•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nemme chokoladecookies med Nutella og hasselnødder

Kender du det dér med at komme hjem fra arbejde – lidt småsulten – og pludselig meget lækkersulten? Sådan gik det efter lørdagsvagten i dag. Måske var det cykelturen? Måske var det de 4 timer på biblioteket? Who knows? Trangen til cookies med chokolade var og blev i hvertfald uimodståelig. Der måtte gøres noget!

DSC_1195

Jeg fik pludselig vekslet kagebagetrang til en “god samvittighedsgerning”, for resten af Nutellaen, nødderesterne og chokoladen fra jul kunne jo bruges?

DSC_1190

HA! Stop madspild i kage er jo virkelig altid bare endnu en (god/dårlig?) undskyldning for at bage?  Jeg griber den gerne 🙂

Der er ikke langt fra tanke til handling, når først jeg har besluttet mig for kage. Når først underjeget taler, ved du? 😉

Det blev til de lækreste cookies med hasselnødder og Nutella, godkendt af husets nu kun to tilbageværende  kagespisere.Nemme chokoladecookies med Nutella og hasselnødder

Lækre sprøde cookies med hasselnødder – knasende sprøde så spring du roligt på opskriften. Den er nem og dejen kan røres med ske. Brug chokoladetern, hvis du har, men det kan godt undværes og erstattes med et par spsk Nutella ekstra.

Er kagerne så mega-usunde? Tja, der er kun 25 gram smør i og 1 ,25 dl farin – men hov, jo altså også Nutella, så der gik sundheden sig vist lige fløjten? Nemme chokoladecookies med Nutella og hasselnødderHar du en Nutella-rest, er det perfekt, for Nutella vil være ret dyrt at købe, bare til disse kager tænker jeg. Jeg havde denne rest Nugatti fra vores Norges-tur. Nugatti er norsk nøddecreme – der smager helt som Nutella og bestemt er lige så dyrt (hvis ikke dyrere – men det er jo også Norge-priser). Du kan sagtens bruge meget billigere nøddecreme-alternativer til kagerne.

Nemme chokoladecookies med Nutella og hasselnødder

Her kommer opskriften:

Cookies opskrift med hasselnødder og Nutella

Nemme chokoladecookies med Nutella og hasselnødder
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 18 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: cookies, hasselnødder, Nutella
Portioner: 35 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5 spsk Nutella
  • 2 håndfulde hasselnødder grofthakkede. Kan erstattes af andre nødder/mandler. Du behøver ikke riste nødderne først
  • 100 gram mørk grofthakket chokolade brug gerne mere og brug gerne lys eller hvid chokolade, hvis du foretrækker det
  • 1,25 dl brun farin kan erstattes af alm. sukker eller rørsukker
  • 1 æg
  • 25 gram smeltet smør
  • 2,5 dl hvedemel
  • ½ tsk natron

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Smelt smørret i mikrobølgeovnen
  • Bland Nutella med farin, æg, hasselnødder, chokolade og smeltet smør.
  • Bland natron med hvedemelet og rør det i.
  • Dejen kan røres med ske. Føles den for fast, så rør evt. 1 spsk vand i
  • Sæt små cookies på bageplader beklædt med bagepapir. Brug to teskeer.
  • Jeg fik plads til 20 kager pr. plade og der blev ialt 35 cookies af denne portion
  • Bag kagerne 7-9 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er sprøde og gyldne i kanten.
  • Lad cookies'ene afkøle på en bagerist. Synes du de virker for bløde, så sæt dem i ovnen 5 minutter igen.
  • Kan puttes i kagedåse med tætsluttende låg når de er helt afkølede

Noter

Nutella kan erstattes med anden chokoladecreme eller kan også bare erstattes af almindeligt chokolade.
Alle slags nødder kan bruges
Det er lidt svært at se hvornår kagerne har fået nok - da de jo er mørke. Ovne varmer også forskelligt, så jeg har skrevet 7-9 minutter. Kunsten er at give kagerne nok, uden at de brænder på. Vig ikke bort fra ovnen i de sidste minutter.
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Verdens nemmeste cookies med nødder og chokolade

– den påstand vil jeg godt vove! De tog ingen tid at røre sammen og smagte rigtigt lækkert. Ingen kan smage, at de næsten kun tager et kvartér at bikse sammen fra start til slut.

Nutella og chokolade giver kagerne en god og intens chokoladesmag og hasselnødderne passer perfekt til. Den brune farin giver kagerne en særlig god krydret og karamelagtig smag. Farin er et hit i kager – det må du prøve. Har du ikke brun farin på lager, så kan du fint også bruge almindeligt sukker. Fortvivl ej 🙂

Spørger du mig, foretrækker jeg klart Nutella i kage i stedet for på brød, men sådan er vi måske så forskellige? Prøv lige at se her hvor mange kager jeg har brugt Nutella i, i tidens løb. Der er blevet brugt nogle glas 🙂

Sådan laver du cookies med hasselnødder og Nutella – se billederne her:

Det er helt genialt at bruge hasselnødder i disse kager, for Nutella er jo faktisk hasselnøddecreme. Der er også noget med hasselnødder og chokolade sammen…..En tur i himmerige…..<3

Har du kun mandler – eller andre typer nødder – vil de også fint kunne gå an.
HasselnødderEn-to-vupti-kager. Havde jeg fået skrevet opskriften lidt hurtigere, kunne du have tryllet dem til lørdags-aftenkaffen. Pyt. Cookiesene vil også fungere fint som søndagskager, mandags-kager, tirsdags-kager….tror jeg? 🙂

Mangler du en cookie-opskrift en dag det skal gå ekstra hurtigt i dit køkken, vil disse være et godt bud. Siger din søn/datter kl. 21 om aftenen, at der skal kage med i skole næste dag, vil disse være overskuelige at bage. Faktisk er kagerne så nemme, at ungerne vil kunne bage dem selv?

Kagerne er også rigtigt oplagte, når den pludselige lækkersult melder sig.Nemme chokoladecookies med Nutella og hasselnødder

NÅ men hvad stiller vi så op med alle de kager, når vi kun er 2 kagespisere herhjemme? Kontorkagedåsen da! Den er altid tom – så nu er der refill på vej 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •