Dagens lynhurtige nemme grillopskrift fra mig til dig.
Marineret kyllingeinderfilet og grillede majs. En lækker og nem grillmenu – vi spiste den med pastasalat til, men du kan spise alskens tilbehør til, kartofler, salater. Du bestemmer 🙂
Opskrifter på en masse lækre pastaretter, der vil kunne passe perfekt til retten får du lige her
Dagens opskrift er nem og kræver meget få ingredienser og du får opskriften lige her:
Kyllingeinderfilet marineret – på grill eller pande
Ingredienser
- 700 gram kyllingeinderfilet Du kan bruge kyllingefilet/kyllingebryst i stedet, men så vil du skulle forlænge tilberedningstiden
- Allround- eller barbecuekrydderi kan erstattes med andre krydderier/krydderurter. Paprika er også godt.
- Salt/peber
- ½ dl. olie
Sådan gør du
Marineret kyllingeinderfilet på grill
- Bland olien med krydderierne og vend kylllingeinderfiletterne heri. Lad gerne kyllingen trække lidt i marinaden (gerne nogle timer i køleskabet, hvis du har tiden til det)
- Læg kyllingestykkerne på grillen. Pensl med marinaden og gør det undervejs også. Jeg bruger et grillnet der sikrer, at kødet ikke så nemt hænger fast
- Grill ved direkte varme ca. 4-5 minutter på hver side. Skær en enkelt igennem, hvis du er i tvivl om, om kyllingen er gennemstegt. Kyllingeinderfiletten kan steges på panden også
- Kyllingen er færdig, når den er gennemstegt
Grillet majs:
- Befri majsene for de yderste grønne lag, men lad det inderste lag sidde
- Dryp vand på majsene
- Grill majsene ved indirekte varme i ca. 10 minutter og vend undervejs
Noter
Marineret kyllingeinderfilet – klar på få minutter på grillen
Et sundt, lækkert og ovenikøbet fedtfattigt grillmåltid og det smarte var, at både kylling og majs var færdig på samme tid.
Servér gerne f.eks. pastasalat eller en god bulgursalat til, det ville også smage lækkert!
Om sommeren er det højsæson for majskolber og i juli er majsene særligt søde. De grillede majs nydes smør og salt. En gudespise 🙂
Det er genialt at grille majs, det er så nemt! Husk endelig at du skal væde den grønne “indpakning” med rigeligt vand, ellers vil bladene brænde af.
I Fakta sagde manden ved kassen til mig “I skal godt nok spise mange majs, hva’??” Hvorfor sagde han mon det? Det er da klart man går majs-amok når man ser store lækre majskolber til kun en femmer stykket 🙂
Majs kan holde sig længe i køleskabet og vi spiser mange majs om sommeren, så de bliver hurtigt spist her i huset.
Har du ingen grill, så kan majskolberne tilberedes nemt og lækkert i mikroovnen også. Kig med her:
Kyllingeinderfiletten vil gerne hænge i på grillen, især når der er olie på. Her er et stegenet altså rigtigt smart.
Det er genialt at grille kyllingeinderfilet, især en dag du har drøntravlt og er sent hjemme.
Samlet set var tilberedningstiden kun 10 minutter, og hvis du har en gasgrill, er det jo bare at trykke på knappen. :-=
Vi spiste 4-5 stykker kyllingefilet pr. mand. Det er rimeligt dyrt kød og jeg var nødt til at rationere mine teenagere. 😉
Nyd gerne en god pastasalat til kyllingen. Se nogle gode bud på opskrifter her hurtig pastasalat med pesto – og du kan f.eks. finde en opskrift lige her
Dagens hurtige grillopskrift fra mig til dig.