Rejecocktail. Uhm i dag får du opskriften på den lækre klassiske forret med rejer, salat, citroner og hjemmelavet thousand island dressing.
Rejesalaten er nem og enkel og det er en meget populær forret eller frokostret.
Jeg elsker bare rejecocktail! I påskeferien, hvor vi havde 1½, kg rejer i køleskabet, lykkedes det mig endelig at få lavet min egen version.
Den var et kæmpe hit!
Jeg tryllede den som lækker frokost til min mand og jeg kan love dig for, at den frokost vakte jubel.
En rejecocktail vil være et hit at servere for dine gæster til forret og faktisk kan den laves på få minutter.
Rejesalaten vil også kunne laves før gæsterne kommer og så opbevares på køl. Super nemt og meget lækkert. Du bliver SÅ populær 🙂
Jeg anrettede rejecocktailen i fine portionsglas, men du kan sagtens også bare anrette på en tallerken, i et rødvinsglas eller en stor skål?
Rejecocktailen anrettede jeg i 2 serveringsglas, for vi var kun 2 til bords. Resten fordelte jeg i en større skål. En skøn rejesalat.Anretningen gør altså bare noget. Se lige fin rejecocktailen så ud i de enkle dessert glas. Bare brug de glas du har.
Hemmeligheden bag en god klassisk rejecocktail, er den gode thousand island dressing.
Den kan laves på mange måder og for at få den karakteristiske Thousand Island smag, så skal der helst paprika og ketchup i.
Nogle tilsætter også HP sauce eller mango chutney, eller anden lignende smagsgiver. Du bestemmer.:-)Jeg brugte fløde, mayonnaise og citronsaft til min dressing, men du kan også bruge f.eks. creme fraiche eller fromage frais i stedet.
Måske du synes det lyder lidt pudsigt med ketchup i en dressing der skal serveres med rejer?
Prøv det! Du vil helt sikkert ikke fortryde det 🙂
Rejecocktail er en rigtig firser forret, der er blevet en klassisk forret, der også nydes i dag.
En rigtig god forret i mormormad kategorien.
Du kan sagtens improvisere med opskriften og f.eks. tilsætte asparges, ananas eller mango i tern.
Servér også gerne rejecocktailen i en avocado? Det vil også være et hit Tilsæt også gerne lidt cocktailtomater, hvis du har?
Jeg valgte bare den helt enkle opskrift: Rejer, salat, citron og thousand island dressing. Den smagte virkelig godt!
Opskriften på rejecocktail er virkelig nem og du får den lige her:
Rejecocktail med dressing – få en god nem opskrift på nem klassisk forret
Ingredienser
Rejesalat:
- 300 gram rejer - gerne store grønlandske ell. lign. jo flere rejer og jo større rejer, jo bedre
- ½ krølsalat iceberg eller lignende, kan også bruges
- ½ citron i skiver
Thousand Island dressing
- 3-4 spsk citronsaft smag til
- 5 spsk mayonnaise gerne Hellmanns eller hjemmelavet
- 1 spsk ketchup
- 3 spsk fløde kaffefløde eller piskefløde kan bruges
- 1 tsk paprika
- en smule salt
Sådan gør du
Thousand island dressing:
- Bland alle de flydende ingredienser sammen og smag til med paprika og salt. Gem 1 spsk citronsaft og smag til, til sidst. Tilsæt evt. lidt ekstra ketchup
Rejecocktail:
- Dryp rejerne af i en sigte. Skyl salaten og dryp også den godt af. Skær salaten i fine strimler
- Find 4 portionsglas og læg lidt salat, rejer og dressing i bunden af hver. Fortsæt sådan, til du når toppen af glasset.
- Slut af med en skive citron. Rejecocktailen er klar til servering. Kan opbevares på køl 1 times tid, før servering. Servér gerne lækkert flute til
- Har du salat og rejer tilbage, så fordel det i en skål og servér det som ekstra fyld. Det bliver med garanti spist
Noter
Hjemmelavet rejesalat serveret som cocktail med rejer, salat, citron og Thousand Island dressing – en nem og enkel forret i glas
Det er ikke lyv, når jeg skriver, at denne forret kan laves på kun 10 minutter.
Helt vildt, at man kan lave noget så lækkert, så mega hurtigt?
Jeg synes bare at den helt enkle rejecocktail smager super godt. Den vil helt sikkert også pynte på dit middagsbord. Så fine farver <3
Rejecocktailen kan nydes som den er, men servér også gerne lækre flutes til. Hjemmelavede måske? Få en rigtig god opskrift her:
Rejecocktailen fortjener at komme frem i lyset igen.
For mange er den røget i glemmebogen, men alle elsker den jo, så hvorfor ikke nyde den noget oftere?
Servér en rejecocktail som fornem forret til nytår eller bare til jer selv, eller jeres gæster, som forret i weekenden.
Den hitter altså også som luksus frokost. 🙂
Her i huset elsker vi den alle mand. Der var ikke en smule tilbage, da min mand og jeg havde nydt anretningen til 4 personer kun os to. Ups 🙂
Jeg glæder mig til at eksperimentere mere med rejecocktail opskriften.
God fornøjelse med reje-forretten til dig. Jeg håber – og tror – at du bliver helt vild med den.
Uhm – jeg håber snart at fiskemanden har tilbud på 1½ kg rejer igen 🙂