Kokoskage med rabarber. <3 Uhm i dag får du opskriften på en rigtig lækker rabarberkage.
Rabarbersæsonen er over os og den er heldigvis god og lang. Herligt 🙂
Jeg er vild med rabarberkager! Ja du finder en million rabarberkageopskrifter på bloggen, men i dag får du altså endnu én. En rigtig lækker én 🙂Faktisk er det en kage klassiker fra bloggen, jeg har afprøvet i en rabarberkagevariant. Det er den populære kokoskage, jeg har puttet rabarber i og sikke en succes!
Her får du dagens kokoskage bagt med rabarber.
Opskriften på kokoskagen får du lige her – glæd dig, det er en rigtig nem opskrift:
Kokoskage med rabarber – få en god nem lækker opskrift på rabarberkage hér
Ingredienser
- 100 gram smør smeltet
- 2 tsk vaniljesukker
- 200 gram sukker
- 2 æg
- 125 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 30 gram kokosmel 1 dl
- 1 dl mælk
- 300 gram rabarber - i tern eller andre bær/anden frugt
- Drys: Rørsukker, sukker, perlesukker kan udelades
Sådan gør du
- Vask og rens rabarberne og skær dem i små stykker på 1 cm. Lad dem dryppe af
- Smelt smørret i mikrobølgeovnen eller i en gryde og rør sukker og vaniljesukker i. Pisk æggene i.
- Du kan røre dejen med elpisker, men du kan også bare bruge gaffel eller ske. Bland bagepulver med hvedemelet og vend det i sammen med kokosmelet. Tilsæt mælken lidt efter lidt
- Smør en tærteform med smør og drys med kokosmel (så vil kagen nemmere slippe formen). Jeg brugte et firkantet kagefad på 23x23 cm og beklædte det med bagepapir.
- Hæld dejen i formen og sæt rabarberstykkerne ned i toppen af kagen. Tryk stykkerne godt ned i dejen. Du kan også bare røre stykkerne sammen med dejen.
- Drys med sukker - det giver en karamelliseret overflade
- Bag kagen nederst i ovnen ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig når den er gennembagt og sprød og gylden på toppen.
- Nyd kagen lun eller afkølet. Servér gerne flødeskum eller vaniljeis til
- Kagen holder sig frisk i dagevis. Opbevar den tildækket med stanniol og i plastpose
Noter
Rabarberkagen kan fryses og kan laves med al slags frugt/alle slags bær
Kan også laves som muffins - reducér bagetiden lidt i så fald.En skøn kage med kokos og rabarber – nem, saftig og lækker
Halløj hvor er det altså bare en rigtig lækker kage – saftig, svampet og med den fineste smag af kokos og rabarber.Har du ikke rabarber i haven, så kan du sagtens bruge anden frugt eller andre bær.
En rigtig god og nem sommerkage, der også vil være rigtig fin som dessertkage, serveret med flødeskum eller vaniljeis til.
Halløj en lækkerbisken 🙂 Kagen kan også laves som muffins – få en god nem opskrift her.
Det var en god idé at bruge rørsukker på toppen af kagen, for det giver altså bare en god og karamelliseret overflade.
Uhm sukkeret søder også de let syrlige rabarberstykker der stikker op af dejen. Det tager lidt tid at proppe rabarberstykkerne ned i dejen.
Som jeg også beskriver i opskriften, så kan du også bare røre rabarberstykkerne med sammen med dejen.
Uhm hvor kagen dufter skønt når den bager i ovnen <3
Det er en rigtig nem og taknemmelig kage. Du kan bruge lige den frugt og de bær du har på lager i din køkkenhave eller frugtskål.
Kagen kan både laves sommer og vinter og den vil også være fin med f.eks. pærer, æbler, nektariner eller måske syltede ferskner også?
Prøv en meget nem kage at bage og du skal bruge meget få – og billige – ingredienser.
En nem sommerhuskage er det også – skulle jeg hilse og sige 🙂Det er en skøn kage, der holder sig svampet og frisk i dagevis. Den kan du altså godt glæde dig til at prøvesmage 🙂
Hvis du er vild med kokoskager, så kan du finde andre lækre opskrifter på kokoskager her:
Du kan finde opskrifter på andre andre lækre kokoskager her
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
God fornøjelse med bageriet til dig 🙂