•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vaniljestjerner med marcipan, tranebær og hasselnødderSikke lækre kager man pludselig kan trylle!

Vaniljekranse i en helt ny udformning – med marcipan, tranebær og hasselnødder. Vaniljestjerner – julestjerner?

Hvis du er vild med vaniljekranse og kransekage vil du også elske disse, for disse vaniljestjerner er nemlig en kombination af disse to slags skønne kager, nej vent de fortjener at få et selvstændigt navn, for de er endnu bedre!Vaniljestjerner med marcipan, tranebær og hasselnødderWow – de blev en million gang bedre end de klassiske! Jeg er vild med vaniljekranse, men fremover vil jeg altså være endnu mere vild med kransekage-konfektagtige vanilje-julestjerner 🙂Vaniljestjerner med marcipan, tranebær og hasselnødderHer kommer opskriften på:

Vaniljestjerner med marcipan, tranebær og hasselnødder

Vaniljestjerner med marcipan, tranebær og hasselnødder
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 38 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Jul hos Bagenørden
Keyword: kransekagekonfekt, vaniljekranse, vaniljestjerner
Portioner: 40 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 175 gram blødt smør blødgøres 10-20 sekunder i mikrobølgeovnen. Det er vigtigt at du bruger SMØR
  • 125 gram sukker
  • 1 æg
  • 250 gram hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 stang vanilje
  • 200 gram revet marcipan
  • 2 håndfulde grofthakkede tranebær
  • 2 håndfulde grofthakkede mandler
  • Pynt: Ristede hasselnødder.

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Pisk smør og sukker sammen med vaniljen fra vaniljestangen.
  • Tilsæt æg og pisk godt.
  • Bland mel med bagepulver og salt og tilsæt.
  • Riv marcipanen og blødgør den 20-30 sekunder i mikrobølgeovnen.
  • Bland marcipanen i dejen.
  • Hak mandler og tranebær groft og tilsæt.
  • Put dejen i en tylle og sprøjt små stjerner ud.
  • Pynt med en hasselnød på toppen.
  • Bag vaniljestjernerne 8 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Lad kagerne afkøle på en bagerist til de er helt sprøde

Noter

Opbevar vaniljestjernerne i tætsluttende kagedåse
Vaniljestjernerne kan fryses
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde lækre smørbagte jule-vanliljestjerner

Vaniljestjerner med marcipan, tranebær og hasselnødderher ser du de lækre kager fanget i novemberdagens eneste solskins-lysstråle. 
Vaniljestjerner med marcipan, tranebær og hasselnødder
Endelig lykkedes det mig at sprøjte vaniljekranse-dej ud med sprøjtetylle! Jubii!

Kunsten er at smør og marcipan skal blødgøres tilstrækkeligt og det gik så fint! Jeg ejer ingen kødhakke-fidus til at sprøjte vaniljekranse ud med og det ser ud som om at det godt kan gå alligevel?

Men hullet mangler jo dog stadigvæk i kransene, men pyt, som min datter siger, så er det da bedre at hullet er fyldt ud end at det mangler? 😉Vaniljestjerner med marcipan, tranebær og hasselnødderEr du frisk på lidt fornyelse i julekage-bageriet, så prøv disse vanilje-julestjerner.

Du får ikke ørerne i maskinen hos familien til jul. I promise. Disse smager nemlig endnu mere fantastisk end vanlijekranse-klassikeren 🙂

Vaniljestjernerne er en kombination af klassiske vaniljekranse og klassisk kransekagekonfekt, så kagerne vil sagtens kunne serveres som lækkerbisken nytårsaften også.

Jeg synes at kagerne ser fine og festlige ud og du skulle bare prøve at smage dem, du kan tro, de er et hit 🙂Vaniljestjerner med marcipan, tranebær og hasselnødder


  •  
  •  
  •  
  •  
  •