•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Koldskåls panna cotta med rabarber. Uhm i dag får du opskriften på en rigtig dejlig og meget nem sommerdessert.

Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Hvad er panna cotta?

Panna cotta er en lækker flødedessert, der kræver ganske få ingredienser. Du kan lave panna cotta kun med fløde, eller du kan tilsætte halv fløde og halv kærnemælk eller koldskål.

Bruger du kærnemælk, så smag til med ekstra sukker og vanilje.

Uhm – denne koldskåls panna cotta smager godt! Det er helt sikkert en sommerdessert, der vil vække jubel og begejstring hjemme hos dig og dine gæster.

En anderledes måde at servere koldskål på.

Prøv den en varm sommerdag, hvor I trænger til at blive svalet lidt på terrassen måske?Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Ideen fik jeg, da jeg lavede den lækre koldskålskage og lige havde lidt fløde i overskud.
Koldskålskage med rabarber - nem opskrift
Kage med koldskålsmousse, rabarbergelé og kammerjunkebund
Se opskriften her
Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

Jeg havde også lidt rabarbergelé til overs fra kagen. Perfekt!Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Så var der jo lige til en lille lækker portion panna cotta med koldskål og rabarber! Heldige os 🙂

Den var et kæmpe hit! Jeg lavede kun en lille portion til 2 personer, men fordobl bare portionen, alt efter hvor mange personer I er.Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig, og du får den lige her:

Koldskåls panna cotta med rabarber – nem opskrift på en lækker sommer dessert

Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift
Lækker panna cotta med koldskål og gele af rabarber.
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 10 minutter
Ret: Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift
Portioner: 2 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Koldskåls panna cotta:

  • 1 dl koldskål kan erstattes med kærnemælk eller du kan bruge ren fløde
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker eller ½ vaniljestang
  • 1 blad husblas

Rabarber gele: du skal bruge ca. 4-6 spsk gelé

  • 125 gram rabarber kan erstattes med andre bær/anden frugt f.eks. hindbær, jordbær ell. lign.
  • 75 gram sukker sukkermængden afhænger af hvor sure dine rabarber er. Smag til
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 blad husblas
  • evt. lidt groftrevet/grofthakket hvid chokolade

Sådan gør du

Koldskåls panna cotta:

  • Opblød husblas i en skål med vand
  • Hæld koldskål, fløde og vanilje i en gryde og varm op til kogepunktet. Pisk godt og skru ned for temperaturen
    Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift
  • Kram vandet af husblassen og lun det få sekunder i mikrobølgeovnen eller over vandbad, til det er smeltet. Rør 1 spsk flødeblanding i husblassen af gangen, til begge blandinger har samme temperatur. Pisk husblassen i gryden med fløde, under kraftig piskning
  • Hæld koldskålsblandingen i 2 dessertglas. Denne portion rækker til 2 pers. Stil panna cottaerne til afkøling i køleskabet i minimum 1 time.
    Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Rabarber gele:

  • Udblød husblas i vand.
  • Skær rabarberne i små stykker og put dem i en gryde sammen med sukker og vaniljesukker.
    Rabarbergelé - nem gele med rabarber
  • Kog geleen i få minutter, til rabarberstykkerne er møre.
    Koldskålskage med rabarber - nem opskrift
  • Si nu geleen, så der kun er ren saft tilbage. Jeg fik ca. 1½ dl saft. Du kan bruge den tiloversblevne kompot på brød. Lad saften afkøle lidt. Smag evt. til med ekstra sukker/vaniljesukker
    Koldskålskage med rabarber - nem opskrift
  • Kram vandet fra husblassen og lun nu husblassen 1-2 sekunder i mikroovnen, til den er smeltet. Rør herefter 1 spsk rabarbersaft i husblassen af gangen, til den er tempereret. Pisk til slut husblasblandingen i rabarberblandingen.
  • Du kan nu hælde rabarbergeleen på de stivnede panna cottaer og stille dem til afkøling i yderligere ½-1 time. Du skal bruge ca. 2-3 spsk gele pr. portion
    Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift
  • Du kan også lade geleén afkøle, røre den op og smøre den på desserterne, før de skal serveres. Geleen blødgøres lidt, når du rører den op i stuetemperatur.
    Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift
  • Opbevar desserterne på køl, til de skal serveres
    Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Noter

Hvis du bruger kærnemælk i stedet for koldskål, så skal du søde med ekstra sukker og evt. ekstra vanilje. Smag til
Få gode opskrifter på koldskål du kan bruge til desserten her: 
Gammeldags koldskål med æg
Jordbærkoldskål
Koldskål uden æg
Du kan lade rabarbergeleen stivne på panna cottaerne.
Du kan også røre den op før servering og fordele den på desserterne. Det afhænger af om du er til en blød eller stivnet gele
Du kan bruge jordbærkompot som topping i stedet
Prøv også med mandelkrokant
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækker fløde panna cotta med koldskål, rabarber, vanilje og hvid chokolade

Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Panna cotta med fløde smager skønt og med koldskål, får desserten er frisk og syrligt strejf

Ej hvor smagte den bare godt! Det bliver helt sikkert en dessert, vi kommer til at lave – og nyde –  mange gange herhjemme denne sommer. Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Du kan selvfølgelig også sagtens lave panna cottaen med ren piskefløde. Det smager også super godt. Faktisk er det én af mine yndlingsdesserter! 🙂Piskefløde

Den bløde gele af rabarber, er genial at bruge på en panna cotta.

Rabarber og koldskål er den fineste kombination. Smagen af ægte dansk sommer. Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

Du kan lade rabarbergeleen stivne på panna cottaerne.

Du kan også røre den op før servering, og fordele den på desserterne. Det afhænger af om du er til en blød eller stivnet gele?

Jeg fortrækker en lidt blød gele, så jeg rørte geleen op og lagde et par spsk. på hver dessert, lige før servering.

Jeg rev lidt hvid chokolade og dryssede på toppen. Uhm en skøn dessert!

Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Der bliver lidt for meget rabarbergele ud af denne portion.Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Resten kan du bruge i andre desserter, på dit morgenrundstykke eller på din morgenskyr måske?

Den rabarberkompot, du får i overskud, når du har lavet saften, kan du også bruge på brød. Intet går til spilde 🙂

Lagkage med rabarber flødeskum og kokos

Hvis du ikke lige har rabarber i din have, så kan du bruge anden topping. Måske lidt gelé af mango, passionsfrugt, citron, hindbærcoulis eller jordbærkompot?
Jordbærkompot til skyr og dessert nem opskrift
Nem kompot med jordbær - klar på 10 minutter
Se opskriften her
Jordbærkompot til skyr og dessert nem opskrift

Du kunne også toppe med lidt mandelkrokant måske? Uhm 🙂

Krokant - opskrift på sprød mandelkrokant
Krokant med mandler - lækker mandelkrokant til desserter
Se opskriften her
Mandelkrokant

Opskriften minder lidt om denne koldskålsfromage, men den er alligevel helt sin egen.

Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift
Lækker cremet fromage med koldskål og mandelkrokant
Se opskriften her
Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift

Jeg elsker bare at eksperimentere i køkkenet. Herligt, når eksperimenterne ender som så gode og store successer.

Juhuu – disse panna cottaer var bare så gode. Helt perfekte!

Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

Rigtig god for nøjelse med dine sommer panna cottaer.

Har du rabarber i fryseren, så kan de jo sagtens laves om vinteren også. Et skønt sommerminde ved vintertide?

Et desserttip fra mig til dig. Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift


  •  
  •  
  •  
  •  
  •