Rejecocktail.  Uhm i dag får du opskriften på den lækre klassiske forret med rejer, salat, citroner og hjemmelavet thousand island dressing.Rejecocktail med dressing - nem klassisk forret

Rejesalaten er nem og enkel og det er en meget populær forret eller frokostret.

Jeg elsker bare rejecocktail! I påskeferien, hvor vi havde 1½, kg rejer i køleskabet, lykkedes det mig endelig at få lavet min egen version.

Den var et kæmpe hit!

Jeg tryllede den som lækker frokost til min mand og jeg kan love dig for, at den frokost vakte jubel. 
Rejecocktail med dressing - nem klassisk forret

En rejecocktail vil være et hit at servere for dine gæster til forret og faktisk kan den laves på få minutter.

Rejesalaten vil også kunne laves før gæsterne kommer og så opbevares på køl. Super nemt og meget lækkert. Du bliver SÅ populær 🙂

Rejecocktail med dressing - nem klassisk forretJeg anrettede rejecocktailen i fine portionsglas, men du kan sagtens også bare anrette på en tallerken, i et rødvinsglas eller en stor skål?

Rejecocktailen anrettede jeg i 2 serveringsglas, for vi var kun 2 til bords. Resten fordelte jeg i en større skål. En skøn rejesalat.Rejecocktail med dressing - nem klassisk forretAnretningen gør altså bare noget. Se lige fin rejecocktailen så ud i de enkle dessert glas. Bare brug de glas du har. Rejecocktail med dressing - nem klassisk forret

Hemmeligheden bag en god klassisk rejecocktail, er den gode thousand island dressing.

Den kan laves på mange måder og for at få den karakteristiske Thousand Island smag, så skal der helst paprika og ketchup i.

Nogle tilsætter også HP sauce eller mango chutney, eller anden lignende smagsgiver. Du bestemmer.:-)Rejecocktail med dressing - nem klassisk forretJeg brugte fløde, mayonnaise og citronsaft til min dressing, men du kan også bruge f.eks. creme fraiche eller fromage frais i stedet.

Måske du synes det lyder lidt pudsigt med ketchup i en dressing der skal serveres med rejer?

Prøv det! Du vil helt sikkert ikke fortryde det 🙂Rejecocktail med dressing - nem klassisk forret

Rejecocktail er en rigtig firser forret, der er blevet en klassisk forret, der også nydes i dag.

En rigtig god forret i mormormad kategorien.

Du kan sagtens improvisere med opskriften og f.eks. tilsætte asparges, ananas eller mango i tern.

Servér også gerne rejecocktailen i en avocado? Det vil også være et hit Tilsæt også gerne lidt cocktailtomater, hvis du har?

Jeg valgte bare den helt enkle opskrift: Rejer, salat, citron og thousand island dressing. Den smagte virkelig godt!Rejecocktail med dressing - nem klassisk forret

Opskriften på rejecocktail er virkelig nem og du får den lige her:

Rejecocktail med dressing – få en god nem opskrift på nem klassisk forret

Rejecocktail med dressing - nem klassisk forret
Nem klassisk rejecocktail med Thousand Island island dressing
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Ret: Rejecocktail med dressing - nem klassisk forret
Kategori: forretter
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Rejesalat:

  • 300 gram rejer - gerne store grønlandske ell. lign. jo flere rejer og jo større rejer, jo bedre
  • ½ krølsalat iceberg eller lignende, kan også bruges
  • ½ citron i skiver

Thousand Island dressing

  • 3-4 spsk citronsaft smag til
  • 5 spsk mayonnaise gerne Hellmanns eller hjemmelavet
  • 1 spsk ketchup
  • 3 spsk fløde kaffefløde eller piskefløde kan bruges
  • 1 tsk paprika
  • en smule salt

Sådan gør du

Thousand island dressing:

  • Bland alle de flydende ingredienser sammen og smag til med paprika og salt. Gem 1 spsk citronsaft og smag til, til sidst. Tilsæt evt. lidt ekstra ketchup
    Rejecocktail med dressing - nem klassisk forret

Rejecocktail:

  • Dryp rejerne af i en sigte. Skyl salaten og dryp også den godt af. Skær salaten i fine strimler
  • Find 4 portionsglas og læg lidt salat, rejer og dressing i bunden af hver. Fortsæt sådan, til du når toppen af glasset.
    Rejecocktail med dressing - nem klassisk forret
  • Slut af med en skive citron. Rejecocktailen er klar til servering. Kan opbevares på køl 1 times tid, før servering. Servér gerne lækkert flute til
    Rejecocktail med dressing - nem klassisk forret
  • Har du salat og rejer tilbage, så fordel det i en skål og servér det som ekstra fyld. Det bliver med garanti spist
    Rejecocktail med dressing - nem klassisk forret

Noter

Du kan tilsætte f.eks. hvide asparges, mango eller ananas i tern eller cocktailtomater til rejecocktailen.
Rejecocktail kan også serveres i en avocado.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Hjemmelavet rejesalat serveret som cocktail med rejer, salat, citron og Thousand Island dressing – en nem og enkel forret i glas

Rejecocktail med dressing - nem klassisk forretDet er ikke lyv, når jeg skriver, at denne forret kan laves på kun 10 minutter.

Helt vildt, at man kan lave noget så lækkert, så mega hurtigt?

Jeg synes bare at den helt enkle rejecocktail smager super godt. Den vil helt sikkert også pynte på dit middagsbord. Så fine farver <3

Rejecocktail med dressing - nem klassisk forretRejecocktailen kan nydes som den er, men servér også gerne lækre flutes til. Hjemmelavede måske? Få en rigtig god opskrift her:

Flutes opskrift - nemme langtidshævede flutes
Nemme hjemmelavede langtidshævede flutes med havregryn
Se opskriften her
Flutes opskrift - nemme langtidshævede flutes

Rejecocktailen fortjener at komme frem i lyset igen.

For mange er den røget i glemmebogen, men alle elsker den jo, så hvorfor ikke nyde den noget oftere?

Servér en rejecocktail som fornem forret til nytår eller bare til jer selv, eller jeres gæster, som forret i weekenden.

Den hitter altså også som luksus frokost. 🙂

Her i huset elsker vi den alle mand. Der var ikke en smule tilbage, da min mand og jeg havde nydt anretningen til 4 personer kun os to. Ups 🙂

Jeg glæder mig til at eksperimentere mere med rejecocktail opskriften.Rejecocktail med dressing - nem klassisk forret

God fornøjelse med reje-forretten til dig. Jeg håber – og tror – at du bliver helt vild med den.

Uhm – jeg håber snart at fiskemanden har tilbud på 1½ kg rejer igen 🙂Rejecocktail med dressing - nem klassisk forret


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.