Panna cotta med råsyltede rabarber. Her får du opskriften på en meget nem flødedessert.
Jeg elsker panna cotta og heldigvis er den lækre dessert med fløde jo meget nem at lave. Den må du prøve at lave.
Da jeg havde lavet de lækre råsyltede rabarber, fik jeg straks lyst til at prøve at servere de syrlige sprøde rabarber på den cremede fløde dessert.
De syltede rabarber, der stadig har lidt bid, passede perfekt til den ret søde dessert. Perfekt modspil til den søde fløjlsbløde fløde vaniljedessert.
Syrlighed og lidt knas på toppen. Skønt! Smagen af sol og sommer.
Desserten tager ingen tid at lave. Flødeblandingen skal bare smeltes sammen og så skal du vente på at desserten stivner.
Har du travlt, og har du plads i din fryser, så kan du sætte dem i fryeren kort tid, så er de hurtigt klar. 1-2 timer i køleskabet plejer også at være nok.
Jeg har med vilje ikke fyldt særligt meget i dessertglassene. Det er en ret sød dessert og lidt men godt, er bedst, synes jeg, men du bestemmer.
Der blev til 6 pers. i denne opskrift, men om du vil nøjes med kun 4 serveringsglas, er helt op til dig. 🙂
Få tips til flere panna cotta opskrifter nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Vanilje panna cotta med råsyltede rabarber – få opskrift hér

Ingredienser
Panna cotta:
- ½ liter piskefløde
- 2-3 tsk vaniljesukker eller 1 marven fra 1 vaniljestang
- 6 spsk sukker kun 5 spsk hvis du bruger vaniljesukker. Smag til
- 3 blade husblas
- evt. 100 gram hvid chokolade
Råsyltede rabarber
- 12-16 tsk råsyltede rabarber kan erstattes med anden syltet/frisk frugt - kirsebær, marinerede jordbær
Sådan gør du
- Læg husblassen i blød i vand
- Opvarm piskefløden langsomt, kun lige op til kogepunktet og ikke over. Fløden skal kun lige dampe, men må ikke boble.
- Tilsæt sukker og vaniljesukker (smag til) og opvarm til tæt på kogepunktet. Tag gryden af varmen. Lad husblassen dryppe af og tilsæt nu til piskefløden. Pisk til husblassen er opløst. Lad massen afkøle lidt, før du hælder den på serveringsglas
- Fordel flødeblandingen i 4-6 glas og lad dem nu afkøle i 1-2 timer, eller til panna cottaen er stivnet. Kan også stivne i frysereren på 15-30 minutter
- Læg ca. 2-3 tsk råsyltede rabarber på hver panna cotta før servering. Anden syltet/frisk frugt/bær kan bruges. Få flere tips i opskriftens noter
Noter
Tips til hvad du - også - kan servere din panna cotta med:
Marinerede jordbær, jordbærpuré, rabarbergelé, rabarberkompot, kirsebærgele, hindbærcoulis, rysteribs Prøv også med friske hindbær, jordbær?Panna cottaen kan holde sig på køl i 1-2 dage. Tildæk den med husholdningsfilm.
Skøn dessert med fløde, du kan servere både sommer og vinter. Desserten er meget nem at lave
Uhm hvor smagte de bare godt, de små hurtige desserter! Rabarber smagte af dansk sol og sommer. Den søde cremede dessert smager faktisk lidt af budding. Et hit! Desserterne forsvandt hurtigt herhjemme.
Prøv den lækre dessert til sommergæster eller din søde familie måske?
Hvad er panna cotta?
Panna cotta betyder “kogt fløde” og det er nemlig dét det er. Det er dog lidt misvisende, for faktisk så skal fløden i en panna cotta ikke koge, men kun lige varmes op til kogepunktet.
En panna cotta er en helt enkel dessert med piskefløde, tilsat sukker, vanilje og gerne en anden smagsgiver. Det kan være f.eks. Nutella, kanel, brombær, appelsin, jordbær?
Både børn og voksne vil elske panna cotta. Det smager lidt som budding, men er bare meget nemmere at lave.
Efterhånden har jeg lavet mange panna cotta desserter på nogetiovnen.dk.
Nederst i dette indlæg får du mere inspiration til flere panna cotta opskrifter. Spring du bare på. Det er nemlig en nem billig dessert, der er populær som dessert, både til hverdag og fest.
Er panna cotta svær at lave, når der er husblas i?
Nej slet ikke. Selvom der er husblas i, så er den super nem, for husblassen skal bare smeltes i, sammen med fløden. Det kan ikke gå galt. Du vil ikke oplever at husblassen klumper.
I denne vanilje panna cotta kan du opleve, at vaniljesukkeret synker lidt til bunds men pyt. Det gør slet ikke noget og det er lidt svært at forhindre.
Hvad kan du ellers servere panna cotta med?
Råsyltede rabarber kan sagtens erstattes med friske/syltede bær/frugt.
Prøv f.eks. også at servere din panna cotta med rysteribs, jordbærpuré, marinerede jordbær, hindbærcoulis, kirsebærgelé, rabarbergelé, rabarberkompot? Det kunne også være coulis/puré af anden frugt?
Prøv også denne hyldeblomst panna cotta eller koldskål panna cotta – begge sommerlige panna cotta desserter også.
Få tips til flere lækre panna cotta opskrifter nedenfor:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

