Medister i svøb med flødekartofler. Sikke en lækker ret, du skal høre om i dag. Medister med bacon tilberedt på toppen af et fad flødekartofler med bacon.
Nu skulle det prøves! Da jeg for et stykke tid siden, udgav opskriften på medister med bacon i airfryer el. ovn, så skrev flere til mig.
“Ejj, du skulle prøve at stege din medister på toppen af et fad flødekartofler!”
Siden har jeg puslet med ideen, og da min mand havde købt medister på tilbud, var muligheden der. Vi havde også fløde på lager, så det var nemt at trylle den lækre ret.
Wow hvor det smagte godt! Er du vimmer! Sådan tror jeg vi kommer til at spise medisterpølse fremover herhjemme.
Medister i baconsvøb på kartoffelbund kaldes vist også af nogle for “Slange med flødekartofler” og ja, det ligner jo faktisk helt en slange.
Jeg blandede en del gulerødder i flødekartoflerne. Det både smager godt og så giver det ekstra farve/kulør til retten.
Det gør også retten en smule sundere. Du kan selvfølgelig sagtens erstatte gulerødder med kartofler.
Fløden blandede jeg op med mælk og bouillon, så det blev en lidt “lettere” ret og ikke helt så kalorieholdig.
Tit når man bruger bouillon til flødekartofler, bliver blandingen ret flydende. I denne ret tilsatte jeg lidt majsstivelse, så det blev nogle cremede flødekartofler alligevel.
Det tip vil jeg hermed gerne give videre til dig. Sådan kan vi nemlig sagtens lave flødekartofler fremover, både du og jeg.
Lidt sundere flødekartofler og vi kan ovenikøbet spare lidt på den dyre piskefløde.
Jeg elsker bare “One pan” retter eller mad i fad retter, hvor alt bliver færdigt i ét og samme fad.
Nem lækker aftensmad og opvasken går som en leg, med kun ét fad, der skal vaskes op.
Få inspiration til flere lækre one pan / mad i fad retter nederst i dette indlæg.
Medister kan tilberedes på mange forskellige måder. Få tips til flere opskrifter nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Medister i svøb med flødekartofler & gulerødder – få en god nem opskrift på medister med bacon her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1 kg kartofler i skiver
- 6-800 gram gulerødder 6-8 stk +/-. Kan erstattes med kartofler eller andre rodfrugter
- 1 stort løg i tern - el. 2 små
- 3 fed hvidløg
- 1 bouillonterning
- ½ liter kogende vand
- 2½ dl mælk
- 2½ dl fløde kan erstattes med mælk
- salt/peber
- 3 spsk majsstivelse / Maizena
- 500 gram medister ukogt
- 175 gram bacon i skiver ca.
Sådan gør du
- Kog ½ liter vand og hæld det i et fad og opløs bouillonterningen heri. Jeg brugte min Scanpan bradepande, men et andet ildfast fad kan også bruges
- Skræl/vask kartofler og gulerødder og skær dem i skiver. Skræl løget og skær det i tern. Fordel i fadet og bland med salt/peber og friskpresset hvidløg. Vend godt rundt.
- Sæt fadet i ovnen på nederste rille og tilbered kartoffelfadet 5-10 minutter alene, imens du gør medister og flødeblandingen klar. Sæt temperaturen til 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
- Vikl baconskiverne omkring medisterpølsen
- Bland mælk/fløde med majsstivelse og salt og peber.
- Tag fadet ud af ovnen og hæld flødeblandingen ved Rør godt rundt og læg medisterpølsen på toppen. Form den gerne som en slange, så kan den bedre ligge i fadet.
- Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Retten er færdig, når flødekartoflerne er møre og baconskiverne sprøde
Noter
Medisterpølse med bacon på flødekartoffelbund – sikke en lækker ret. Mad i fad / One pan retter er et hit som nem aftensmad.
Jeg kan se at retten med “medisterslangen” florerer som et hit i flere madgrupper på Facebook.
Da jeg delte et billede af retten, på bloggens Facebooside, så udbrød flere straks. “Ej Gitte, du har da lavet John Dillermand!!” 😀
Tak for det gode grin! 😀
Nu har jeg jo ikke selv små børn/børnebørn, så helt opdateret på John Dillermand er jeg ikke, men jeg kan godt se nogle lighedstræk. 😀
Måske du kan få retten til at blive et endnu større hit derhjemme, ved at kalde den ved dette navn? 🙂
Det er en super nem ret at lave. Alle ingredienser giver god smag til hinanden, så smagen er helt i top. Med fløde, bacon og hvidløg går man sjældent galt i byen. 🙂
Medisterpølsen bliver ekstra saftig, både p.g.a. baconskiverne og så fordi den steger på flødekartoflerne.
Det smagte virkelig godt! Vi var 3 herhjemme og vi storspiste, kan du tro. Eneste problem er, at det bliver lidt svært at spise “almindelig” medister bagefter, når man har smagt denne version.
En skøn ret. Den må du altså prøve at lave. Det var et hit med de lidt “lettere” flødekartofler med gulerødder i. Så cremede og lækre.
Flere fluer med et smæk i denne ret. Perfekt at både kød, grøntsager og tilbehør bliver færdigt på samme tid, i ét og samme fad.
Din familie, ikke mindst dine børn, vil elske denne ret. En ny børnelivret – familiens yndlingsret har vi vist fået os herhjemme.
Nem aftensmad og et hit til børnefødselsdagen sikkert også.
Prøv også at tjekke denne opskrift på kylling med bacon tilberedt med flødekartofler her.
Hvis du gerne vil se flere opskrifter på mad i fad retter, så klik her
Rigtig god fornøjelse med “medisterpølseslangen”, medisterpølsen i svøb, eller John Dillermand slangen, eller hvad du nu kalder den. 🙂 Nam nam en lækker ret.
Få flere opskrifter med medister her:
1.
2.
3.
Få flere opskrifter på retter med flødekartofler her:
1.
2.
3.
4.
5.