Grillede spareribs og smørgrillede kartofler

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_6759

Altså hvis man nu laver spareribs og køber sig til færdigmarinerede spareribs fra Jensen, bliver man så buh’et ud på sin madblog?

Det gør man jo nok, men jeg vover pelsen.

Når man er hjemme klokken 18.00, må der springes over hvor gærdet er lavest. Indrømmet, det var min gemal der havde forkøbt sig i en xl-bakke spareribs fra Jensen. Mig? Altså jeg leger jo bare gerne med min nye grill!  Sønnike er også TOTALT vild med spareribs – og en storsulten teenagedreng kan INGEN mor i verden stå for. Jeg lagde glad og gerne de spareribs på grillen 🙂

DSC_6760

Det blev til 1,5 kilo spareribs i dag – jep med færdig marinade und alles – men halløj i skuret hvor de smagte godt alligevel!

Inden jeg bringer anvisningerne på de nemme letkøbte spareribs, så iler jeg med at bringe dig opskriften på en marinade du snildt kan påsmøre dine spareribs, hvis du altså har tid til at tilberede en omgang helt fra bunden.

Marinade til kylling og svinekød - perfekt til grill
Opskrift på marinade - perfekt til grill
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 5 minutter
Ret: Marinade til kylling og svinekød - perfekt til grill
Kategori: Grill og grilltilbehør
Keyword: chililmarinade, grill, marinade
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Marinade

  • ½ dl. sur/sød chilisauce (kan udelades)
  • ½ dl olie raps- eller solsikkeolie
  • 1 dl. ketchup karryketchup er også fint at bruge til marinering
  • 2 spsk. sirup mørk/lys eller muscovadosirup
  • 2 fed hvidløg friskpressede
  • 1 tsk paprika halvdelen kan evt. erstattes med røget paprika
  • 1 tsk barbecue eller all-roundkrydderi eller andet favorit-krydderi
  • Peber/salt
  • evt. et drys chilipulver

Sådan gør du

  • Alle ingredienser blandes sammen
  • Marinér gerne kødet i god tid og lad det trække i køleskabet til det skal bruges
    Grillet marineret nakkefilet

Noter

Mængden af krydderier, der er tilsat, kan du sagtens justere på. Tilsæt mindre eller mere, hvis du er til en stærkere smag. Brug også gerne chilipulver, hvis du synes.
Siruppen i marinaden kan nemt branke, ved for høj temperatur, så hold godt øje med kødet.
Marinaden kan bruges til kylling, svinekød som f.eks. svinemørbrad, koteletter (nakke/svinekoteletter) men vil også være fint at bruge til en god steak.
Mængden vil passe til kød til ca. 4 pers. Hvis du vil marinere en hel nakkesteg f.eks., så skal du nok fordoble mængden

DSC_6765

Til de hurtige Jensen spareribs lavede vi smørgrillede kartofler og du får opskrift på hele baduljen her:

DSC_6762

Grillede spareribs og smørgrillede kartofler
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Dagens ret
Kategori: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4 pers
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1,5 kilo spareribs færdigmarinerede, eller ferske du selv koger og marinerer - opskrift på marinade kan ses ovenfor
  • 1,5 kilo kartofler
  • 10 gram smeltet smør
  • Groft salt
  • Tilbehør: f.eks. coleslaw eller gulerodssalat serveret med en kold hvid dressing eller bearnaisesauce til

Sådan gør du

  • Vask og rens kartoflerne. Lad gerne skrællen blive på, hvis det er rimeligt nye kartofler.
  • Dampkog kartoflerne i mikrobølgeovnen. Jeg lagde kartoflerne i et tærtefad med et mikrobølgeovns låg henover - kogetid 10 minutter.
  • Når kartoflerne er færdigkogte vender du kartoflerne i smeltet smør og drysser med salt. Grill herefter kartoflerne i et alu-fad i ca. 20 minutter (vendes undervejs)
  • Spareribsene tilberedes efter anvisningerne på pakken. De fik ca. 20 minutter og blev vendt undervejs
  • Vi spiste gulerodssalat og bearnaisesauce til.

Det er en rigtig god grill-marinade, som vi også har brugt til denne grillede marinerede nakkefilet. Find opskriften lige her

DSC_6757

DSC_6758

Jeg er jo helt forliebt i mit grill-stegenet, som du kan se her. Jeg har købt det for 30 kr i Bauhaus og jeg har allerede brugt det mange gange. Det betyder at jeg nemmere kan grille grøntsager og olierede råvarer, der ellers nemt vil hænge slemt i risten.

Det er ikke en ekstra rist, men et tyndt bøjeligt net. Kødet får alligevel fine grillstriber og det letter rengøringsarbejdet betydeligt efter endt “grillning”.

DSC_6767 Min energi er nemlig altid brugt totalt op når vi HAR spist, og det er fedt at slippe for at bakse alt for længe med en beskidt grillrist. Indrømmet. Sukkermarinaden hang i idag, selv i grillnettet, men jeg gruer for hvordan grillristen havde set ud uden grillnet. Been there, done that. Det var et mareridt, da vi sidst lavede spareribs på vores kulgrill!

En nem grillmenu, på en sen og travl hverdag. Ja ja, jeg burde da have lavet spareribs selv fra bunden, men det bliver en anden gang. Heldigvis har vi jo helt styr på hvordan vi laver marinaden – når vi ellers gider og orker engang 😉

En fornem servering – når man tænker på at hverdagen har ramt med sene dage. Elsker min grill. Den betyder, at jeg kan trække sommerferiens grillfornøjelser med ind i hverdagslivet. Bare det at stå på fortrappen og dufte grilldufte bringer jo én i en helt særlig afslappet ferieagtig stemning. Det er skønt at grille – og fred være med at vi engang imellem springer over hvor grillgærdet er lavest. 
DSC_6761

NÅ men du spørger jo nok dig selv lige nu om, hvad nyt der så egentlig var i dette indlæg? At tilberede færdigkøbte spareribs er jo ikke raketvidenskab og ikke noget du behøver anvisninger på. NÅ men du lærte jo at smørgrille kartofler og dampkoge kartofler i en mikro – på lynmetoden 🙂

Det er faktisk genialt at dampkoge kartofler (og grønt) i en mikrobølgeovn, for smag og struktur bevares. Grøntsagerne koger ikke ud og du hælder heller ikke de sunde vitaminer ud med kogevandet.

Dagens grillfidus fra mig til dig 🙂
DSC_6768


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Pia

Selv madbloggere har ret til at vælge den nemme løsning 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer