Kanel småkager med gær. Her får du en opskrift på nem opskrift på de lækreste sprøde gammeldags måkager kanel, kardemomme og med gær i dejen.
Kanelduften breder sig i huset, når du bager disse cookies. En skøn og herlig duft.
Disse kanel småkager må du prøve. De smager skønt og de bliver knasende sprøde. Helt perfekte kanelsmåkager faktisk.
Kagerne er meget nemme at lave og dejen skal bare sættes på bagepladen med en ske.
Du slipper for at rulle dej ud og slipper også for at vente på dej der køler i fryser/køleskab. Herlig opskrift til os impulsive typer 🙂
Du kan hurtigt trylle et fad kager og der er ikke langt fra tanke til handling.
Glæd dig til opskriften på de skønne kanelcookies.
Hvorfor bruge gær i småkager?
Det er en lidt anderledes opskrift, for der skal både gær og natron i og det er vi jo slet ikke vant til, så det er nyt. Whaat tænker du nok? Gær i småkager? Det kan hun da ikke mene? Jo – det er ganske vist 🙂
Kombinationen af gær/natron gør kagerne ekstra sprøde og gæren kan du slet ikke smage, så spring du bare på.
Kanel småkagerne kan nydes hele året, men vil jo nok være det største hit omkring juletid.
Julen er den perfekte undskylding for at bage og spise mange småkager. Få tips til flere lækre opskrifter nederest i dette indlæg. 🙂 Du behøver ganske få og enkle ingredienser til kanelsmåkagerne og mon ikke du har meget af det på lager hjemme hos dig?
Jeg iler med at bringe dig opskriften. Du får den lige her:
Kanel småkager med gær – sprøde og lækre kanelcookies. Få opskrift her
Ingredienser
- 1 æg
- 5 gram gær Jeg brugte ca. 1 tsk frisk gær. Kan erstattes med 1 tsk bagepulver
- 60 gram smør (blødt)
- 130 gram sukker
- 150 gram hvedemel
- ½ tsk natron
- 1 spsk kanel
- 2 tsk kardemomme kan udelades eller erstattes med f.eks. stødt ingefær
Sådan gør du
- Rør gæren ud i ægget. Rør smør og sukker ud heri. Pisk det godt sammen
- Bland hvedemel med natron, kanel og kardemomme og rør det i
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt små dejtoppe på bagepladen med to teskeer. Kagerne flyder meget ud, så lav god afstand imellem kagerne
- Bag kagerne 7-8 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagerne vil først hæve op og herefter falde sammen igen. Kagerne er færdige, når de er gyldenbrune og sprøde.
- Lad kagerne køle helt af, før du putter dem i kagedåse
Noter
Kagerne kan holde sig længe i tætsluttende kagedåse
Kardemomme kan evt. udskiftes med stødt ingefær Er kagerne for bløde efter afkøling, kan de bages nogle minutter i ovnen igen.Småkager med kanel og gær – de lækreste sprødeste kanelsmåkager. Gode til jul og resten af året
Det er meget nemt og hurtigt at trylle en portion kanel småkager og jeg er sikker på, at du og din vil elske dem.
Da vi bagte dem i weekenden sagde Amanda: “Mor, de smager jo næsten som pebernødder, de er bare endnu sprødere?”.
Ja og det er ganske vist.
Er du vild med pebernødder vil du elske disse. Kagerne er sprødere og sødere end pebernødder – de smager bare knasende godt.
Når vi bager julesmåkager, er vi jo nok tit tilbøjelige til at bage de sikre klassikere, eller “de gamle travere”.
Vi tør sjældent tage nogen chancer med julesmåkagerne, men skulle du alligevel have lyst til at prøve lidt nyt, kunne disse være et godt bud.
Få en liste med en masse opskrifter på julesmåkager ved at klikke her – på listen finder du de kendte klassikere men også nye eksperimenter.
En portion kanelcookies vil vække jubel hjemme hos dig og prøv da lige småkagevarianten med gær.
Jeg har også lavet dem i en version med stødt ingefær og nellike – uhm de er gode – få opskrift her. Prøv også disse ingefærkager med gær – de er også rigtigt gode.
Det kan bare noget det gær dér – med natron i forening. Det er ganske vist. 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på småkager med gær og flere småkager med kanel her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.