Skinke i airfryer. Her får du opskriften på en saftig lækker røget skinke i airfryer. Den er nem og hurtig at lave og kødet smager super godt.
Hvor er det bare nemt at stege en skinke i airfryeren. Det må du prøve. Her får du mine tips til tid og temperatur, du kan stege skinken ved.
Opskrift og fremgangsmåde kan du også bruge til en hamburgerryg eller skinkesteg med svær.
Denne skinke lavede jeg uden glasering. Vil du gerne lave en glaseret skinke, så kan du få inspiration i denne opskrift.
Kernetemperaturen skal dog være lidt højere for en skinke. Stegetiden afhænger meget af hvor stor din skinke er og hvor godt din airfryer varmer. Brug gerne stegetermometer, så går du ikke galt i byen.
Jeg bruger et “gammeldags” stegetermometer uden ledning (reklamelink). Det er smartest at bruge i en airfryer, for så kan skuffen nemlig lukkes helt. Smart!
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Skinke i airfryer – nem opskrift på røget skinke i airfryeren
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1 skinke/hamburgerryg Min vejede 1½ kg. Hamburgerryg kan også bruges
- ½ liter kogende vand eller den mængde du kan få plads til under risten/trådkurven
Sådan gør du
- Klip nettet af skinken og læg den i airfryerens trådkurv/på risten.
- Sæt et stegetermometer i stegen og hæld vand i bunden af trådkurven/skuffen. Pensl evt. skinken med lidt olie eller smeltet smør, før du steger den.
- Steg skinken i 1 time v. 185 grader i første omgang. Vend den når halvdelen af tiden er gået. Forlæng evt. tiden med 10-15 minutter eller til kernetemperaturen rammer 75 grader. Stegetiden afhænger af skinkens størrelse.
- Lad skinken hvile 15 min. før du udskærer den i 1 cm. skiver. Kan også nydes kold som pålæg, udskåret i tyndere skiver
Noter
Tilberedningstiden afhænger af skinkens størrelse og din airfryers varmeevne.
Kan også tilberedes i ovn eller på grill Hamburgerryg/skinke kan også tilberedes med marinade - få opskrift herRøget skinke stegt i airfryer – så nemt og den bliver saftig og god.
Ja man skulle jo næsten tro det var lyv, så nemt det er. Forberedelserne tager 1 minut og det blev en saftig lækker skinke.
Jeg hældte lidt vand i bunden af min airfryer. På den måde kan du undgå stegeos i køkkenet. Dampen fra vandet tilfører også stegen lidt ekstra fugt/gør stegen ekstra saftig.
Det er klart nemmest hvis du klipper nettet af din skinke før du tilbereder den.
Hvis der ikke er meget fedt på din skinke, så kan du med fordel pensle den med olie eller lidt smør, før du steger den. Så bliver overfladen ekstra saftig. Du kan også glasere den med sennepsmarinade med brun farin – få inspiration i denne opskrift.
Vi købte en partyskinke fra slagteren i supermarkedet og den blev rigtig god. Du kan sagtens bruge opskriften til f.eks. bayonneskinke, herregårdsskinke eller andre typer skinker også.
Det må du prøve – det er så nemt og stegen bliver rigtig lækker.
Tænk alt det lækre mad airfryeren kan trylle til os. Skøn lille maskine!
Prøv også en ribbensteg i airfryer, en flæskesteg, ribbensteg, laks i airfryer, porchetta, flanksteak, nakkefilet eller en hel kylling?
Se alle mine over 200 airfryer opskrifter lige her
Prøv også disse nemme lækre retter i airfryer:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.
