Saltkarameller lavet af kondenseret mælk. De nemmeste lækreste karameller.
Flødekarameller smager godt, men flødekarameller med salt smager ekstra godt. Hvis ikke du har smagt saltkaramel før, så har du chancen nu.
Kombinationen af salt og sødt er bare fænomenal.. Du kan godt glæde dig. De karameller smager bare ustoppeligt godt 🙂
I dag får du opskriften på lækre saltkarameller der er nemme og hurtige at lave med kondenseret mælk.
Når du bruger sådan en dåse, så kan du bare springe flødehurlum-hejet over i karamelkogningen. Hvis du spørger mig, så smager karameller af kondenseret mælk faktisk også næsten endnu bedre. Win win 🙂
Verdens bedste karameller smager skønt både med og uden salt.
Du kunne jo gøre forsøget og så nøjes med at drysse salt på halvdelen af karamelblandingen?
2-i-1-karameller og der vil være karameller til enhver smag. Tro mig, saltkaramellerne vil med garanti være dem der forsvinder først 🙂
Karameller som hjemmelavet slik. Verdens bedste fredagsslik
Karamellerne smager så meget bedre end alverdens færdig-købte slik og der er ingen farve- eller tilsætningsstoffer i. Kan vi så ikke også bare sige, at de også er en lille bitte smule sundere så for at pleje karamel-samvittigheden? 😉
Prøv også karamellerne som julegodter. De vil med garanti vække jubel 🙂
Jeg iler med at bringe dig opskriften på de lækre saltkarameller (er du mere til karameller classic, så udelad blot salt jo)
Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift

Ingredienser
- 1 dåse kondenseret mælk á 400 gram
- 150 gram sukker
- 100 gram smør
- 4 spsk sirup
- 1 vaniljestang (marven) eller 3 tsk. vaniljesukker
- 1-2 tsk groft salt eller flagesalt kan udelades
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienser i en tykbundet gryde.
- Kog i ca. 15-20 minutter og rør godt ca. hvert 2. minut
- Når karamelmassen begynder at slippe gryden, putter du et bolschetermometer. Jeg tog min gryde af blusset, da temperaturen nåede op på 125 grader - og de fik en rigtig fin konsistens. Hårde men alligevel lidt bløde.
- Har du ikke et termometer, så hæld et par dråber karamel på en kold tallerken og sæt i køleskabet 1 minut. Stivner karamellen, som du ønsker, er den fin, ellers fortsæt kogningen.
- Beklæd en varmefast form med bagepapir og hæld karamellen heri. Brug et firkantet fad af keramik ell. metal.
- Drys groft salt på straks, imens karamelblandingen stadigvæk er varm.
- Lad karamellen køle af ca. 15-30 minutter i køleskab. Den må ikke stivne for meget, for så kan karamellerne ikke skæres ud.
- Brug en skarp kniv til at skære karamellen ud - klip evt. med en god saks - det synes jeg faktisk er nemmest.
- Pak karamellerne ind i madpakkepapir og gem dem i en kagedåse - eller spis dem straks. Opbevares køligt - hvis du foretrækker hårde karameller - eller ved stuetemperatur, hvis du foretrækker blødere/toffeeagtige karameller
Noter
Halløj sikke nogle lækre flødekarameller med salt. Hjemmelavet saltkaramel – det må du prøve
Hvis det er første gang du laver saltkarameller, så prøv at nøjes med 1 tsk salt.
Drys evt. lidt salt på et hjørne af karamelblandingen og snup en lille smagsprøve, før du putter salt på resten. Jeg er sikker på, at du bliver fan af saltkarameller!Det er nemt at lave karameller på denne måde og her i huset er vi fan af hjemmelavet karamel-slik.
På bloggen vil du kunne finde flere lækre karamelopskrifter hvor der er brugt kondenseret mælk som basis: prøv disse lækre lakridskarameller eller disse underskønne chokoladekarameller. Uhm – alle disse lækkerier!
God fornøjelse med karamelkogeriet – og skriv da gerne lige en hilsen i kommentarsporet.
Mon du ender med at blive en lige så stor en saltkaramel-fan som jeg? 🙂
Kan de laves i microovn? ?
dejlige karameller…. synes det var nemmest at skære med pizzaskæreren
De lækreste hjemmelavede karameller jeg til dato har lavet, mums.. Den opskrift beholder jeg bare??
Hold da op de smager godt!!!!
Hvor længe kan de holde sig?