•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Det er søndag. Det er ikke fordi søndag SKAL være Römertopf-dag, men på en eller anden måde ender det altid sådan her i huset.

Det er så dejligt nemt at fylde Römertopfen med gode sager, putte låg på og efter et par timer er der tryllet en vidunderlig middag. Det er aldrig gået galt med en Römertopf-middag. Den kan ikke brænde på eller koge over.Römertopf - stegeso Fordelen er også at der som regel bliver en kæmpe portion mad, så der er let og lækkert varmemad efter en lang og travl mandag. Det er så SKØNT med en nem maddag på en mandag! 🙂

Retterne i Römertopf er også lette at gå til. Ikke så mange dikkedarer. Kød, kartofler, grønt. That’s it. Alt bliver tilberedt sammen, og suger kraft og saft af hinanden. Retten bliver dampkogt og kødet meget mørt.Kalkun og flødekartofler med porrer i stegeso

Denne søndags Römertopf-ret blev kalkunbryst med bacon på bund af flødekartofler med porrer. Godt krydret. Låg på. Færdig efter 2 timer på 175 grader varmluft.

Du får den nemme lækre opskrift lige her:

Kalkun og flødekartofler med porrer i stegeso

Kalkun og flødekartofler med porrer i stegeso
En skøn simreret til stegeso
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ret: Kalkun og flødekartofler med porrer i stegeso
Kategori: Kalkunbryst med bacon og flødekartofler med bacon i stegeso
Keyword: kalkun, kalkunbryst
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 kg kartofler
  • 1 bundt porrer
  • ½ liter fløde gerne kaffefløde eller anden light fløde
  • 1 kalkunbryst ca 1 kg gerne større
  • 1 pakke bacon ca. 150 gram

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og snit dem i fine skiver. Vask porrerne og snit dem fint. Har du en køkkenmaskine, der kan gøre arbejdet for dig, går det lidt lettere ellers kan håndkraft sagtens bruges.
  • Fyld kartoffel/porreblandingen i Römertopfen, der har suget vand en halv times tid først. Hæld fløden over.
  • Krydr godt. Jeg brugte den gode Santa Maria hvidløgspeber. Den bedste peber, synes jeg.
  • Krydr kalkunbrystet godt og læg det på kartoffel/porre-blandingen. Fold bacon omkring.
  • Læg låget på og sæt Römertopfen i en kold ovn. Temperaturen sættes på 175 grader varmæuft og tilberedningstid min. 2 timer.
  • Stik i kartoflerne efter et par timer. Du kan også sætte et stegetermometer i kalkunen for at tjekke om den har fået nok - kernetemperaturen skal være ca. 75 grader.
    Kalkun og flødekartofler med porrer i stegeso
  • Tag evt. låget af de sidste 5 minutter, så kartofler og steg kan få en grillet brun farve
    Kalkun og flødekartofler med porrer i stegeso

Noter

Du kan bruge andet kød til opskriften - en helstegt nakkefilet, en hel kylling eller en oksesteg måske
Du kan også tilberede i 3 timer v. 150 grader varmluft eller til kalkunstegen har en kernetemperatur på 75 grader
Du kan skære en lomme i kalkunbrystet og fylde det med flødeost f.eks. hvidløgsost
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Skønne flødekartofler med porrer og lækre flødekartofler med fløde – altsammen i stegeso

Har du en køkkenmaskine der kan gøre arbejdet for dig, går det lidt lettere ellers kan håndkraft sagtens bruges, dog vil det tage længe at snitte porrerne så fint 😀Kartoffel/porreblandingen fyldes i Römertopfen der har suget vand en halv times tid først. Vandet afgives under tilberedningen og herved afgives ekstra fugt til retten. Det er jo dét, der er så smart. Römertopf - stegesoKalkunbrystet krydres og lægges på. Bacon foldes omkring.

Römertopfen bliver godt fyldt op, men låget er heldigvis så højt, der er fint plads i toppen. Låget lægges på og Römertopfen sættes i en kold ovn. Temperaturen sættes på 175 grader varmluft og tilberedningstid minimum. 2 timer.

Du kan snildt klargøre retten og tage på en hurtig skovtur, hvis solen pludselig og helt uventet skulle begynde at skinne. Det gjorde det hos os idag; vi drønede ud og nød de sparsomme solglimt som en flok desperadoer 🙂Kalkun og flødekartofler med porrer i stegesoEfter et par timer kan du prøve at stikke i kartoflerne. Du kan også sætte et stegetermometer i kalkunen for at tjekke om den har fået nok – kernetemperaturen skal være ca. 75 grader. Husk at låget ikke må lægges på en kold overflade, så kan det knække.

Retten var tip top her efter 2 timer. Det er vildt lækkert at lave flødekartofler på den måde. Saft og kraft fra stegen simrer ned i kartoflerne og giver en særlig god smag. Slurp – retten var SÅ populær 🙂

Har du ikke en Römertopf, så kan en stegeso af glas sagtens bruges – alternativt en støbejernsgryde med låg. Mon ikke også at retten vil være god i slow cookeren? Jeg tror det.

Römertopfen kan sagtens vaskes op i opvaskeren. Man skal bare huske at lade begge halvdele tørre tilstrækkeligt før de bliver gemt væk i skabet.

Bon appetit. Glæd dig til denne ret, den er super lækker. Kalkun og flødekartofler med porrer i stegeso

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •