Få opskriften på en dejlig frisk og meget nem panna cotta med appelsin her.
Appelsin panna cotta er en enkel dessert, der vil være et hit at servere til jul eller som en solgul dessert om sommeren.
En skøn flødedessert, med appelsinsmag. Den smager næsten som appelsinfromage eller appelsinmousse, men en panna cotta er bare meget nemmere at lave. En lækker appelsin dessert.
Du skal bruge ganske få ingredienser til denne dessert. Det smarte er, at den også kan laves i god tid i forvejen, før dine gæster ankommer. 
Hvad er panna cotta?
Panna cotta betyder “kogt fløde”, for det er faktisk bare dét det er. En helt enkel dessert med piskefløde, kogt op med sukker og vanilje og gerne tilsat en smagsgiver. Det kan være f.eks. Nutella, kanel, brombær, jordbær?
En panna cotta bliver ekstra lækker med f.eks. hvid chokolade eller mørk chokolade i. 
Der skal husblas i panna cotta, men det skal bare smeltes i sammen med den varme flødeblanding. Det kan ikke gå galt og du undgår trevler o.a.
Det må endelig ikke afholde dig fra at lave panna cotta, at der skal husblas i. Bare følg de få enkle steps i min opskrift.
Jeg elsker bare panna cotta! Både at spise desserten og at lave den, men det har du vist efterhånden opdaget?
På nogetiovnen.dk finder du derfor mange panna cotta opskrifter allerede. Klik her, for at se dem alle eller få inspiration nederst i dette indlæg. 
Jeg har glædet mig meget til at dele denne opskrift med dig og du får den lige her:
Panna cotta med appelsin – nem fløde dessert opskrift

Ingredienser
- ½ dl appelsinsaft saften af ca. ½ appelsin + evt. revet appelsinskal (hvis du bruger øko.-appelsin). Kan erstattes med citron, jordbærsaft, rabarbersaft, brombærsaft ell. lign.
- 1-2 spsk sukker smag til
- 1-2 tsk vaniljesukker smag til. Du kan bruge 1/3 vaniljestang
- 1 blad husblas
- ¾ dl fløde
- ½ dl mælk kan erstattes med fløde
- evt. 50 gram hvid chokolade kan udelades
- pynt: f.eks. stykker af appelsinbåde og revet hvid chokokolade
Sådan gør du
- Udblød husblas i en skål med vand. Det tager ca. 5 minutter. Pres appelsinen og riv evt. appelsinskallen med

- Hæld appelsinsaften i en gryde, sammen med fløde, mælk, sukker og vaniljesukker. Varm fløden op, kun lige til tæt på kogepunktet. Fløden må ikke koge. Smag til evt. med ekstra sukker/vanilje. Smelt evt. hvid chokolade med.

- Sluk for temperaturen og tag gryden af blusset. Dryp husblassen af for vand og pisk den nu ind i flødeblandingen. Fordel flødeblandingen i små glas. Jeg fik til 2 desserter. Afkøl til panna cottaen er stivnet (½-1 time)

- Pynt dine panna cotta med lidt små stykker appelsin og evt. revet hvid chokolade

Noter
Dine appelsin panna cotta desserter kan laves i forvejen.
De kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage. Tildæk dem med film. Servér evt. dine panna cotta med crumble crunch drys evt. med kanelsmag
Appelsin panna cotta, der smager som appelsinfromage eller appelsinmousse – bare meget nemmere at lave
Man tror jo næsten ikke på, at denne dessert er så nem at lave. Den er faktisk også rimeligt billig at lave, for du skal ikke bruge æg.
Du slipper også for at piske æggehvider, som man ellers skal gøre til mousse eller fromage.
Det nemmeste er altså også, at husblassen bare skal smeltes ned i fløden. Det er sværere at få succes med husblas i en fromage, er min erfaring. 
Hvis du vil lave en ekstra luksus version af denne panna cotta med appelsin, så kan du tilsætte hvid chokolade. Bare smelt den med i flødeblandingen. Det vil også være luksus at bruge en rigtig vaniljestang – uhm.
Det vil være god dessert at servere til nytår. Perfekt! Man kan nemlig tit købe billig fløde lige efter jul eller omkring jul. Til jul er appelsinerne også ekstra søde, bare lige et tip til dig. 🙂
Den friske appelsin dessert vil også være populær at servere som juledessert.

Servér den gerne på et dessert buffet, måske til julefrokost?
Det kunne også være at nogle havde lyst til appelsin panna cotta som dessert juleaften i stedet for risalamande?
Det afhænger selvfølgelig af, om du tør lave om på jeres risalamande-vaner derhjemme. Den risiko er det ikke sikkert, du tør løbe. 🙂
Jeg fik ½ dl appelsinsaft af ½ appelsin, men det var også en rimeligt stor appelsin, jeg brugte.
Vi er kun 2 herhjemme i husstanden nu, så jeg lavede kun en lille portion. Du ganger jo bare op, hvis du skal bruge desserter til flere.
Rigtig god fornøjelse med din panna cotta med appelsin. Jeg er sikker på, at den også bliver et hit hjemme hos dig.
Hvis du er vild med appelsindesserter, så prøv også denne lækre appelsindessert med makroner, eller appelsinris desserten. Uhm.
Vi elskede den herhjemme og vi glæder og meget til at lave den igen snart. Måske med citron næste gang?
Prøv også denne med
Uhm så vil den måske komme til at at smage af citronfromage? Spændende med alle de panna cotta varianter man kan lave. <3
Få inspiration til flere nemme lækre panna cotta opskrifter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.







Hej Gitte. Tænker på om man ikke kunne,lave penna cotta med appelsin om med rød grape i stedet vh liane