Hvis du er fan af lækre krydrede kartofler, så kig med her.
Disse kartofler er stegt i ovnen sammen med en masse lækre krydderier bl.a. chili, paprika, hvidløg og oregano og de smager skønt, året rundt.
Faktisk er det en lækker chiliolie kartoflerne steger i og sesamfrøene er med til at gøre kartoflerne sprøde og lækre. Hov og der er også citronsaft i. Du kan tro, at det bare er nogle lækre kartofler. 🙂
Laver du retten om sommeren, så brug gerne små nye kartofler med skræl. Du kan fint nøjes med bare at vaske dem. Laver du retten om vinteren, så er skrællen noget tykkere på kartoflerne og her er det som oftest bedst at skrælle.
De krydderier jeg har brugt nedenfor er bare vejledende – du kan sagtens udskifte med andre yndlingskrydderier. Mængden er du også selv lidt herre over – tilsæt gerne mere/mindre krydderi, alt efter egne smagsløg.
Ovnkartoflerne er suppleret med gulerødder, fordi gulerødder simpelthen bare passer godt sammen med de “røde” krydderier som paprika og chili og så fordi at gulerødderne også er med til at gøre retten bare lidt sundere.
Gulerødder kan sagtens udelades og omvendt kan du også lave retten alene med gulerødder.
Jeg har brugt helt almindelige kartofler til retten men jeg tror også at det vil være et hit at bruge søde kartofler. Krydderierne vil klæde de søde kartofler rigtigt godt tror jeg 🙂
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Kartofler i ovn med chili og sesam – opskrift

Ingredienser
- 2½ kilo kartofler bruger du nye kartofler, kan du fint nøjes med bare at vaske dem
- 1 kg gulerødder
- 1 dl. olie Du kan reducere på olie-mængden, men jo mere olie, jo sprødere kartofler
- 1 spsk. paprika
- 1 spsk. tørret oregano kan erstattes med timian/rosmarin ell. lign
- 1 tsk. chilipulver
- 1 spsk tørret hvidløg eller 5 fed friskpressede hvidløg
- 1-2 tsk. salt - gerne flagesalt
- 1 tsk. peber
- 4 spsk. citronsaft
- 1 dl sesamfrø kan udelades
Sådan gør du
- Skræl kartofler og gulerødder og skær i både. Måske du kan nøjes med at vaske kartoflerne?

- Rør krydderierne i olien. Tilsæt hvidløg og citronsaft.

- Hæld kartofler og gulerødder i en pose og hæld olieblandingen deri. Vend kartoflerne godt.

- Hæld kartoflerne i et aluminiumsfad/fad af støbejern.

- Dryp evt. resten af krydderolieblandingen over kartoflerne. Vend med sesamfrø

- Steg kartoffelfadet i ovnen i ca. 1 time v. 200 grader varmluft Vend flere gange undervejs. .
- Kartoflerne er færdige, når de er møre og sprøde

Noter
Oregano kan erstattes med f.eks. rosmarin, timian eller basilikum Servér gerne ailio - hvidløgsmayonnaise til kartoflerne
Sprøde krydrede kartofler med chili, citron og sesam – lækkert kartoffeltilbehør
Halløj hvor er det altså bare nogle lækre kartofler. Dem kan du altså godt glæde dig til at smage.
Kartofler er taknemmelige, for de kan tilberedes på så mange måder og med krydderier i alle afskygninger.
I min familie foretrækker vi kartofler i ovn, fremfor de traditionelle kartofler kogt i gryde (medmindre det er de første nye kartofler selvfølgelig)
Ovnkartofler smager godt som tilbehør til mange lækre retter og dagens kartofler nød vi til en lækker grillet cuvettesteg – uhm en lækker menu!
Servér gerne aioli – hjemmelavet mayonnaise til kartoflerne. Du kan tro, det smager godt!

God fornøjelse med de lækre krydrede kartofler i ovn – jeg håber de bliver et hit hjemme hos dig også 🙂





