Lækre chokoladecookies med kakao og Marsbar

  • Nemme lækre chokoladecookies med kakao og Marsbar
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nemme lækre chokoladecookies med kakao og MarsbarLækre lørdagscookies med kakao og Marsbar. Lavet på ingen tid. Kagerne forsvinder haps-haps-haps i en fart. Det er nemt at købe ind til kagerne og måske du har alle ingredienserne på lager? Jeg flottede mig og puttede Marsbar i, men det behøves strengt taget ikke. Du kan tilsætte andet chokolade eller nøjes med kakao.

Nemme lækre chokoladecookies med kakao og Marsbar

Det er denne lækre opskrift jeg har eksperimenteret lidt med. Jeg brugte hele æg i stedet for kun æggeblommer. Jeg må indrømme, at uden æggehvider bliver kagerne tyndere og sprødere, hvorfor mon? Disse kager er bestemt lækre, bare med mere “gods” i – mere mel og lidt havregryn også.  Lækre kager!

Her flasher jeg så lige en Marsbar på mit nye stel. Jeg vandt nemlig i porcelænslotteriet i denne uge da jeg var i Herning. Fandt en stabel smukt porcelæn til ingen penge. I har været søde på Facebook at komme med forslag til navn og sende stellet mange beundrende ord. Tak for dem. Jeg har hermed officielt taget det nye smukke stel i brug 🙂

Marsbar

Jeg iler med at bringe opskriften. Måske kagerne bliver søndagskager hos dig? Kagerne vil forresten også smage godt som mandagskager, tirsdagskager, onsdagskager?

Nemme og lækre chokoladecookies med Marsbar
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 18 minutter
Ret: kanelsnegle og cookies
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: chokoladesmåkager, cookies, småkager
Portioner: 50 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 60 gram smeltet smør
  • 2 dl flormelis
  • 1 tsk vanilje
  • 2 hele æg
  • dl. hvedemel
  • 1 dl. havregryn
  • 2 spsk. kakao
  • ½ tsk. natron
  • 1 Marsbar kan udelades eller erstattes af en anden chokoladebar

Sådan gør du

  • Smelt smørret 30 sek. i mikrobølgeovnen
  • Bland flormelis og vanilje og rør smørret i
  • Tilsæt æg og rør godt. Dejen kan røres med ske
  • Bland kakao og natron med melet og rør det i.
  • Rør havregryn i
  • Skær Marsbaren i små tern og tilsæt til dejen
  • Beklæd 2 bageplader med bagepapir og sæt kagerne på bagepladen med to teskeer. Der kan være ca. 25 kager pr. bageplade.
  • Bag kagerne 7-8 minutter i en 175 grader varm ovn (varm luft)
  • Lad kagerne afkøle, men prøvesmag gerne før
  • Kagerne bliver høje cookies, med blød midte.

Noter

Marsbar kan udelades eller erstattes af en anden chokoladebar

Nemme lækre chokoladecookies med kakao og Marsbar

Nemme cookies og helt anderledes end kagerne fra den oprindelige opskrift. Utroligt at to æggehvider og lidt ekstra mel kan gøre forskellen? Spændenede at afprøve og prøve nyt! Kedeligt da at bage de samme cookies hver gang, synes du ikke? 😉

Sådan ser de oprindelige cookies ud – de er også vildt lækre, tyndere og sprødere, måske du mere er til den slags cookies? Der er frit valg. Jeg kan anbefale dig at prøve begge 🙂
Sprøde lækre cookies med Marsbar og saltede mandlerHer kan du se billeder af cookieprocessen fra start til slut:

Ja Lurpak skal der til. Småkager smager SÅ meget bedre, hvis du bruger rigtigt smør. Der er en verden til forskel, synes jeg, men du har jo frit valg selvfølgelig.

Der er smør i, men ikke så meget smør, så derfor synes jeg godt at vi kan kalde kagerne fedtfattige? 60 gram smør til 50  kager er ikke meget, så hvis du kan nøjes med en enkelt kage eller to er det tæt på at du kan høre kiloene rasle af 😉
Nemme lækre chokoladecookies med kakao og MarsbarEt fad lækre cookies er klar til aftenkaffen. Jeg glemte jo helt at servere dem i et af mine nye porcelænsfade med blomster på – det ser du en anden gang, ikke?

Velbekomme og god fornøjelse med kagerne 🙂
Nemme lækre chokoladecookies med kakao og Marsbar


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

6
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
4 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Kathrine

Jeg bagte disse cookies igår, men desværre blev de helt flade 🙁
Jeg ved ikke helt hvad der er gået galt, men jeg løb tør for flormelis, så de sidste 25 g blev alm. melis og så blev de bagt ved alm. ovnvarme.
Det kan være, jeg også skal komme lidt mere mel og havregryn i?? Jeg kan se på billederne, at din dej er mere fast end min blev (den flød mere ud)
Jeg må prøve at lave dem igen i weekenden, når der er købt mere flormelis 😉

Kathrine Rex

Hej Gitte,
Superlækker opskrift, har fået afprøvet dem 🙂
Men skal de bages i alm. ovn eller varmluft? Opskriften du henviser til tilsidst, står varmluft
Mvh. Kathrine

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer