•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Florentinere med smørcreme. Uhm i dag får du opskriften på de sprøde lækre florentiner småkager med nødder. Uhm

Florentinere med smørcreme - lækker opskrift Vi er i sommerhus og det er februar, tåge og regn:

Indehygge. Brændeovn. Sofatæppe og en legesyg Kallehund. Slet ikke det værste dagsprogram i en weekend.

Under oprydning i spisekammeret fandt jeg to store poser nødder, til overs fra julen.

Hm, hm. Spirende nødde-florentinerdrømme poppede pludselig op i mit sind.

Sprøde, karamelagtige, knasende….Jeg elsker bare de lækre florentinere med smørcreme.

Men først skulle alle nødderne jo knækkes?

Heldigvis var Mikkel – min søn – let at lokke. Han gad godt knække julenødderne – helt uden tvang.

Måske det var ved tanken om sprøde florentiner nøddesmåkager forude?

Man kan sige, at der i den grad var lokkemad og en “gulerod” spændt for næsen 😉Florentinere med smørcreme - lækker opskriftMikkel gik ombord i nøddebunkerne med nøddeknækkeren. “AV!” blev der indimellem råbt, når fingeren kom i klemme.

Tålmodigt fortsatte sønnikke “nøddeknækkeriet” og pludselig var nødderne befriet. Skallerne blev puttet i brændeovnen og er du vimmer hvor de brændte godt. Bare lige et tip til dig 🙂

Det blev til 400 gram valnødder og hasselnødder.

Det synede ikke af meget, når man tænker på hvor lang tid den stakkels dreng var i gang. Jeg var lettet, for der var jo rigeligt til florentiner-cookies.

To store skåle med nødder blev fyldt, hovedparten var valnødder.Florentinere med smørcreme - lækker opskriftJeg er TOTALT vild med florentinere.

Måske har du før læst på bloggen om vores besøg hos den gode bager i Hune? Der køber jeg ALTID florentinere og de er bare så lækre!

En florentiner serveres allerhelst med en lækker smørcreme

Nederst i dette indlæg kan du finde flere gode opskrifter på smørcreme: 

Florentinere med smørcreme - lækker opskriftDu kan også sagtens spise florentinere som nøddesmåkager uden smørcreme. Halløj de smager skønt både med og uden smørcreme.

Sådan ser en ægte florentiner ud.Billedresultat for bagenørden florentinerDenne har jeg dog snydt lidt med, for den er købt hos bageren, for jeg lavede ikke lige smørcreme til de florentinere jeg bagte i dag.

En florentiner er en skøn småkage med lækker tosca nøddekaramel – små toscakager – eller toscatærter.

Verdens skønneste kage, hvis man spørger mig. <3

Jeg brugte både valnødder og hasselnødder og de blev super lækre.

Du kan bruge andre slags nødder til florentinere: hasselnødder, mandler og pistacienødder. Brug bare de nødder du har.Halvdelen af nødderne blev hakket groft og stoppet i en lækker karamelblanding.

Florentinere med smørcreme - lækker opskrift

Perfekte nødder til dagens lækre kager!Jeg iler med at bringe dig opskriften på dagens florentinere.

Måske du også har et julenøddelager du lige kan få en rask svend til at knække? 😉Florentinere med smørcreme - lækker opskrift

Florentinere med smørcreme – lækker opskrift

Florentiner med valnødder og hasselnødder - sprøde og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Dessert og sødt
Kategori: Brød og kager
Portioner: 32 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram sukker
  • 75 gram smør
  • 2 spsk sirup
  • 2 spsk fløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 5 spsk hvedemel
  • 150 gram grofthakkede nødder valnødder, hasselnødder, hasselnøddeflager eller mandler/mandelflager

Sådan gør du

  • Smelt smør, sukker, fløde, vanilje og sirup i en gryde. Rør hvedemelet i og rør godt
  • Lad karamellen simre ved svag varme imens du hakker nødderne groft.
    Florentinere med smørcreme - lækker opskrift
  • Tilsæt nødderne og sluk for blusset.
    Florentinere med smørcreme - lækker opskrift
  • Lad karamelblandingen køle på blusset ca. 15-20 minutter
    Florentinere med smørcreme - lækker opskrift
  • Tril valmøddestore kugler og læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Tryk kagerne lidt flade med en palet eller håndroden.
    Florentinere med smørcreme - lækker opskrift
  • Der kan være 12 pr. plade. De flyder meget ud. Der bliver ca. 32 kager, afhængig af størrelse.
    Florentinere med smørcreme - lækker opskrift
  • Bag kagerne 8-10 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Kagerne er færdige, når de er gyldne, sprøde og brune i kanten.
    Florentinere med smørcreme - lækker opskrift
  • Lad kagerne køle helt, før du flytter dem over på en rist.
    Florentinere med smørcreme - lækker opskrift
  • Opbevares i beholder med tætsluttende låg, med madpapir imellem, så de ikke klistrer.
  • Den ene ende af kagerne kan evt. dyppes i smeltet chokolade ell. bunden kan pensles.
  • Kan evt. lægges sammen med smørcreme.

Noter

Den ene ende af kagerne kan evt. dyppes i smeltet chokolade ell. bunden kan pensles.
Få opskriften på en lækker smørcreme her
Få opskriften på en lækker moccacreme her
Alle slags mandler/nødder kan bruges til florentinere
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde lækre florentiner småkager – de bedste nøddesmåkager

Florentinere med smørcreme - lækker opskriftHvis du spørger mig, er det lige før jeg synes, at kagerne smager bedst uden smørcreme og chokolade. Så er de nemlig ikke alt for søde.

Skal vi ikke bare sige, at det er den allerbedste kageanbefaling, når man kan spise 5 kager lige i rap og stadigvæk have lyst til én til? 🙂

Det kunne jeg/vi med disse kager. Wow!

De vil være skønne med frisk frugt og et par kugler is til.

Det vil også være perfekt at bage florentinerne som store bunde, til en nøddelagkage med flødeskum i måske? Det må vi da prøve engang 🙂Florentinere med smørcreme - lækker opskriftAlene smager de altså også bare godt.

Du kan sagtens nyde dem som de er. Sprøde og knasende lækre og virkelig nemme at lave, hvis man altså ser bort fra nøddeknækkeriet 😉

Her ser du billeder af fremstillingsprocessen fra start til slut. Mega nemme kager.

Sådan laver du de lækre småkager med nødder. Hjemmelavde florentinere – se billederne her:

Skønne, små, lækre småkager.

Knasende sprøde kager, som du vil synes særligt godt om, hvis du er fan af nødder og karamel.

Opskriften minder temmelig meget om denne opskrift på disse grove karamelcookies – halløj de er også lækre!

Øv også, at mandler og nødder er så bekostelige?

Hold godt øje og forsyn dig, når der er gode tilbud. Måske du kan købe overskydende “julenødde-lagre” et sted og selv gå i gang med “knækkeriet”?

150 gram er heldigvis ikke vildt mange, så du vil ikke blive ruineret, hvis du skal købe nødder til dagspris.

Kagerne er så lækre, at de vil være hver en øre værd. Florentinere med smørcreme - lækker opskrift

Florentinerne kan også bages i form, gerne en linseform. Prøv f.eks. disse nøddetærter, eller små toscakager, kan vi også kalde dem er det vel.

Nøddetærter - små tosca kager med karamel
Tosca kager med nøddetopping - små, lækre og sprøde
Se opskriften her

I denne weekend er vi i sommerhus og her har vi alle fornødenheder.

Kagerulle, sirup, natron, rørsukker, flormelis og rigtigt smør i rigelige mængder.

Skønt at vi bare sådan lige kan bage når vi – eller jeg – vil. 🙂

Få opskrifter på lækker smørcreme du kan bruge de sprøde kager sammen med:

Smørcreme med citron og vanilje - nem frosting opskrift
Citron smørcreme med vanilje - god til kager
Se opskriften her
Smørcreme med citron & vanilje - nem opskrift
Smørcreme med vanilje og æggeblommer
Lækker smørcreme med vanilje
Se opskriften her
Moccacreme opskrift på smørcreme med kaffe
Lækker kaffecreme med kaffe og smør
Se opskriften her
Moccacreme opskrift på smørcreme med kaffe

Hvis du ikke er vild med kaffe, så kan du smelte noget nougat og tilsætte i stedet for kaffe. Nougatcreme smager skønt i florentinere.
Florentinere med smørcreme - lækker opskrift

God fornøjelse med kagerne til dig. Jeg er sikker på, at du bliver vild med dem 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •