Lakrids småkager med havregryn. Få en god nem opskrift på lakridssmåkager med lakridspulver og havregryn.
I aften skal du høre om nogle dejlige småkager. Knasende sprøde småkager med lakridspulver. Uhm dem skal du altså glæde dig til at smage.
Jeg elsker havregrynskager i alle afskygninger og disse er super lækre. Smager lidt af karamel og lakrids giver bare et ekstra pift.
Hvis du er vild med lakrids, så vil du helt sikkert elske disse. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på lækre kager med lakrids.
I dag skal du høre om en variant med lakridspulver og brun farin. Det gav en god kraftig krydret smag.
Godt med fibre og “bid” fra havregryn og god smag af lækker lakrids.
Opskriften er en rigtig fin grundopskrift, du kan variere i det uendelige, med forskelligt fyld.
Få en god nem opskrift på lakrids småkager med havregryn hér
Ingredienser
- 125 gram hvedemel
- 125 gram havregryn
- 125 gram smør
- 150 gram brun farin brunt sukker eller Muscovado sukker kan bruges
- 2 spsk sirup
- 1 spsk vand
- ½ tsk natron
- 5 tsk lakridspulver kan udelades eller erstattes med f.eks. kakaopulver
Sådan gør du
- Smelt smør og tilsæt sukker. Tilsæt sirup og vand. Tag gryden af blusset og tilsæt natron. Bland de tørre ingredienser og vend smørblandingen heri.
- Form små toppe på en bageplade. Dyp evt. fingrene i vand for bedre at kunne forme kagerne. Bag kagerne 7-8 minutter ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
- Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde. Kagerne bliver først rigtigt sprøde når de er helt afkølede. Er de for bløde efter afkøling, kan de bages nogle minutter igen.
Noter
Småkager med lakrids og havregryn – sprøde og lækre havregrynskager
Du kan udelade lakrids, kagerne smager ganske glimrende uden. Du kan også tilsætte f.eks. tørrede tranebær, mandler, nødder, hakket chokolade, en Daim-bar-måske?
Lækre grove småkager , som jeg har bagt før, her f.eks. i en variant med yankiebar.
Den oprindelige opskrift er denne opskrift på grove småkager efter Claus Meyers gode opskrift
Det er en rigtig nem opskrift, for dejen skal bare smeltes sammen i en gryde og kagerne formes som små toppe.
Så er der et kæmpe bjerg lakridscookies klar.
Disse tog jeg med i mandags til aftenvagten. De er så hurtige at lave, at jeg sagtens kunne nå at bage en portion inden jeg mødte på vagten kl. 11.
Der var storm og orkan og jeg tænkte at kollegerne havde brug for lidt at forsøde aftenvagten med. Kagerne forsvandt imens der var sus i gardinerne udenfor. Knas knas.
Lækre sprøde lakrids småkager med havregryn, så de er da lidt sunde. Skal vi ikke bare sige det?:-)
De er super gode, dem må du prøve.
Få flere lækre opskrifter på kager, cookies eller småkager med lakrids:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Jeg har bagt flere af dine opskrifter og jeg synes at alle er rigtig gode
Hej Gitte, jeg ser ofte efter ny inspiration på Pinterest. Og nu er jeg IGEN endt på din blog. Jeg har efterhånden gemt og prøvet en del af dine opskrifter. Nogen gange møder man en, som har samme ‘smags-lyster’ ?, som man selv har. Det er bare dejligt, at du har din blog og deler så mange gode opskrifter. Hilsen Lena Susanne
MUMS!!! Jeg er lige faldet over din side i dag -din opskrift på ølbraiseret oksebov skal afprøves på tirsdag. Og så kom jeg forbi denne opskrift, havde tilfældigvis alle ingredienserne hjemme, og var derfor nødt til at få dem bagt med det samme. Og det er absolut ikke sidste gang!! Jeg havde aldrig fundet på at komme lakridspulver i, men det gør da disse cookies helt vildt lækre… Tak 🙂
De ser lækre ud – jeg eksperimenterer også hele tiden med at putte andre ting i mine basisopskrifter – det er sådan, det er sjovt! God weekend – og tak for din søde kommentar i sidste uge 🙂
vh/Karen