Mazarintærte med rabarber. Her får du opskriften på en saftig og svampet mazarinkage med frugt. En nem lækker kage.
Oh la la – der er mange rabarberkager på bloggen, men ingen som denne.
I dag skal du høre om den lækreste mazarintærte med rabarber, godt svampet i konsistensen p.g.a. rigeligt frugt skyr, marcipan og SMØR!
Opskriften er rigtig nem og dejen kan røres bare med ske.
Kagen er hurtigt lavet og den vil passe perfekt som lækker kage til eftermiddagskaffen eller som dessertkage efter en god middag.
Årets første rabarberhøst er altid noget helt særligt.
Når jeg sér én rabarberstængel pible op af jorden, tænker jeg, jubii rabarberkage på vej! Venter med længsel hele vinteren. Rabarber er for mig en rigtig god forårsbebuder.
Heldigvis er sæsonen lang. Rabarber kan nemlig sagtens bruges efter Sankt Hans også.
På nogetiovnen.dk kan du allerede nu finde en masse gode nemme opskrifter med rabarber. Jeg får aldrig rabarberkager nok – jeg håber også du er rabarberkagefan? 🙂
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på lækre rabarberkager med eller uden marcipan.
Kan man lave denne mazarintærte med anden frugt/andre bær?
Jeps! Det er nemlig det gode ved denne kage. Du kan lave den med den frugt, der lige er i sæson, eller som du lige har i din frugtskål. Prøv f.eks. med hindbær, brombær, ribs, pærer, æbler?
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Mazarintærte med rabarber & marcipan – få en god nem opskrift her

Ingredienser
- 3-400 gram rabarber anden frugt eller andre bær kan bruges
- 2 spsk sukker
- 2 spsk kartoffelmel eller Maizenamel
- 150 gram blødt smør
- 150 gram sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 æg
- 2½ dl. skyr - alle slags kan bruges yoghurt, tykmælk el. andet surmælksprodukt el. mælk kan bruges
- 1 tsk. bagepulver
- 225 gram mel
- 150 gram marcipan - 75 gram til dejen + 75 gram til topping kan udelades
- Tilbehør: flødeskum creme fraiche eller vaniljeis
Sådan gør du
- Rens rabarberne og skær dem i 2-3 cm. stykker.
- Bland sukker og kartoffelmel og vend rabarberstænglerne rundt heri.
- Pisk smør, vaniljesukker og sukker hvidt. Tilsæt æg 1 af gangen og skyr el. lign. til sidst. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i dejen med dejspatel
- Snit marcipanen i grove stykker og tilsæt halvdelen til dejen. Vend rabarberstykkerne i dejen.
- Fordel dejen i en smurt tærteform med høj kant. Min målte 25x5 cm. Fordel resten af marcipanen øverst på toppen. Pres marcipanstykkerne lidt ned dejen.
- Bag kagen nederst i ovnen ca. 40-45 min ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Sluk gerne ovnvarmen lidt før og bag kagen færdig v. eftervarmen. Tjek kagen undervejs. Den er færdig, når den er sprød, gyldenbrun og gennembagt.
- Efter lidt afkøling er kagen klar til servering. Serveres som den er eller med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche til
Noter
Mazarintærten kan bages med al slags frugt/alle slags bær: pærer, æbler, hindbær, jordbær, kirsebær?
Kagen er fryseegnetKan også bages som muffins. Halvér bagetiden i så fald
En lækker mazarinkage med rabarber, skyr og marcipan – en svampet, saftig kage der er nem at lave
Skøn, saftig rabarberkage med marcipan, uhm hvor er den bare lækker og saftig i flere dage.
Kagen bliver sprød på toppen og blød i midten. Så god, svampet og med den lækreste smørsmag. Den bedste rabarberkage, eller én af dem.:-)
Mazarintærten kan også bages som rabarbermuffins. Bagetiden skal ca. halveres. Få en god nem opskrift på rabarbermuffins med marcipan her.
Kan man bruge andet end skyr til mazarinkagen?
Det er rigtigt lækkert at bage med surmælksprodukter. Det gør kager ekstra saftige/svampede og du kan reducere i fedtstoffet. Brug bare hvad du har i køleskabet.
Skyr med frugt/vanilje, vanilje yoghurt eller tykmælk er guld værd i kager. Det tilfører både fugt, så kager får en god svampet konsistens. Prøv også denne svampede rabarberkage med marcipan og skyr.
Frugt eller vanilje yoghurt tilfører også god smag. Alle slags skyr kan bruges til denne kage.
Måske du har en rest yoghurt, tykmælk, kærnemælk? Skyr af alle slags kan bruges. Mazarinkagen kan også sagtens laves med mælk.
Søde, lækre rabarberstængler. Her lige et par rabarber tips til dig.
Vidste du mon, at rabarber bare skal “trækkes op”? I starten snittede jeg dem af nede ved jorden, men har fået kyndige råd:
Den nederste del af en rabarberstængel er den allersødeste, så den skal vi da også bruge. Bare skær de allernederste brune milimeter af. Bare lige et tip til dig.
Når du trækker en rabarberstængel op, i stedet for at skære, så skyder en ny rabarber også hurtigere op. På den måde kan du få et frodigt rabarberbed. Skønt!
Måske du har opdaget, at jeg glad og gerne bager kager med marcipan?
Marcipan er bare prikken over i’et i mange kager synes jeg. Riv eller snit nogle grove marcipanstykker og tilsæt dem i og på kagetoppen.
Når man får sådan et stykke lækkert marcipan i kagen, er det som at vinde i marcipanlotteriet.
Bagt marcipan smager som kransekage, så stykkerne der stikker op i den sprøde kagetop er SÅ lækre.
Den søde marcipan giver et godt modspil til de let syrlige rabarber i denne kage. En skøn mazarinkage med frugt
Du kan sagtens udelade marcipan, hvis du ikke lige har det på lager.
Så er der rabarberkage på kagetallerkenen – en skøn rabarbermazarin. Den må du prøve. Servér kagen som den er eller med vaniljeis eller creme fraiche til.
Få flere gode nemme opskrifter på rabarberkager med marcipan her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

Ser dejligt ud , den må jeg prøve at bage
Kan man fryse vandbakkelse ???????
På forhåbd tak
Knus Ingrid
Den må eg prøve. Er den mon fryseegnet ?
Hilsen Elln
Fryseren havde udsolgt af rabarber, så der står nu en blåbær-hindbær-mazarinkage og køler og bare venter på at blive spist 🙂
Der faldt en håndfuld havregryn i dejen, da jeg mindes det plejer at gå ret godt med marcipan ..
Tak for inspiration 🙂
Jeg ved ikke hvordan jeg kom her forbi, men det gjorde jeg. Og jeg så for mit indre blik den vidunderlige kage som rabarberne fra sidste år ville blive forvandlet til når familien kigger forbi i overmorgen. Men oooh, de sidste rabarber blev åbenbart forvandlet til en anden vidunderlige rabarberkage da jeg holdt sommerfest i januar. Til gengæld har jeg ribs i rå mængder for jeg havde ikke hænder nok til at lave ribssaft til sommerfesten, som jeg ellers havde tænkt mig. Kan ribs bruges i kagen, tror du?
Denne har jeg bare lyst til at bage. de det samme , men manden kan ikke lide mazipan. Smager denne kage meget af mazipan?
Hej Jannie
Uha ja det blev en rigtig lækker kage, virkelig svampet og syrlig/sød på den helt rigtige måde. Den opskrift du deler ser da også rigtig lækker ud. Uhm rabarberkage…..;-)
Mange hilsner
Gitte
Uhmmmmm den skal jeg prøve!!!! Min yndlings er: Lou’s Rabarber-kokos-tærte 350 g rabarber i 1 cm skiver 125 g rørsukker 1 tsk vanillesukker 1 tsk Maizena Blandes og trækker ca. 30 min. 125 g smør 125 g sukker Røres godt 1 æg Røres i smør/sukker 60 g mel ½ tsk bagepulver 100 g kokosmel Blandes i Bred et lag dej (ca. 2/3) ud i en tærteform eller springform, fordel rabarberblandingen oven på og læg resten af dejen i klatter ud over frugten (flyder ud under bagning). 45 min. Ved 185 grader. Serveres med flødeskum eller creme fraiche (Kagen bliver sådan… Læs mere »
Uhm, det ser skønt ud 🙂
Vi har altid skyr på lager, men har endnu ikke prøvet at bage kage med det, så det må jeg da prøve 🙂
God dag.