender det altid sådan her i huset.

Det er så dejligt nemt at fylde Römertopfen med gode sager, putte låg på og efter et par timer er der tryllet en vidunderlig middag. Det er aldrig gået galt med en Römertopf-middag. Den kan ikke brænde på eller koge over. Fordelen er også at der som regel bliver en kæmpe portion mad, så der er let og lækkert varmemad efter en lang og travl mandag. Det er så SKØNT med en nem maddag på en mandag! 🙂

Retterne i Römertopf er også lette at gå til. Ikke så mange dikkedarer. Kød, kartofler, grønt. That’s it. Alt bliver tilberedt sammen, og suger kraft og saft af hinanden. Retten bliver dampkogt og kødet meget mørt.

Denne søndags Römertopf-ret blev kalkunbryst med bacon på bund af flødekartofler med porrer. Godt krydret. Låg på. Færdig efter 2 timer på 200 grader varmluft.

Opskrift på kalkunbryst med bacon på bund af flødekartofler med porrer :

2 kg kartofler

1 bundt porrer

½ liter Milda fløde (eller almindeligt piskefløde, afhængigt af fedtforskrækkelse)

1 kalkunbryst

1 pakke bacon.

Så enkelt. Så let. Så lækkert.

Fremgangsmåde : 

Kartofler skrælles og snittes i fine skiver. Porrerne vaskes og snittes fint. Har du en køkkenmaskine der kan gøre arbejdet for dig, går det lidt lettere ellers kan håndkraft sagtens bruges.

Kartoffel/porreblandingen fyldes i Römertopfen der har suget vand en halv times tid først. Fløden hældes over.

Der krydres godt. Jeg brugte salt og hvidløgspeber. Hvidløgspeber smagte GODT i denne ret! Også i denne ret. ELSKER min store Santa Maria Hvidløgspeber-bøtte!

Kalkunbrystet krydres og lægges på. Bacon foldes omkring.

Römertopfen bliver godt fyldt op, men låget er højt så der er fint plads i toppen. Låget lægges på og Römertopfen sættes i en kold ovn. Temperaturen sættes på 200 grader og tilberedningstid min. 2 timer.

Du kan snildt klargøre retten og tage på en hurtig skovtur, hvis solen pludselig og helt uventet skulle begynde at skinne (Det gjorde det hos os idag, vi drønede ud og nød de sparsomme solglimt som en flok desperadoer 🙂

Efter et par timer kan du prøve at stikke i kartoflerne. Du kan også sætte et stegetermometer i kalkunen for at tjekke om den har fået nok. Husk at låget ikke må lægges på en kold overflade, så kan det knække.

Retten var tip top her efter 2 timer. Det er vildt lækkert at lave flødekartofler på den måde. Saft og kraft fra stegen simrer ned i kartoflerne og giver en særlig god smag.

Har du ikke en Römertopf, er det jo godt at julemanden snart kommer på besøg hos dig. 🙂

Römertopfen kan sagtens vaskes op i opvaskeren. Den bliver ikke klam og snasket som mange tror. Man skal bare huske at den skal tørre tilstrækkeligt inden den bliver gemt væk i skabet.

Bon appetit.

Denne søndagsmenu kan anbefales.

 

 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

7
Skriv en kommentar

4 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Mascha

Hej gitte. Tror du denne opskrift kan også laves i en slowcooker??? På forhand tak og god weekend ?

Stephanie

Nok et mærkelig spørgsmål men hvor pokker skal MSN gøre af låget når det ikke må ligges på en kold overflade? ?

Newyorkerbyheart

Lige præcis 🙂

Mange hilsner
Birthe

Newyorkerbyheart

God ide med at lave flødekartoflerne på den måde, jeg får virkelig lyst til det lige nu og her 🙂 Det må klart prøves.

Mange hilsner
Birthe

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer