Flæskesteg på grill rotisserie. Uhm hvor smager det bare godt! I dag får du opskriften på en saftig og lækker flæskesteg tilberedt på gas grill.
NU skulle det være – jeg har taget tilløb længe. I dag skulle der grille flæskesteg på menuen.
Vi har købt et rotisserie til vores gasgrill og elsker allerede at tilberede lækre retter på det roterende grillspyd.
Det smarte er, at kød bliver meget mere sprødt og sprødt på alle sider. Nederst i dette indlæg får du flere gode opskrifter du kan lave på dit rotisseri.
Vi har hidtil kun haft successer med vores rotisserie, og hvis jeg kan lykkes med en flæskesteg på grill, kan du også! 🙂
Gode tips når du griller flæskesteg:
- Grill din første flæskesteg en dag du har god tid og beregn 1 time pr. kg alt incl.
- Arbejd salt godt ned i den ridsede flæskesteg og eftersupplér gerne med mere salt efter et kvartérs grilltid.
- Sæt en foliebakke med vand i bunden af grillen, som fedtet kan dryppe ned i, ellers risikerer du “fedtbrand” og det skulle være en barsk oplevelse. Supplér med mere vand undervejs. Stegeskyen kan senere bruges til sauce.
- Køb dig et rotisseri, som roterer stegen under hele tilberedningen – ellers må stegen vendes flere gange undervejs.
Opskriften nedenfor kan bruges både til gasgrill og til en almindelig kul grill.
Flæskesteg på grill med rotisserie grillspyd – få en god opskrift hér
Ingredienser
- 1 flæskesteg vores vejede 1,7 kilo og der var kød nok til 4 pers. og en rest til i morgen også
- Salt
- Tilbehør:
- Kogt broccoli eller gerne broccolisalat
Crene fraiche dressing:
- 5 dl creme fraiche fromage frais ell. lign. kan også bruges
- ½ tsk salt
- ¼ tsk hvidløgspeber
- 1 tsk akaciehonnig
Olieristede kartofler:
- 1½ kg kartofler gerne små hurtige/vaskede
- olie+salt
Sådan gør du
- Tænd op i grillen. Jeg bruger gasgril, så det er nemt.
- Skyl stegen og gnid salt godt ned i sværen.
- Sæt stegen på rotisseriet, først den lange "tværpind" Stik herefter "holderne"ind i hver ende, cirka midt på, så spyddene stikker dybt ind i kødet. Sæt nu rotisseriet fast på grillen og tænd grillen.
- Grill flæskestegen 1 time pr. kilo, eller til en kernetemperatur på 65-68 grader. Det tog 1.45 minutter for os.
- Jeg tænder begge brændere i starten, til grillen er godt varm (220 grader) herefter slukker jeg den midterste brænder (den mindste) og lader stegen grille færdig ved inddirekte varme - ca. 200 grader.Låget skal være på grillen - men det ved du vist godt. 😉
- Suppler med mere vand undervejs, i grillbakken under det roterende spyd.
- Har du intet spyd eller ingen gasgrill, kan flæskestegen sagtens grilles på almindelig rist og/eller i kulgrill
Grillede kartofler:
- Kartofler: Dampkog kartoflerne i mikrobølgeovnen ca. 15-20 min. Vend kartoflerne med smør og salt og fordel dem i aluminiumsform. Grill i ca. 30 minutter. Formen placeres under rotisseriet.
- Flæskestegen er færdig ca. når sværen er sprød. Sværen var perfekt, var temperaturen 70 grader.
- Servér flæskesteg med kartofler, broccoli og hvid dressing.
Noter
Har du ikke et rotissserie til din grill, så kan du sagtens bare grille din flæskesteg på "almindelig" vis - find en nem og lækker opskrift her
Flæskestegen kan tilberedes på almindelig kul grill ogsåEn grillet flæskesteg bliver virkelig god. Smagen var lækker og stegen blev mør og ekstra saftig
En grillet flæskesteg er et hit.
Den grillede smag klædte flæskestegen og stegen får ligesom en svagt rosa kulør yderst? Det er her den gode smag sidder, har jeg erfaret. Ja tak til mad med god grillet smag. 🙂
Kan man grille en flæskesteg uden rotisserie?
Jeps det kan man heldigvis. Få en anden god opskrift på grillet flæskesteg her.
Ups, jeg forkøbte mig selvfølgelig. På et grillforum har jeg nemlig læst, at “har man en grill og et roterende grillspyds rotisserie, så kommer det altså til at blive dyrt i flæskestege!”
Det passer. Man køber og spiser nemlig virkelig mange flæskestege, fordi det smager så godt 🙂
Sådan laver du flæskesteg på grill med rotisserie – se billederne her:
Det er nemt nok at sætte flæskestegen på grilspyddet.
Du propper først den lange tværpind ind igennem stegen. Herefter skubber du “metalholderne” godt ind ca. midt på i begge ender, så spyddene stikker dybt ind i kødet.
Det lyder lidt indvilket, men det er det slet ikke. Måske du kan fornemme arrangementet ved at kigge på billedet her?
De små metalholdere skal sættes på, så der er “hold” på stegen under tilberedningen.
Jeg kiggede til stegen flere gange undervejs og uha det var svært at vurdere hvornår den var færdig.
Stik et stegetermometer i undervejs. Kernetemperaturen skal være ca. 65-68 grader.
Vi var spændte, første gang vi lavede en grillet flæskesteg.
Ville sværen blive sprød? Ville stegen blive saftig? Ville kødet være blive eller mørt?
Den grillede flæskesteg blev super lækker. Sprød, saftig og så smagte den bare mega godt 🙂
Indrømmet. Det er nok lidt nemmere at grille en flæskesteg i ovnen, men den smager klart bedre, hvis du tilbereder den på en grill.
Den brune sovs går du glip af, men servér gerne en lækker creme fraiche dressing til i stedet.
Så er der serveret. Se lige en lækker grilltallerken 🙂
Sprøde svær kan man altså godt trylle på en grillet flæskesteg.
Familien bestod en af sine første grilludfordringer. Grillet flæskesteg! Tjek!
Wow nu kan vi også det, med succes. Spring du også bare på. Når vi kan, kan du også 🙂
Se flere lækre opskrifter du kan lave med et grill rotisserie her:
1.
2.
3.
4.
Få flere lækre opskrifter på flæskesteg tilberedt på andre måder her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Hej Gitte
Har fuldt dig gennem et stykke tid nu, lavet nogle af dine opskrifter og også kommenteret resultatet en enkelt gang eller to (husker bedst selv begejstring over Toscatærten – MUMS!)
Jeg er ikke den store flæskestegsspiser, men ville alligevel forsøge mig med en kamsteg her til aften, efter andre gode resultater med gasgrill og rotisserie – og må sige, efter netop at have fuldt dine anvisninger herover, at HOLD DA OP et resultat og hvor er jeg taknemlig for dine små fifs her og dér – DÉT gjor de HELE forskellen!!!
Tak for mad 🙂
Hej Gitte bagenørd. Jeg fulgte dine flæskestegstrængsler – men heldigvis fik historien jo “happy end”.
Vi har også en Weber gasgrill (q3200 ca.), og har lavet flæskesteg af svinekam mange gange – dog uden rotisseri.
Vi bruger en stegeholder, som dyret lægges i – og så kører det bare.
Hvis sværen er lidt til den bløde side, får den lige en lille tur direkte over flammerne – så er den klar.
PS. Stegeholderen kan købes alle steder?