Panna cotta. Uhm – her får du opskriften på den dejligste fløde dessert med hvid chokolade, Bailey og chokolade mandelkrokant.
Se lige en fin dessert vi nød nytårsaften – øj den smagte godt! Den stryger direkte ind på på min dessert favoritliste.
Wow den kan du altså godt glæde dig til at smage. Dine gæster vil elske den, så lav du gerne den, næste gang du får gæster på besøg.
Hvad er panna cotta?
Det er en nem og lækker fløde dessert lavet af ganske få ingredienser, hvor piskefløde er basisingrediensen.
Faktisk er det bare kogt fløde, sukker og husblas. Man kan tilsætte forskellige smagsgivere f.eks. vanilje, lakrids, hvid eller mørk chokolade eller f.eks. Bailey.
Eksperimentér gerne, som jeg. Kun fantasien sætter grænser. Det kan ikke gå galt, med en panna cotta.

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Panna cotta med hvid chokolade og Bailey – få en god, nem opskrift her

Ingredienser
- 2½ dl fløde
- 1 dl Baileys kan erstattes med Dooleys, Kahlua ell. lign. Du kan udelade alkohol og erstatte med ekstra fløde. Du kan nøjes med ½ dl Bailey og så tilsætte ½ dl ekstra fløde
- 100 gram hvid chokolade kan udelades eller erstattes med mælke eller mørk chokolade
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker eller ½ vaniljestang
- 2 blade husblas
- Drys: f.eks. grofthakket chokolade og mandelkrokant af brændte mandler andet drys kan bruges, saltkaramel også
Sådan gør du
- Læg husblassen i blød i vand i ca. 5 minutter
- Hæld piskefløden i en gryde og tilsæt sukker og vanlijesukker ell. vaniljestang. Pisk godt. Varm fløden op - næsten op til kogepunktet.

- Sænk temperaturen og tilsæt Baileys. Tag gryden af varmen.
- Knug vandet af husblassen og pisk den i fløden. Hak chokoladen fint og tilsæt.

- Hæld din panna cotta i 4 serveringsglas. Jeg brugte store portvinsglas. Hæld lidt op af gangen, og sørg for, at der er lige meget i hver. Tildæk glassene med husholdningsfilm og lad dem nu afkøle i køleskab i ca. 2-3 timer, eller til massen er stivnet

- Før servering, så hak brændte mandler og chokolade groft og drys på

- Så er din Bailey panna cotta klar til servering

Noter
Du kan nøjes med ½ dl Bailey og så tilsætte ½ dl ekstra fløde.
Panna cottaen kan laves i forvejen, den kan holde sig på køl i 2-3 dage. Du kan drysse andet drys på, f.eks. brændte mandler - de kan nemt laves i mikroovnen
Fløde dessert med hvid chokolade og Baileys – en nem og lækker dessert, perfekt til nytår
Hvis du ikke lige har Bailey på lager, så kan du sagtens sagtens lave den uden alkohol. Så bruger du bare ekstra piskefløde.
Du kan også erstattes med anden alkohol, f.eks. Dooleys, lidt rom, Kahlua, whisky? Du bestemmer.
Du kan også lave en frugtgele og hælde på toppen? Det kunne være kirsebærgele eller det kunne være rabarbergelé, eller gelé af appelsin eller citron.
Det er nemt at lave panna cotta og faktisk er det en billig dessert også.
Måske du tænker: “Husblas, det finder jeg aldrig ud af?” Jo du gør, kan jeg så sige.
Det er SÅ nemt at lave panna cotta med husblas, for den skal bare smelte ud i den varme fløde. Bingo!
Helt problemfrit og uden klumper. Bare følg min opskrift trin for trin.
Jeg dryssede grofthakkede brændte mandler og chokolade på toppen. Det er bare forslag, du kan bruge anden topping.
Få nogle gode opskrifter på forslag til topping her:
1.

2.

“Forsvinder alkoholen ikke i Baileyen, når fløden koges?”

Nej for fløden skal kun lige varmes op, næsten op til kogepunktet og Bailey’en tilsættes først herefter. Ingen problemer. Både smag og alkohol bevare.
Jeg serverede panna cottaen i vores fine, lidt store, portvinsglas. Hæld lidt op af gangen, og sørg for at der er lige meget i hver, elers får du en værre ballade. 🙂
Desserten smager så godt, at ingen vil snydes. 🙂

Uhm hvor er denne panna cotta med hvid chokolade og Bailey altså bare en lækker dessert.
Desserten er super nem at lave og lidt fornem og luksusagtig også, synes jeg. Man forstår næsten ikke, at den både er billig og hurtig at lave.
Jeg synes den passede fortrinligt som dessert til nytårsaften. Det geniale er, at den kan laves klar i god tid i forvejen.
Baileysmagen er rimeligt kraftig i desserten, så denne dessert, er en voksendessert.
Du kan sagtens nøjes med ½ dl Bailey og så tilsætte lidt mere fløde. Du bestemmer.
Jeg var kæmpe fan af desserten, som den var, men jeg er også kæmpe fan af Bailey 🙂
Hvis du skal lave panna cotta til børn, så skal du nok erstatte Bailey med fløde. Du kan også lave en panna cotta med f.eks. koldskål? Uhm en Nutella panna cotta smager også godt.
Få flere lækre opskrifter på panna cotta her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.






