Det er da vist kun bindegale og/eller enormt (dum)-stædige mennesker der kan finde på at grille en flæskesteg en halvkvadret onsdag, når man har sent fri?
Jeg er en stædig kamel – indrømmet – men der BLEV serveret grillet flæskesteg i dag onsdag kl. 20.30. YES!
Er du vimmer vi var sultne og projektet blev tæt-på fortrudt flere gange undervejs. Det er da også for vildt og for åndssvagt at debutere med sit “flæskesteg-på-grill”-projekt en hverdag?
“Hvo intet vover, intet vinder” eller måske man skulle sige “Gale katte får revet skind”? Dagens flæskesteg kostede næsten blod-sved-og-tårer. Du har kunnet følge med i mine frustrationer undervejs på bloggens FB-side. Sikke da en jammer! 🙂
Altså jeg er jo grillamatør – og hvis jeg kan lykkes med en flæskesteg kan du også!
Gode pro-tip før du får opskriften:
- Grill din første flæskesteg en dag du har god tid og beregn 1 time pr. kg alt incl.
- Arbejd salt godt ned i den ridsede flæskesteg og eftersupplér gerne med mere salt efter et kvartérs grilltid.
- Sæt en foliebakke med vand i bunden af grillen, som fedtet kan dryppe ned i, ellers risikerer du “fedtbrand” og det skulle være en barsk oplevelse. Supplér med mere vand undervejs. Stegeskyen kan senere bruges til sauce.
- Køb dig et rotisseri, som roterer stegen under hele tilberedningen – ellers må stegen vendes flere gange undervejs.
Her får du opskriften:
Flæskesteg på grill med rotisserie – opskrift

Ingredienser
- 1 flæskesteg vores vejede 1,7 kilo og der var kød nok til 4 pers. og en rest til i morgen også
- Salt
- Tilbehør:
- Olieristede kartofler : 1½ kilo vaskede kartofler olie og salt
- Creme fraiche/tykmælksdressing: 5 dl. creme fraiche og evt. 2 dl. tykmælk - hvis creme fraichen er for fast at røre. Tilsæt: 1/4 tsk salt 1/4 tsk hvidløgspeber og 1 tsk akaciehonning
- Kogt broccoli eller gerne broccolisalat hvis du orker
Sådan gør du
- Tænd op i grillen. Jeg bruger gasgril, så det er nemt.
- Salt stegen og arbejd salten godt ned i stegen.
- Sæt stegen på rotisseriet eller læg stegen på risten.
- Grill flæskestegen 1 time pr. kilo, eller til en kernetemperatur på 68 grader. Det tog 1.45 minutter for os.
- Jeg tænder begge brændere i starten, til grillen er godt varm (220 grader) herefter slukker jeg den midterste brænder (den mindste) og lader stegen grille færdig ved inddirekte varme - ca. 200 grader.Låget skal være på grillen - men det ved du vist godt. 😉
- Suppler med mere vand undervejs, i grillbakken under det roterende spyd.
- Har du intet spyd eller ingen gasgrill, kan flæskestegen sagtens grilles på almindelig rist og/eller i kulgrill
- Kartofler: Dampkog kartoflerne i mikrobølgeovnen ca. 15-20 min. (det går hurtigst, hvis du tildækker med en mit mikrobølgeovnslåg). Vend kartoflerne med smør og salt og grill færdig på grillen. Læg dem i en aluminiumsform og grill i ca. 30 minutter. Den kan lige være der under det roterende spyd.
- Flæskestegen er færdig ca. når sværen er sprød. Det var det gode råd jeg fik på FB - af en sød bloglæser - og tippet virkede! Lige da sværen var perfekt, var temperaturen 70 grader.
- Servér flæskesteg med kartofler, broccoli og hvid dressing.
Noter
Flæskestegen var fænomenal. Smagen var lækker og stegen blev virkelig mør og saftig
En grillet flæskesteg er et hit.
Den grillede smag klædte flæskestegen og stegen får ligesom en svagt rosa kulør yderst? Hvorfor mon det? Det er her den gode smag sidder har jeg erfaret. Ja for mad, flæskesteg og god grillet smag 🙂
Jeg var heldig at opstøve billige svinekamme i et supermarked. Jeg forkøbte mig selvfølgelig, da jeg på et grillforum havde læst, at “har man en Weber og et rotisseri (roterende grillspyd) kommer det altså til at blive dyrt i flæskestege, for man køber og spiser virkelig mange flæskestege så”. Uha – fryseren må vist hellere fyldes så 🙂
Sådan laver du flæskesteg på grill med rotisserie – se billederne her:
Det er nemt nok at finde ud af rotisseriet. Det er et langt spyd, der stikkes igennem stegen og to metalholdere på spyddet bores efterfølgende ind i stegen, så der er hold på den. De små spyd SKAL på, for tænk nu hvis stegen bliver så mør at den ryger af den tværgående pind? Så vil den jo ryge ned i bunden af grillen?
Det lyder indvilket, men det er det ikke. Måske du kan fornemme arrangementet ved at kigge på billedet her?Jeg kiggede til stegen flere gange undervejs og uha det var svært at vurdere hvornår den var færdig.
Jeg måtte stikke mit stegetermometer i og DET var en udfordring, for jeg har et termometer på spyd, med en metalsnor i og når rotisseriet drejer rundt, bliver grilltermometer-snoren jo viklet rundt om det. Interessant udfordring – måske det er derfor det trådløse termometer er opfundet? Det tror jeg!
Jeg må vist optimere lidt, hvad dette trin angår. NOGEN må have haft samme problem, og NOGEN må have fundet på en løsning?! 🙂
Vi var skeptiske. Ville sværen blive sprød? Ville stegen blive saftig? Ville kødet være sejt eller mørt?
Ja, ja, ja. Flæskestegen bestod med ug – kryds – og slange, det var bare min tålmodighed der dumpede og kom gevaldigt på prøve.
Jamen jeg var jo sulten! ….og så bliver man jo både pirrelig, irritabal, sulten og ….opgivende!
Indrømmet. Det er nemmere at grille en flæskesteg i ovnen, men den smager klart bedre, hvis du tilbereder den på en grill.
Tag en dyb indånding – indkøb en flæskesteg og tilbered den på en lørdag f.eks., hvor du er frisk og veludhvilet og har rigtig god tid 🙂
Et helt umuligt projekt er det nu altså heller ikke på en hverdag? Hvis du bare har en lille bitte smule grillerfaring, gåpåmod, tålmodighed, optimisme og storsult, så skal det nok gå alt sammen. 🙂
og se selv.
Sprøde svær, kan man altså godt trylle på en grillet flæskesteg.
Tjek.
Familien har nu bestået en af sine første svære grilludfordringer. Grillet flæskesteg! Wow nu kan vi også det, med succes. Vi er blevet meget klogere på processen. Næste gang griller vi en lørdag og starter i GOD TID 🙂
Hej Gitte
Har fuldt dig gennem et stykke tid nu, lavet nogle af dine opskrifter og også kommenteret resultatet en enkelt gang eller to (husker bedst selv begejstring over Toscatærten – MUMS!)
Jeg er ikke den store flæskestegsspiser, men ville alligevel forsøge mig med en kamsteg her til aften, efter andre gode resultater med gasgrill og rotisserie – og må sige, efter netop at have fuldt dine anvisninger herover, at HOLD DA OP et resultat og hvor er jeg taknemlig for dine små fifs her og dér – DÉT gjor de HELE forskellen!!!
Tak for mad 🙂
Hej Gitte bagenørd. Jeg fulgte dine flæskestegstrængsler – men heldigvis fik historien jo “happy end”.
Vi har også en Weber gasgrill (q3200 ca.), og har lavet flæskesteg af svinekam mange gange – dog uden rotisseri.
Vi bruger en stegeholder, som dyret lægges i – og så kører det bare.
Hvis sværen er lidt til den bløde side, får den lige en lille tur direkte over flammerne – så er den klar.
PS. Stegeholderen kan købes alle steder?