Jomfruhummer. Uhm her får du opskriften på en nem og lækker luksus forret – perfekt til nytår, eller i weekenden, hvor I får gæster måske?
Sikke en lækker servering! Jomfruhummerhaler med aioli på lækkert toastbrød. En totalt fornem servering, virkelig kræs.
Det var Mikkel og Gry, vores søn og hans kæreste, der stod bag det lækre måltid, da de var hjemme på besøg. De lavede en masse jomfruhummerhaler i ovnen. Opskriften kan du se her:
Nogle af dem spiste vi bare som de var, men vi lavede også små toasts med jomfruhummer og aioli.
Det er disse små serveringer du skal høre om i dag. Måske det var en ide som forret til nytårsaften?
Synes du jomfruhummerne er lidt for dyre, så kan du bruge rejer i stedet. Prøv at svitse rejerne i lidt hvidløgssmør først – uhm.
Du kan også vende rejerne i lidt hvidløgsolie med persille i? Det smager også godt.
Få inspiration til flere lækre forretter med rejer nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Jomfruhummer med aioli – nem forret til nytår. Få en god nem opskrift her
Ingredienser
Jomfruhummerhaler i ovn:
- 1 kg jomfruhummerhaler
- 150 gram smør blødt
- 3 fed hvidløg friskpressede
- 1 spsk persille frisk eller frysetørret
- groft salt
- Tilbehør: evt. bladsalat, ristet flutes eller toastbrød citron
Aioli: Rørt mayonnaise med hvidløg (købe mayo kan også bruges)
- 1 æg incl. æggehvide
- 1½ dl olie smagsneutral, f.eks. raps- eller solsikkeolie
- 1 tsk sennep evt. dijonsennep eller sød fransk sennep
- 1 tsk hvidvinseddike anden eddike kan også bruges, æblecidereddike f.eks., citronsaft også
- 2 fed hvidløg
Sådan gør du
- Skyl hummerhalerne under koldt vand. Klip jomfruhummerhalerne op i ryggen og træk den sorte tarmstreg ud. Lad stadigvæk den allernedeste del af skallen blive siddende på - halespidsen? (se billede)
- Læg hummerhalerne på en bageplade beklædt med bagepapir
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft
- Bland hvidløgssmørret: Rør smørret med hvidløg, persille og et drys groft salt
- Fordel lidt hvidløgssmør i "sprækken" på hummerhalerne
- Bag jomfruhummerne ca. 10 minutter v. 150 grader varmluft. De er færdige, når smørret er smeltet og hummerkødet blevet hvidt. Tilberedningstiden afhænger af størrelsen. De må endelig ikke få for længe
- Pisk mayonnaisen imens og bland med hvidløg. Smag til med salt og evt. krydderurter. Rist brød og læg
- Bræk skallen af og træk i den nederste del, så kødet løsnes. Anret jomfruhummerhalerne på en skive ristet brød, evt. smurt med smør og med bladsalat. Anret med en skive citron på toppen
Noter
Jomfruhummerhaler med persille, hvidløg og persille bagt i ovn, serveret på ristet brød med aioli og citron – nem lækker forret
Jeg er vild med rejer, men jomfruhummerhaler er altså blevet min nye skalddyrs favorit.
De er meget milde/ferske i smagen, så det er perfekt at tilberede dem med hvidløgssmør og persille. Det gav en virkelig god smag. 
Vi flottede os lidt og puttede lidt rigeligt på vores toasts. Skal der være fest, så lad der være fest.
Se om du kan finde jomfruhummerhaler på tilbud hos din fiskehandler? Slå til, når du finder et godt tilbud og frys evt ned til senere brug.
Så heldige vi var, at Gry og Mikkel diskede op med sådan en luksus servering til os i sommerhuset.
“Skal vi ikke lave aftensmaden?” spurgte de. Jo tak skyndte vi os at sige. Vi havde ikke drømt om, at der ventede os så lækker en anretning.
Skønt når de unge mennesker elsker at gå i køkkenet og lave mad til alle. Heldige os. Sikke vi blev forkælet.
Vi var så heldige, at der var jomfruhummerhaler tilbage, så vi kunne spise en lækker servering til frokost dagen efter også. Luksus 2 dage i træk. Wow.
Hvis du gerne vil lave hjemmelavede flutes til serveringen, så kan du finde nogle gode opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
Hvis du er vild med skalddyr, så får du inspiration til flere lækre opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.