Spinatsalat. I dag får du opskriften på en lækker spinatsalat med pinjekerner og sennepsdressing. Denne salat med spinat smager så godt, at du kan spise ustoppeligt meget af den.
Jeps – sådan kan salater nemlig også smage. 🙂
Tænk, at jeg har levet et halvlangt liv, før jeg har fundet ud af at jeg er totalt vild med salat med spinat.
Vild med, som i ellevild 🙂
Nedenfor får du opskriften på den lækreste mest enkle spinatsalat med sennepsdressing og pinjekerner
Ih – jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig. Salaten er super nem og har så fine smagskontraster.I salaten brugte jeg en sød sennepsdressing med honning til salaten og har drysset salte pinjekerner på toppen.
Udover spinat er der faktisk kun tomater i, så det er en meget enkel salat, der kun tager få minutter at lave.
Har du ikke lige pinjekerner på lager, så kan du bruge salte peanuts eller ristede solsikkekerner.
Salaten smagte så godt, at vi næsten ikke havde brug for hovedret eller brød til, for den sags skyld. Jeg kunne spise mig mæt i den! 🙂
Du kan sagtens nyde salaten som en fyldig hovedmåltidssalat, måske med tern af kyllingekød eller skinke i?
Det ville være et hit tror jeg.
Spring du bare på spinatsalaten – du får opskriften lige her:
Spinatsalat med pinjekerner, cherrytomater og sennepsdressing – få opskriften på spinat salat her
Ingredienser
- 3-500 gram frisk spinat anden salat kan bruges - f.eks. spidskål
- 2-300 gram cherrytomater halverede
- 30-40 gram ristede pinjekerner kan erstattes med salte peanuts eller ristede solsikkekerner
Sennepsdressing:
- 4 spsk olie
- 1-2 tsk. dijonsennep eller sød fransk sennep anden sennep kan bruges
- 1 tsk hvidvinseddike citronsaft, æblecidereddike eller anden eddike kan også bruges
- 1 tsk akaciehonning anden honning eller lidt sukker kan også bruges
- 1 nip groft salt
- Groft peber gerne hvidløgspeber
Sådan gør du
- Skyl spinaten og læg den i en skål med vand. Vand spinaten rundt et par gange. Evt. jord vil samle sig i bunden. Tag spinaten op og kram vandet fra
- Nu skal pinjekernerne ristes. Varm en pande op og tørrist kernerne nogle minutter ved middel varme. Hold øje og pas på temperaturen ikke bliver for høj. Lad pinjekernerne afkøle efter 3-5 minutters ristning.
- Rør nu sennepsdressingen sammen. Bland alle ingredienserne sammen. Olie, sennep, honning og krydderier.
- Kram det sidste vand af spinaten og hæld den i serveringsskålen. Dryp med sennepsdressingen.
- Skyl og halvér cherrytomaterne.
- Vend tomaterne i salaten
- Drys nu de afkølede pinjekerner over salaten
- Servér
Noter
Du kan tilsætte andre/flere grøntsager til salaten:
Majs, forårsløg og prøv også at drysse med tørrede tranebærSpinat kan udskiftes med anden salat f.eks. spidskål
Pinjekerner kan erstattes med salte peanuts eller ristede solsikkekernerEn nem og enkel salat med spinat, tomater, pinjekerner og sennepsdressing
Det er ikke lyv, når jeg fortæller, at salaten kan laves på 5 minutter.
Spinaten skylles imens pinjekernerne rister. Dressingen blandes og salaten vendes rundt. Voila! Det var faktisk det 🙂Spinat er propfyldt med vitaminer.
Det er sundt og giver dig et godt vitaminboost. At spinat så ovenikøbet smager totalt godt, er jo bare et ekstra plus 🙂
Jeg havde pinjekerner på lager, så dem brugte jeg som topping. De er lidt dyre, så tit bruger jeg f.eks. salte peanuts eller ristede solsikkekerner i stedet for.
Pinjekerner er dog mega-lækre, så brug gerne dem til salaten, hvis du har dem i dit køkkenskab. De foreslåede alternativer er dog også mega lækre.
Hold øje og pas på at temperaturen ikke bliver for høj, når du rister kernerne. Det er ærgerligt at brænde de dyre kerner af.
Lad pinjekernerne afkøle efter 3-5 minutters ristning. Det er meget svært at lade være med at smugspise – de smager nemlig virkelig godt.
Sennepsdressingen er formidabel i andre salater også.
Skøn dressing – den må du prøve. Den er super hurtig at røre sammen og den smager rigtigt lækkert. Den består af få enkle ingredienser. Bare spring på 🙂
Dryp den gode sennepsdressing over spinaten. Uhm – den klæder bare spinatsalaten rigtigt godt 🙂 Jeg brugte tomater i spinatsalaten, måske du kan finde på andre grøntsager at putte i? Majs, forårsløg, tørrede tranebær måske?
En nem og enkel spinatsalat, der smagte skønt! 🙂Det var dog den mest FANTASTISKE spinatsalat!
En sød og trofast læser på bloggen motiverede mig til at driste mig ud i spinatsalaterne, og det har jeg ikke fortrudt et øjeblik.
I fredags lavede jeg f.eks. sauteret spinat til kyllingen. Uhm – jamen det smagte jo også bare godt. Det er så godt når vi kan inspirere hinanden 🙂
Dagens sprøde salat med pinjekerner ville smage fantastisk med tern af f.eks. kold kylling på toppen.
Uhm – jeg fint nøjes med salaten alene så En god, fyldig, sund og nærende salat ville det være.
Prøv gerne spinatsalaten som tilbehør eller som en god og mættende frokostsalat.
Jeg/vi må da vist hellere komme i gang med at få lavet lidt flere gode salater med spinat 🙂
Vi spiste spinsatsalaten til en skøn simreret – nemlig weekendens lækre Boeuf Bourguignon og så fik vi et lækkert hvidløgsbrød til.
Det var en skøn middagstallerken og du får opskrifterne på lækkerierne her:
1.
2.
Sikke en fornem menu, og så på en ganske almindelig råkold og grumsetgrå tirsdag!
Spring du bare på den gode salat. Familien giver den 5 stjerner 🙂
Her får du lige lidt flere lækre opskrifter med spinat:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
UHM den salat skal prøves.
Den anden dag lå noget slattent spinat og lurede i køleskabet. Jeg ristede løg og champignon på panden. Tilsatte spinat og lod det falde sammen og bagefter ægge / mælkeblanding over. MUMS blev til en lækker æggekage serveret med ristet rugbrød og bacontern.