•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nem kartoffelpizza med mozzarella, rosmarin og løgLækker, lækker pizzaer der blev tryllet på matriklen, også selvom der var sådan en lille lækker hundehvalpefyr omkring benene.2015-08-14 07.23.54Pizza på grill blev det ikke til, heller ikke selvom de bliver overdådigt lækre. DSC_6980Det blev denne hurtige pizzadej, hvor dejen bare skal smøres ud på bagepladen med en dejskraber.

Det er så nemt og man slipper for at vente på en dej der skal hæve to gange og udrulles. Denne dej skal bare røres og smøres på bagepladen. Pizza har jeg skrevet om før, f.eks. her  og jeg har lavet utallige varianter– det bliver altså nogle rigtigt lækre pizzaer og de er så meget nemmere at lave end almindelige pizzaer.

I dag lavede jeg 3 forskellige pizzaer: Pizza 1: Kartoffelpizza med løg og mozzarella, Pizza 2: med bacon og løg og Pizza 3: med skinke og champignon.

Har du kun brug for 1 pizza, så springer du bare på her og nedjusterer mængden af dej. Det bliver nogle super tynde bradepandepizzaer og med 3 pizzaer er der ca. pizza nok til 2 dage til 4 voksne. Måske du skulle nøjes med lidt mere end en enkelt pizza? 🙂Nem pizza med løg, bacon og peberfrugtPizzaerne bliver fint sprøde, hvis du blot fyrer ovnen op på alt hvad den kan trække.

Jeg har brugt det gode pizzamel til pizzaerne; durum- og tipo00-hvedemel og det blev altså nogle rigtigt gode pizzaer. Jeg var rundhåndet med olie og ost og det giver altså  nogle ekstra lækre pizzaer. Nem pizza med løg, bacon og peberfrugtJeg lavede 3 slags pizzaer af den nemme dej: 

  • kartoffelpizza med mozzarella, rosmarin og løg
  • løg, bacon og peberfrugt
  • skinke, champignon og løg

Du får opskrifter på dem alle nedenfor

Nem pizza med løg, bacon og peberfrugt

Kartoffelpizza med mozzarella, løg & rosmarin

Sprød pizza med kartoffel, rosmarin, mozzarella og løg. De to andre pizzaer var med løg, bacon og peberfrugt.
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Familiens favoritter
Kategori: Mad til to dage
Keyword: kartoffelpizza, nem pizza
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Pizzadej:

  • 1 liter lunkent vand
  • 50 gram gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk. salt
  • 500 gram durummel
  • 500 gram tipo00 hvedemel / Manitobamel eller almindeligt hvedemel

Pizza 1: Kartoffelpizza

  • 8 kartofler skåret i tynde skiver
  • 250 gram mozzarella
  • ½ løg i skiver
  • olie
  • salt/hvidløgspeber
  • rosmarinkviste

Pizza 2: Bacon og løg

  • 250 ml tomatsauce
  • 1 løg i skiver
  • 200 gram bacon i tern
  • 1 peberfrugt i skiver
  • 200 gram revet ost
  • Olie
  • Salt/hvidløgspeber
  • Tørret oregano

Pizza 3: Skinke og champignon

  • 250 ml tomatsauce
  • 200 gram skinketern eller skinkestrimler
  • ½ løg i skiver
  • 1 bakke champignon i skiver
  • 200 gram revet ost
  • olie
  • salt/hvidløgspeber
  • tørret oregano

Sådan gør du

Pizzadej:

  • Rør gæren ud i det lunkne vand
  • Tilsæt salt, sukker og citronsaft
  • Tilsæt mel og rør til massen er som havregrød
  • Beklæd 3 bageplader med bagepapir og fordel dejen herpå.
  • Sæt pizzaerne i ovnen på 40 grader varmluft og lad dem hæve dér 15-20 minutter imens du klargør fyldet.
  • Tag pizzaerne ud af ovnen og varm ovnen op på 275 grader varmluft imens du fordeler fyldet på pizzaerne.

Pizza 1: Kartoffelpizza

  • Bræk mozzarellakuglerne i små stykker og fordel på 1 af pizzaerne.
  • Skær kartoflerne i milimetertynde skiver og fordel på pizzaen
  • Læg rosmarinkviste på toppen, drys med salt og peber og dryp med lidt olie

Pizza 2: Bacon og løg

  • Fordel tomatsaucen på pizzaen. Den kan ikke smøres ud, men skal lægges på i klatter. Brug en teske.
  • Riv ost over (jeg brugte bare familieosten i køleskabet). Riv til pizzaen er dækket med ost.
  • Fordel bacontern, løg og peberfrugt i skiver på pizzaen. Riv lidt ekstra ost over og drys med lidt salt, hvidløgspeber og oregano.
  • Dryp med lidt olie til sidst.

Pizza 3: skinke og champignon

  • Fordel tomatsauce på pizzaen.
  • Riv ost over
  • Fordel skinke, champignon og løg på pizzaen
  • Riv lidt ekstra ost over
  • Drys med salt/hvidløgspeber og oregano

Sådan bager du pizzaerne:

  • Bag pizzaerne 20-30 minutter v. 275 grader varmluft. Når du bruger varmluft, kan du sagtens bage 3 bageplader på en gang (jeg har godt nok en ovn med stor rumfylde, men jeg tænker da at en almindelig ovn også vil kunne klare 3 bageplader?)
  • Lav en grøn salat imens pizzaerne bager i ovnen med en hvid dressing til.
  • Pizzaerne er færdige når de er gyldne og sprøde. De skal have 20-30 minutter også selvom temperaturen er høj, men pas på de ikke brænder af. Kartoffelpizzaen er færdig til sidst.
  • Servér pizzaerne rygende varme - det er nemmest at klippe stykkerne ud, men et pizzahjul kan også bruges

Noter

Fyldet kan du sagtens variere/udskifte efter eget valg
Få opskriften på hjemmelavet tomatsovs lige her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

3 nemme og lækre bradepandepizzaer – populære og hurtige at lave

Der bliver 3 plader pizzaer ud af denne portion. Vi var 4 der spiste incl. 2 storsultne teenagere. Der blev 1 pizza til overs. Jeg skyder på at der vil være til 8  personer i denne portion?

Jeg var særligt vild med denne lækre kartoffelpizza med mozzarella og løg – uhm hvor var den bare lækker. Nem kartoffelpizza med mozzarella, rosmarin og løgDet kan godt være du synes fremstillingsprocessen ovenfor virker uoverskuelig lang, men bare kast dig ud i det. Du vil finde ud af, at det er rigtigt meget nemmere at bage pizzaer på denne måde, samlet set. Det tog mig 1½ time alt. incl. at lave 3 store pizzaer, hvor familien har mad til 2 dage. Det er ikke lang tid, synes du vel?

Har du energi og overskud, og måske ikke en hundehvalp ved fødderne, kan du sagtens lave tomatsaucen selv. Jeg købte dog denne lækre fra Gestus og wow for en lækker tomatsauce. Jeg kan – næsten – ikke lave den bedre selv. Hold øje med den. DSC_6975Tomatsaucen kan forresten godt undværes på pizzaerne, hvis du ønsker mere sprøde pizzaer. Tomatsaucen gør pizzaerne lidt blødere men giver til gengæld en rigtig god smag, så det er et svært dilemma.

Jeg brugte den gode pizzamel, durummel og tipo00 med særligt god bageevne. Brug den gerne, når du bager pizza. Melet kan købes i langt de fleste butikker. I Fakta ser poserne f.eks. sådan ud.
DSC_6976

Sådan laver du de nemme pizzaer – se  billederne af fremstillingsprocessen fra start til slut her:

Jeg må indrømme, at det nok var kartoffelpizzaen der trak mest hos familien. Den var den absolut største succes. Den var sprød og lækker og knap så fed og “ostefyldig”. Der var fin god smag, selvom kartofler er ferske i smagen. Godt jeg puttede løg og rosmarin på; kartofler, rosmarin og løg er altså en god kombination.
DSC_6984Dryp med rigeligt olie, så bliver kartoflerne rigtigt sprødstegte på pizzatoppen. Kartoffelpizzaen skal have lidt længere tid end de andre pizzaer, for at kartoflerne bliver lækrest. Bare du lige er obs på det.Nem kartoffelpizza med mozzarella, rosmarin og løgDen grønne salat er uundværlig til pizza, hvis du spørger mig. Servér gerne tomatsalat i stedet eller al mulig andet blandet/frisk/grøn salat til?
DSC_7020 Jeg lavede en hurtig hvidløgsolie, til hurtigt at kunne dryppe på pizzaerne, hvis der var behov for lidt ekstra smag. Olie+2 hvidløgsfed+salt+hvidløgspeber røres sammen, og dryppes på pizzaerne når der spises ved bordet. Et trick jeg har fået med mig fra pizzamanden.DSC_6993Det var fileme nogle skønne pizzaer og jeg glæder mig allerede til frokosten i morgen. En teenagesøn glæder sig vist til fisketurens madpakke? 🙂
DSC_7016Bag endelig gerne pizzaer “as usual” – hvis du er mere fan af de sædvanlige pizzaklassikere. Rigtige pizzaer, især dem på grill, bliver jo også virkeligt lækre, men disse “smørbare” pizzaer er altså bare den nemmeste variant og smagsmæssigt kan de sagtens konkurrere. Har du endnu ikke forsøgt dig med dem, skal de da prøves, synes du ikke?

Fyldet kan varieres i det uendelige, brug endelig gerne dit yndlingsfyld jo.2015-08-15 12.38.32Nå men tilbage til den lille Kalle-fyr. Her sover den igen. Det kan jeg godt forstå. Den har spænet rundt hele dagen. Den er allermest vild med øreflipper, fingre og næsetipper. Gulvplanter er også ret spændende, men favorit nr. 1 er stadigvæk den gamle kat. Det er SÅ spændende at se den spise! Ærgerligt den ikke gider lege!

Kallefyren er blevet nusset dagen lang. Den er den mest klappede hund på jord tror vi. Her nyder den en lege-mosletur med hele familien, selvom den vel egentlig ser mest skræmt ud hér? 😉
2015-08-15 17.41.50Midt i legen “besvimer” den pludselig af træthed. Den sover ikke længe af gangen, men når den sover, er den helt væk som her. Den elsker at få nusset poter og mave imens den sover. Vi kender den allerede og den er så dygtig til at besørge i haven hver eneste gang. Hvor den en fin og dygtig hund.

2015-08-15 17.45.16Helt utroligt – sådan en nussehund vi har fået os – men alligevel legesyg også.  Der er højlydt blevet sagt”NEJ” flere gange i dag (ja vi er da også onde og slemme at brokke os over en smule blomsterballade og hårde bid i de sjove fingre og hår).

Den er bare skæg den Kallefyr. Se her. Her har den fundet ud af hvordan man sover i hundekurv. SÅ dygtig hund 🙂
2015-08-15 18.48.39Bloggens FB side spurgte jeg jer i dag om hvad I havde mest lyst til at høre om på bloggen i dag. Kage eller pizza. Langt de fleste valgte pizza, derfor pizza, men nogen skrev også “pizza og Kalle” eller “kage og Kalle”.

Jeg skal love for at der er en lille fyr der har indtaget scenen og allerede på få dage er blevet en rigtig populær og uimodståelig charmetrold. Den har krammet på jer derude og den soler sig i opmærksomheden. Den stornyder det 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •