Krydrede pebernødder. Uhm her får du opskriften på gode, sprøde pebernødder med smæk på krydderierne.
Altså hvor mange pebernøddeopskrifter kan der mon være på en madblog? I hundredvis eller? Stopper hun da aldrig hende Bagenørden?
Næh julesmåkagebagnings kilden er vist uudtømmelig. I dag bliver der nemlig tilført endnu en pebernøddeopskrift til samlingen. 🙂
Lækre, sprøde, knasende pebernødder og dem du skal høre om i dag, er med ekstra krydderi.
Jeg synes nemlig godt at pebernødder kan blive lidt for anonyme i smagen. Dette er der rådet bod på her, hvor pebernødderne har fået et ekstra “skud” krydderi.
Faktisk er krydderimængden fordoblet i disse pebernødder. Er du fan af godt krydrede småkager, vil du elske disse.
Sort peber, brugte jeg i disse pebernødder, men den har jeg dog været lidt forsigtig med. Jeg har kun brugt ½ tsk, men bruger du hvid peber, kan du roligt gå op på 1 tsk.
Jeg er ikke fan af den smag der er i hvid peber, og derfor bruger jeg sort. Du bestemmer helt selv – sort eller hvid og hvilken mængde.
Mine pebernødder her kunne sagtens have været reduceret til det halve i størrelsen Gør du endelig gerne det, når du skal i gang med trilleriet.
Det var en god ide at fordoble krydderimængden i pebernødderne, det kan de nemlig sagtens bære.
Her i huset elsker vi dem og jeg tog en kæmpe fyldt kagedåse med ind på biblioteket, da jeg havde fødselsdag i mandags.
Der bliver MANGE pebernødder ud af denne portion. Det e helt perfekt, for når vi er 75 kolleger, så skal der alligevel nogle til.
Efterhånden er det vist ved at være en tradition, at jeg deler pebernødder ud på min fødselsdag. Det er da også en stor glædesdag på jobbet, for vi er hele 3 fødselarer der fylder samme dag.
Sikke en masse indledende snak. Måske du bare har lyst til at spole videre til opskriften? Den kommer her. Den er super nem.
Krydrede pebernødder – få en god nem opskrift på pebernødder uden fløde hér
Ingredienser
- 170 gram sukker 2 dl
- 100 gram smør
- 1 æg
- 300 gram hvedemel 5 dl
- ⅛ tsk hjortetaksalt
- 2 tsk kanel
- 2 tsk kardemomme
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt nellike
- ½ tsk sort peber eller 1 tsk hvid peber
- 2-3 spsk sirup både mørk og lys kan bruges
Sådan gør du
- Rør sukkereret med det bløde smør og rør herefter ægget i. Brug gerne køkkenmaskine
- Bland hjortetaksalt og krydderier med hvedemelet og rør det i
- "Saml" dejen med sirup. Brug hænderne. Tilsæt 1 spsk. sirup af gangen, til dejen hænger sammen.
- Tril lange tynde dejpølser og skær små kugler med kniv.
- Tril små pebernødder og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. De hæver ikke meget, så de kan godt ligge ret tæt.
- Bag pebernødderne 7-9 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Jo mindre dine pebernødder er, jo kortere bagetid. Kagerne er færdige, når de er mørke og sprøde.
- Lad pebernødderne afkøle på bagepladen. De bliver sprøde, når de er helt kolde og kan puttes i en kagedåse, når de er afkølet helt.
Noter
Sprøde, lækre pebernødder med rigeligt krydderi
Som jeg skrev på Facebook, så bagte en af mine gode kolleger pebernødder forleden efter en af mine opskrifter på bloggen. Han valgte denne opskrift på Julens Bedste pebernødder.
Wow hvor blev det altså nogle flotte pebernødder han fik lavet: små, fine og kuglerunde.
Kollega-Jørgen er meget grundig og omhyggelig når han triller pebernødder. Det var ret tydeligt. Der var intet “quick-and-dirty” over hans pebernødder. 🙂Jørgen fortæller at pebernødderne skal være SMÅ når de trilles. Han fortæller, at det er jo slet ikke er så svært, når blot man triller tynde “dej-pølser” ud først og laver dem helt samme størrelse.
Anstrengelserne bærer frugt, for pebernødderne bliver så flotte, næsten som hvis de var lavet på maskine. Nok til at alle imponeres og spørger: “Er dine pebernødder virkelig hjemmelavede”?
Indrømmet. Kollega-Jørgen har meget mere pebernødde-trille-tålmodighed end jeg.
Hermed får du kollega Jørgens pebernødde tips:
Lav gerne pebernødderne så små som muligt. Tril dem, til de er helt runde, hvis du vil imponere dine gæster – eller dine kolleger måske? 🙂
De når ikke kollega-Jørgens pebernødder til sokkeholderne, hvad angår størrelse, men fine var de, både i form og smag.
Jeg synes ellers, at mine pebernødder var små, da jeg lagde dem på bagepladen. Efter bagning eksploderer de på forunderlig vis altid.
Pyt. I forhold til julefred, julehygge og den gode julestemning, betyder størrelsen på pebernødderne slet ingen verdens ting.
Pebernødderne smagte skønt og de var knasende sprøde. Helt perfekte faktisk 🙂
Skønne pebernødder er det. Jeg håber du vil synes om disse med ekstra krydderi. Juleduften der breder sig i huset er så fin og fyldt med ægte, god julestemning. Uhm 🙂
Sådan laver du pebernøder med ekstra krydderi – se billederne her:
Et fad knasende, sprøde krydrede pebernødder er klar til dig. Måske du stadigvæk mangler at bage julens første portion? No problem!
Man kan snildt nå at bage flere portioner, før juledagene rigtigt rammer. 🙂
Julekager er også rigtigt fine at tage med på julevisitter, som en lille og sød værtindegave, så lav endelig gerne rigeligt med julesmåkager.
Køb en fin kagedåse og vær den glade giver i julemåneden.
Rigtig god fornøjelse med julebageriet og glædelig jul til dig 🙂
Hej Gitte
Jeg kan ikke helt forstå at 150 grader er rigtig – nu har bagt 2 portioner – den første måtte jeg smide væk fordi jeg havde læst forkert med hjortetaksalt 🥴 men begge portioner var ikke gennembagt selv efter 14-15 min og de blev heller ikke sprøde efter afkøling
Vh Per
Jeg har lavet dejen til pebernødder men det vil ikke samle sig. Jeg har kørt det i røremaskine og ville ælte det sammen i hånden men nej bare svært.så nu tilbage i røreskål og lidt mere sirup men det skal jo heller ikke blive for sødt
Vh Carina