Kyllingesalat – uhm i dag får du opskriften på en nem og lækker opskrift på salat med kylling, æbler og forårsløg.
En skøn salat, jeg nød i sommerhuset på en fridag, hvor jeg kun havde mig selv til bords. Herligt. Så var der nemlig ingen, jeg skulle dele med 🙂

Vi havde en rest kylling til overs fra dagen før, perfekt til en nem frokost til mig.
I køleskabet havde vi også et æble og forårsløg. Perfekt. Det kom også i kyllingesalaten.
Havde jeg nu skulle servere kyllingesalaten for mange – eller for gæster, så havde jeg stegt bacon til toppen.
Gør du endelig gerne det, hvis du og dine gæster er vilde med bacon.
Jeg brugte bare en nem karrydressing, bestående af citronsaft og mayonnaise, til salaten. Den nemmeste karrydressing.

Du kan sagtens bruge f.eks. creme fraiche, skyr ell. lign. til salaten, hvis du foretrækker det.
En rigtig fin salat at servere som forret eller som frokostret. Den tog kun få minutter at lave, så en nem salat, hvis du altså lige har en rest kylling til overs.
Hvis ikke, så kan du hurtigt koge eller stege et kyllingebryst. Det tager ikke mange minutter.
Vi havde en rest kold kylling, som jeg bare kunne plukke kødet fra, så min salat kunne laves på 2 minutter.
Opskriften på kyllingesalaten er rigtig nem og du får den lige her:
Kyllingesalat – nem opskrift med karry og æble og gerne bacon også

Ingredienser
Kylingesalat:
- 100-125 gram kold kylling en rest kylling eller kogt/stegt kyllingebryst eller kyllingeinderfilet
- 1 æble i små tern. Kan erstattes med ananastern
- 1 forårsløg i tynde skiver (eller 1/4 rødløg skåret i små tern)
Karrydressing med mayonnaise:
- 1½ spsk mayonnaise gerne Hellmanns eller hjemmelavet. Kan erstattes eller suppleres med creme fraiche.
- 1/4-½ tsk karry smag til. Karry kan udelades
- salt smag til
- 1 spsk citronsaft eller f.eks. æblecidereddike
- evt. lidt honning eller sukker
Sådan gør du
- Skræl æblet og skær det i små tern. Skær kyllingekødet i små tern (eller pluk kyllingekød, fra et stykke kold kylling). Skær også forårsløget i små skiver

- Pisk karrydressingen sammen og smag til med salt og karry og evt. lidt akaciehonning/sukker

- Vend alle ingredienser i karrydressingen og rør. kyllingesalaten godt rundt. Lad evt. salaten trække nogle minutter i køleskab, før servering. Den vil kunne laves dagen før. Steg evt. lidt bacon og læg på toppen før servering

- Nyd kyllingesalaten i en sandwich, til flute eller på et par skiver lækkert rugbrød

Noter
Mayonnaise kan erstattes med creme fraiche eller du kan bruge halvt af hver.
Kan laves uden karry. Få opskrift her
En nem og lækker hønsesalat med karrydressing, æble og forårsløg – klar på 5 minutter
Jeg nød kyllingesalaten som frokost, på et par skiver rugbrød.
Den smagte så godt, at jeg spiste portionen helt alene. Ja der kan være fordele ved at være alene omkring middagsbordet, når det er lækkerier der serveres. 🙂
Prøv den lækre kyllingesalat.
Den er super god og også rigtig fin at servere i en sandwich eller med friskbagt flute til. Få nogle gode opskrifter her:
1.

2.

3.

4.

Æble kan du sagtens erstatte med ananas. Ananas, kylling og bacon er nemlig et kæmpe hit.
Jeg brugte æble i dag og det smagte super godt. Det var en smart måde at få brugt et lidt runkent æble på.
Spring du bare på en portion af den lækre kyllingesalat og top gerne med bacon, så vil kyllingesalaten vække endnu større lykke.
Hvis du ikke er så vild med karry i din hønsesalat, så tjek denne opskrift ud.

Hvis du mere er til kyllingesalat / hønsesalat uden karry, så kan du finde gode opskrifter her:
1.

2.

Prøv også denne lækre cæsar salat med kylling.
Rigtig god fornøjelse med kyllingesalaten til dig. 🙂






