Grove cookies med lakrids og brunt sukker

I aften skal du høre om småkager. Grove småkager, som jeg har bagt før, her f.eks. i en variant med yankiebar. Grove småkager efter Claus Meyers gode opskrift .DSC_9348I dag skal du høre om en variant med lakridspulver og brunt sukker. Det gav en god kraftig smag. Godt med fibre og “bid” fra havregryn og god smag af lækker lakrids.

Her er opskriften sakset fra Claus Meyers gode kagebagebog: “Meyers kager”. Den kan jeg godt anbefale. Måske en julegaveidé? Man må godt købe julegave til sig selv 😉

Opskriften er en rigtig fin grundopskrift, du kan variere i det uendelige, med forskelligt fyld. Prøv f.eks. denne lækre variant med Yankie-bar. Uhm 🙂Du får opskriften lige her:

Grove cookies med lakrids og brunt sukker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 17 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 20 -25 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram hvedemel
  • 125 gram havregryn
  • 125 gram smør
  • 150 gram brunt sukker farin eller alm. sukker
  • 2 spsk sirup
  • 1 spsk vand
  • ½ tsk natron
  • 5 tsk lakridspulver kan udelades

Sådan gør du

  • Smelt smør og tilsæt sukker. Tilsæt sirup og vand. Tag gryden af blusset og tilsæt natron.
  • Bland de tørre ingredienser og vend smørblandingen heri.
  • Form små toppe på en bageplade. Dyp evt. fingrene i vand for bedre at kunne forme kagerne. Bag kagerne 7-8 minutter ved 175 grader varmluft.
  • Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde. Kagerne bliver først rigtigt sprøde når de er helt afkølede, så sæt dem hurtigt over på en bagerist.

 Du kan udelade lakrids, kagerne smager ganske glimrende uden. Du kan også bruge din kreativitet? Tilsætte tørrede tranebær f.eks., mandler, nødder, hakket chokolade, en daim-bar-måske?DSC_9338 Form små toppe på en bageplade. Dyp evt. fingrene i vand for bedre at kunne forme kagerne. DSC_9339 DSC_9341 Bag kagerne 7 minutter ved 175 grader varmluft.

Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde. Kagerne bliver først rigtigt sprøde når de er helt afkølede, så sæt dem hurtigt over på en bagerist.DSC_9343

Så er der et kæmpe bjerg lakridscookies. Disse tog jeg med i mandags på min mandagsvagt. De er så hurtige at lave, at jeg sagtens kunne nå at bage en portion inden jeg mødte på vagten kl. 11. Der var storm og orkan og jeg tænkte at kollegerne havde brug for lidt at forsøde aftenvagten med. Kagerne forsvandt imens der var sus i gardinerne udenfor. Knas knas.

Lækre sprøde lakridscookies med havregryn, så de er lidt sunde. Skal vi ikke bare sige det?DSC_9344

Mere inspiration

6
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Lena Susanne Rønne

Hej Gitte, jeg ser ofte efter ny inspiration på Pinterest. Og nu er jeg IGEN endt på din blog. Jeg har efterhånden gemt og prøvet en del af dine opskrifter. Nogen gange møder man en, som har samme ‘smags-lyster’ ?, som man selv har. Det er bare dejligt, at du har din blog og deler så mange gode opskrifter. Hilsen Lena Susanne

Sanne

MUMS!!! Jeg er lige faldet over din side i dag -din opskrift på ølbraiseret oksebov skal afprøves på tirsdag. Og så kom jeg forbi denne opskrift, havde tilfældigvis alle ingredienserne hjemme, og var derfor nødt til at få dem bagt med det samme. Og det er absolut ikke sidste gang!! Jeg havde aldrig fundet på at komme lakridspulver i, men det gør da disse cookies helt vildt lækre… Tak 🙂

Karen

De ser lækre ud – jeg eksperimenterer også hele tiden med at putte andre ting i mine basisopskrifter – det er sådan, det er sjovt! God weekend – og tak for din søde kommentar i sidste uge 🙂

vh/Karen

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer