•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Glaseret skinke er den nemmeste lækreste menu.

Faktisk tager forberedelserne kun få minutter og så klarer ovnen ellers resten af arbejdet. Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift En glaseret skinke kan laves i ovnen eller i stegesoen og du kan finde en nem og lækker opskrift på glaseret skinke i Römertopf lige her

Denne glaserede skinke er nemt lavet i ovnen og faktisk skal du kun bruge 3 ingredienser for at kunne lave den. Skinken bliver saftig og lækker og og retten passer især godt til flødekartofler.  Servér gerne en lækker broccolisalat til. Uhm en skøn menu. Prøv den også til pastasalat med edamamebønner måske?

Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift

Opskriften på den lækre saftige skinke får du lige her.

Glaseret skinke – nem saftig og lækker opskrift

Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift
Glaseret skinke - en lækker og saftig skinkesteg
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Ret: Glaseret skinke - nem saftig og lækker opskrift
Kategori: mormormad - klassiske oldschool retter
Keyword: glaseret hamburgerryg, glaseret skinke, skinke
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 skinke eller hamburgerryg på ca 1½ kilo eller større
  • ½ pk. brun farin
  • 8-10   spsk sød fransk sennep anden sennep kan bruges

Sådan gør du

  • Tag nettet af skinken og pensl sennep på, på alle sider
    Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift
  • Drys farin på. Jeg brugte en smørekniv til at glatte farinen ud med. Husk enderne også.
    Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift
  • Sæt skinken i ovnen v. 150 grader varmluft. Tilberedningstid ca 1½ time eller tilbered ved 125 grader varmluft i 2½ time.  Lav temperatur i lang tid er bedst. Stegen må ikke få for høj temperatur, så brænder farinen.
    Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift
  • Skinken er færdig, når den når en kernetemperatur på 65 grader.
  • Lad stegen hvile lidt, før den udskæres
    Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift

Noter

Opskriften kan bruges til glaseret hamburgerryg også. 
Brug bare så stor en skinke som I er personer til. Skinken skal bare været dækket af sennep og farin på alle sider, måske du skal bruge lidt mere eller lidt mindre end jeg har angivet her.
Sød fransk sennep giver en god smag på glaseret skinke, men al slags sennep kan bruges.
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

En saftig skinke med god karamelliseret sennepssmag

Sød fransk sennepJeg synes at den søde franske sennep er bedst at glaseret med, men al slags sennep kan bruges.

Har du børn der spiser med, vil du nok sætte størst pris på den søde sennep tror jeg, selvom du ikke skal frygte at sennepssmagen er gennemtrængende, heller ikke selvom du bruger “voksen-stærk” sennep.

Det er utroligt nemt at lave glaseret skinke:

Nettet  pilles af skinken. Sennep og farin smøres på. Voila!
Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift
Her er skinken klar til farin-drys. 
Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift
Så er den glaserede skinke klar til en tur i ovnen. Voila.

Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift

Hvis du bare går efter en kernetemperatur på 65 grader, så kan du faktisk tilberede en skinkesteg uanset størrelse efter denne opskrift. Du skal bare have farin og sennep nok på lager 🙂Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift Skinken har godt af lige at hvile lidt, før du udskærer den. Så bliver den allerbedst. Saftig og lækker.

Du kan godt begynde at glæde dig. Uhm <3

Servér gerne skinken til hverdag eller fest, måske på et buffetbord, til julefrokosten eller nytårsmenuen? Du kan være sikker på, at der altid vil blive taget stykker fra skinkefadet – det er en nem og populær ret.
Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift
Vi spiste den lækre skinke til en portion olieristede kartofler med timian og den skønneste hjemmelavede champignonsovs.

Glaseret skinke vil passe godt til meget tilbehør – både pasta, ris, kartofler og alskens grønt. Bare spring på.

Ja jeg ved godt at jeg mangler en opskrift på stuvet grønlangkål på bloggen, det ville jo have passet fortrinligt til, men jeg tror desværre at jeg har fået en grønlangkålsoverdosis som barn, så tvivler på at jeg nogensinde får lavet sådan en opskrift – håber du overlever 😉
Glaseret skinke nem saftig og lækker opskrift


  •  
  •  
  •  
  •  
  •